Home Actueel Israël Israël en de kabinetsformatie

Israël en de kabinetsformatie

Rutte, Verhagen en Wilders in de kamer. Klik voor ware grootte
Rutte, Verhagen en Wilders in de kamer.

De Nederlandse politiek komt op mij over als kinderachtig gezeur en puberaal elkaar vliegen afvangen. Vooral rondom de verkiezingen en tijdens de huidige kabinetsformatie is dit duidelijk geworden.

Toch zijn er momenteel twee zeer belangrijke zaken die een grote rol spelen in het spel om de macht in ons kleine land. Dat zijn niet de bezuinigingen. Daar wordt men het toch wel over eens. Dat zijn ook niet de sociale zekerheid en de ontwikkelingssamenwerking. De verschillen tussen de diverse partijen zijn niet te groot en zullen, wat voor kabinet we ook krijgen, in de praktijk nog minder worden.

Zeer opvallend is de felle tegenstand van het links-politieke establishment tegen de combinatie VVD, CDA en PVV, in welke vorm ook. Alles wordt uit de kast gehaald om die rechtse regering te stuiten.

Waarom?

Willen ze persé de macht? Afkeer van Geert Wilders en de ideeën van de PVV? Geld en positie? Al die zaken zullen wel spelen, maar verklaren niet de ongewone felheid en soms kinderachtige vindingrijkheid waarmee de mogelijkheid van dit rechtse kabinet met gedoogsteun van de PVV wordt bestreden.

Er zijn twee zaken die niet openlijk spelen, maar op de geestelijke en ideologische achtergrond een beslissende rol spelen.

Ik noem ze kort:

1. Israël

Is het u niet opgevallen dat ‘links’ in het algemeen zeer anti-Israël is? Dat de CDA’er Verhagen als minister van Buitenlandse Zaken zich regelmatig als reëel en eerlijk tegenover Israël en de M.O politiek opstelt? Wat moedig is als we kijken naar de opstelling van de EU tegenover Israël. De duidelijke pro-Israël houding van Wilders is bekend. Hij heeft bijna twee jaar in een kibboets gewerkt. Ook de VVD is niet onwillend tegenover een eerlijk standpunt in de (propaganda)strijd van de Palestijnen tegen Israël. Van Baalen, de VVD-man in het europarlement stelt zich, als een van de weinige uitzonderingen, positief tegenover Israël op.

Vanuit de Bijbel, Gods Woord, gezien is dit van groot belang voor ons volk. Immers er staat geschreven: “Ik zal zegenen wie u zegent en vervloekt is wie u vervloekt”. Het is, net als bijvoorbeeld de wet van de zwaartekracht, een politieke wet dat volken en landen die Israël zegenen, goed zijn voor het Joodse volk, gezegend zullen worden. Volken waar Joden worden gediscrimineerd, zich niet veilig meer weten en wegvluchten (zoals momenteel in Frankrijk) krijgen met oordelen te maken. Vandaar dat het van levensbelang is dat we een regering krijgen die goed is voor Israël. Misschien zelfs een laatste kans voor ons volk. Vooral nu de hoofdstroom van de kerken het laaat afweten.

2. Islam

Het is duidelijk dat de Islam een religie, een ideologie is met een politiek doel. De hele wereld onder een kalifaat onder de sharia. Dat wordt niet alleen door radicale terroristengroepen met geweld bevochten. Er is ook een steelse, bijna onopvallende islamisering van onze samenleving. Vooral in Frankrijk en Engeland is dit zeer duidelijk. Deze islamisering wordt op demografische, politieke, sociale, juridische en economische terreinen bevochten. Wilders heeft hier een goede kijk op. Al zou hij die visie misschien iets voorzichtiger naar voren kunnen brengen. Als de ‘C’ van het CDA wakker wordt, kunnen hun ogen hier ook voor opengaan. Ook de VVD kent leiders die dit zien. Hier moet uiteraard voorzichtig en menselijk mee worden omgegaan. Maar de ogen ervoor sluiten staat gelijk aan het toestaan, ja bevorderen van de islamisering van onze samenleving. Dit is een tweede, geestelijke reden waarom links zo tekeer gaat tegen de huidige plannen voor een nieuwe regering.

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Gheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl, Christenen voor Israël, of Johannes Multimedia.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zaterdag, 09 Aug '14

De TRIOMF van de LEUGEN

“Here, red mij van de leugenlippen van de bedrieglijke tong” Psalm 120:2 Voordat …

Vrijdag, 04 Juli '14

HOELANG NOG ?

Het is angstig-spannend in de wereld. Nu ook in ons land. Zelfs …

Woensdag, 28 Mei '14

Het DOODZIEKE van EUROPA

Buitengewoon fel reageerde men in Israël op de antisemitische aanslag in het …

Vrijdag, 18 Apr '14

De WEEËN van de EINDTIJD en de G-0

Profeten, discipelen van Jezus en de Eerste Gemeente waren ook druk bezig …

Naar Boven