Turkije

Erdogan viert zijn verkiezingsoverwinning. Klik voor ware grootte
Erdogan viert zijn verkiezingsoverwinning.

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom even ingaan op de verkiezingswinst van de AKP (Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) in Turkije. Premier Erdogan heeft namelijk een paar opmerkelijke opmerkingen gemaakt naar aanleiding van die winst. Eerst het “waarom” van mijn commentaar:

  1. In Ezechiël 38 en Ezechiël 39 wordt een verrassingsoorlog van een groot aantal volken tegen Israël beschreven. De meeste volken die genoemd worden in Ezechiël 38:2-5 stammen uit Turkije. Behalve Iran, Lybië en Sudan. Wel zijn het allemaal Israël-vijandige moslimlanden. Die oorlog zal in de eindtijd plaatsvinden.
  2. Turkije groeit in een snel tempo naar een leidersrol in de moslimwereld rond Israël. De huidige leiders van Turkije zijn fel anti-Israël en ook nog eens fundamentalistische Moslims.
  3. Turkije heeft een sterk leger en een sterke, groeiende economie. Het land heeft niet te maken met opstanden, verwarring en chaos zoals de meeste moslimlanden rond Israël.
  4. Turkije is zeker 400 jaar een wereldmacht van betekenis geweest. Heel Noord Afrika, Egypte, het Midden Oosten en een groot deel van Oost Europa vielen onder het Turkse, islamitische kalifaat dat in de geschiedenisboeken het Ottomaanse Rijk wordt genoemd.
  5. Steeds meer onderzoekers van de profetieën in de Bijbel zien in de leider van dat leger (hij wordt Gog genoemd), dat Israël binnenvalt, de antichrist. Het vreselijke rijk van die antichrist zou dan een hersteld Ottomaans rijk zijn. (Mijn visie is iets genuanceerder en die vindt u in mijn boek “Eindtijd, Israël en de Islam”)

Nu de opmerkelijke opmerking van Erdogan. Triomfantelijk verklaarde hij:

“Sarajevo heeft vandaag evengoed als Istanbul gewonnen (dus de verkiezingen in Turkije); Beirut heeft evengoed als Izmir gewonnen; Damascus heeft evengoed als Ankara gewonnen; Ramallah, Nablus, Jenin, de Westbank en Jerusalem (Erdogan zei: Al-Quds, de Arabische naam voor Jeruzalem) hebben evengoed als Diyarbakir gewonnen”.

Let nu op:

  • De op de tweede plaats genoemde steden liggen allemaal in Turkije. Istanbul in het Europese deel van Turkije. Ankara is de hoofdstad. Izmir is het oude Smyrna, nu een grote stad in West Turkije. Diyarbakir is de hoofdsrad van de gelijknamige provincie in Oost Turkije waar meest Koerden wonen.
  • Zeer opvallende is het noemen van de eerste steden in de rij van Erdogan: Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. Beirut, de hoofdstad van Libanon. Damascus de hoofdstad van Syrië. Dan een aantal steden in wat men noemt de “Palestijnse gebieden” in Israël. Ten slotte Jeruzalem, de hoofdstad van Israël en de toekomstige hoofdstad van de wereld.
  • Een politiek commentator noemt deze opmerkingen van Erdogan imperialistische en arrogant. Tegelijk refereert deze J.E.Dyer aan de Ottomaanse aspiraties van Turkije.
  • Dit is niet de eerste keer dat Erdogan of zijn ministers hun ambitie om het oude Ottomaanse rijk te herstellen naar voren brengen. Deze keer door een claim te leggen op genoemde buitenlandse hoofdsteden met de bijbehorende landen en op Jeruzalem.

In mijn boek “Eindtijd, Israël en de Islam” schets ik deze ontwikkeling vanuit het profetische Woord van de Bijbel.

De eindtijdleer van de Islam loopt via een grote wereldbrand uit op het rijk van de Mahdi, de messias van de Islam. Naar mijn idee zal ook de EU daar een rol in spelen. Lees mijn boek dat wordt echt alles duidelijk.

We gaan verder:

Er komt een nauwe band tussen dat vernieuwde Ottomaanse kalifaat en de EU. Het spreekt dan ook vanzelf dat de heren José Manuel Barosso (voorzitter van de Europese Commissie) en Herman Van Rompuy (voorzitter van de Europese Raad) Erdogan van harte hebben gefeliciteerd en gevraagd hebben de democratische vernieuwingen versneld door te voeren.
Erdogan op zijn beurt heeft gezegd dat hij een Ministerie voor Europese Zaken gaat opzetten. Ook de ontwikkelingen in Arabische staten gaan snel in die richting.
Zo goed als overal komt de fundamentalistische Islam op.
De Moslim Broederschap gaat dan een bindmiddel worden tussen al die ruziënde moslimlanden worden en dan is de weg gebaand voor een kalief.
Wij van de EU mogen dan meedoen in Eurabië.
Het voert te ver om te laten zien hoe het beeld van Nebukadnezar in Daniël 2 profetisch ook in deze richting wijst.

Moge de HERE, de God van Israël zijn volk Israël beschermen en ons bewaren.
Jvb

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Gheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl, Christenen voor Israël, of Johannes Multimedia.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zaterdag, 09 Aug '14

De TRIOMF van de LEUGEN

“Here, red mij van de leugenlippen van de bedrieglijke tong” Psalm 120:2 Voordat …

Vrijdag, 04 Juli '14

HOELANG NOG ?

Het is angstig-spannend in de wereld. Nu ook in ons land. Zelfs …

Woensdag, 28 Mei '14

Het DOODZIEKE van EUROPA

Buitengewoon fel reageerde men in Israël op de antisemitische aanslag in het …

Vrijdag, 18 Apr '14

De WEEËN van de EINDTIJD en de G-0

Profeten, discipelen van Jezus en de Eerste Gemeente waren ook druk bezig …

Naar Boven