Home Actueel Israël GAZA - Redt Hamas!

GAZA - Redt Hamas!

Toegansgbord bij Sderot toont hoeveel kassam raketten er in de afgelopen jaren al zijn neergekomen ... - zie iron-rain.com Klik voor ware grootte
Toegansgbord bij Sderot toont hoeveel kassam raketten er in de afgelopen jaren al zijn neergekomen ... - zie iron-rain.com

Het bekende, internationale “Koor van de Huichelaars” presenteerde de afgelopen dagen een nieuw song getiteld ”Redt Hamas”. De dirigent, Algemeen Secretaris van de VN, Ben Ki-Moon, leidde het koor. Voorzangers waren het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, president Nicolaas Sarkozy van Frankrijk en de EU. Liederen op het repertoire waren “buitensporig geweld”, “onmiddellijk stoppen met geweld”, “burgerslachtoffers”, “arme Palestijnen” en “vrede en dialoog”.

Wat is er aan de hand?

In augustus 2005 heeft Israël de Strook van Gaza aan de Palestijnen overgedragen. Ongeveer 8.500 Joodse inwoners hadden daar de onvruchtbare streek tot bloei gebracht en een sterke economie ontwikkeld. Duizenden Palestijnse gezinnen hadden eerlijk werk en een goed inkomen. De Joodse gezinnen werden met geweld uit hun huizen en bezittingen verdreven. Israël liet de meeste infrastructuur achter in de hoop dat de Palestijnen hun kans zouden grijpen om met miljoenensteun van de internationale gemeenschap en van Israël daar iets goed op te bouwen.

Ze begonnen veelbelovend.

Eerst werd zo goed als alles wat maar aan Israël en aan Joden herinnerde grondig vernietigd. Vervolgens vatten de terroristen onder hen hun oude beroep op, gesteund door heel wat importterroristen. De rakettenregen op Israël begon.

Toen de Hamas in 2007 met geweld de macht overnam, werd de terreur op de omliggende Israëlische dorpen in de Negev intensiever. Sinds augustus 2005 zijn er ongeveer 7.000 raketten en mortieren op Israël afgeschoten en minstens tien doden gevallen en veel gewonden. De psychische verwondingen, trauma's van vooral kinderen, niet meegerekend. Elke raket is in feite een oorlogsmisdaad en eist rechtmatige vergelding. Iedereen, vriend en vijand, was verbaasd over Israël's terughoudendheid. De rakettenregen op scholen, kinderopvangcentra en woonhuizen nam steeds maar toe. Israël sloot de grensovergangen in de hoop dat dit de Hamas tot matiging zou brengen. De internationale “Koor van de Huichelaars” hield niet op om Israël te bewegen de burgers in Gaza te helpen en hulp te laten passeren. Dat deed Israël. Men gaf hulp en kreeg raketten terug. Zelfs tijdens het bestand bleef Hamas schieten.

Een paar dagen geleden, na afloop van het bestand werd het wel heel erg en was Israël het eindelijk zat. Meer dan 250.000 Israëli's liepen onder het bereik van de Hamas raketten groot gevaar. Ernstige waarschuwingen aan Hamas hielpen niet. Ook de burgers in Gaza werden gewaarschuwd uit de buurt van Hamas gebouwen en van terroristen te blijven. Maar de bevolking kon niet weg. Egypte hield de grens dicht en Hamas had de bevolking, waarvan 40% het liefst Gaza zou verlaten, gegijzeld. Toen Israël eindelijk zijn plicht deed tegenover de eigen bevolking (het is immers de eerste plicht van een regering de eigen bevolking tegen agressie beschermen) en met precisiebombardementen de Hamas infrastructuur uit te schakelen, vielen er 230 doden, waarvan verreweg de meesten terroristen. Dus begon het koor van wereldleiders Israël weer te beschuldigen. Alleen de VS, Canada en tot op zekere hoogte Engeland toonden begrip voor de Israëlische verdedigingsactie.

We zien weer duidelijk hoe antizionistisch de wereld is geworden. De Bijbel zegt over hen “die Sion haten” in Psalm 129:5 het volgende:

“Beschaamd zullen worden en terugdeinzen zullen allen die Sion haten. Zij zullen worden als gras op de daken, dat verdort voordat men het uittrekt”

We hopen dat het “Koor van de huichelaars” tot inkeer komt voordat de Almachtige, de God van Israël met hen afrekent en uittrekt. Voordat zij ondergaan aan terrorisme, waar ze nu Israël mee opschepen.

6 Reactie(s)

 
 
Beste Jan ,allereerst een gezegend 2009,en bedankt dat jre zo op de bres wil staan voor Israel.;;Je bent een van de weinigen hier in Holland,in de gevestigde kerken hoor je deze boodschap en oproep niet, dank voor al je stukken .De EEUWIGE zegene je, shalom een oudere br ,Lou
Sandifort.
 
 
Shalom Jan, en ook een heel gezegend nieuw jaar n Yeshua gewenst.
De anti-Israël tendenzen zijn niet normaal meer nu! Ik hoorde vanmiddag op BNR-radio ene prof. Aarts, die ons wel even de ware schuldige van het Gaza gebeuren zou uitleggen: Israël had de wapenstilstand verbroken, en niet de raketaanvallen van Hamas! De raketten waren afgeschoten, omdat Israël de Gaza-strook had afgesloten en belegerd, bazelde hij. Hoe kan de duivel toch mensen verblinden, verschrikkelijk .
Ik heb nu een vrienden van Israël Hyves aangemaakt, en uw website gelinkt; te vinden op:

http://vrienden-van-israel.hyves.nl/

Alle geestelijk zegeningen en bescherming van God gewenst!
 
 
Je kon het verwachten, gezien hun grondbasis. De SP in de persoon van van Bommel die oproept tot intifada! Het is een grote schande, een zwarte vlek in de Nederlandse geschiedenis. Het hoort helaas tot de geest van deze tijd.
Ik heb veel boeken van u gelezen en u eenmaal gehoord jaren geleden in de gemeente van Beth Yeshua in Amsterdam.
Als ook dit conflict straks voorbij is, krijgt Israel het nog jaren voor de kiezen dat ze de Palestijnen onderdrukt en vermoord hebben.

Een hartelijke groet vanuit Zaandam!
 
 
Beste heer van Barneveld!
Dankuwel voor het schrijven van dit artikel. Het is reeds overgenomen op verschillende hyves-profielen en zo wordt het door nog meer mensen gelezen. Ga door met uw werk! God's zegen, wijsheid en inzicht toegewenst! Mvrgr, Menno
 
 
naar mijn mening is de koran een godslasterlijk boek ,waarom wordt dit boek niet gewoon verboden in nederland?
mijn overtuiging is gebaseerd op aantoonbare feiten!
Dag Leon,

Voor Moslims is de Bijbel, Tenacht en Nieuwe Testament, een vervalsing en de Koran is waar.
Voor Christenen en Joden is de Koran inderdaad fout.
Voor Joden omdat de Koran allerlei verhalen uit de Tenach verkeerd weergeeft en aanzet tot haat tegen Joden.
Voor Christenen omdat de Koran herhaaldelijk zegt dat God geen zoon heeft.
Inderdaad is de godheid die uit de Koran tevoorschijn komt het tegenbeeld van de God van de Bijbel.
Maar boeken verbieden lijkt mij niet goed. Overtuigen door goede argumenten, door goed leven en door de kracht en de liefde van onze God door ons geloof te laten zien, lijkt mij veel beter dan boeken verbieden.

Met een hartelijk shalom,

Jan van Barneveld
 
 
Is het ons Joden ook niet overkomen dat de boeken werden verbrand. Doe dat ook een ander niet, lieve Leon van Duren, je familie van de joodse kant
Beste B.

Een hartelijk shalom!
Even hartelijk dank voor je wijze woorden.
Eerst komen woorden van haat en dan volgen de daden.
Eerst worden boeken verbrand, daarna eigendommen en dan mensen.
Dat zijn vreselijke ervaringen en daarom is je vriendelijke vermaan zeer op zijn plaats.

Jan van Barneveld
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven