Irena Sendler

Irena Sendler Klik voor ware grootte
Irena Sendler

Vorig jaar is, op 98 jarige leeftijd, Irena overleden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg zij van de Duitsers toestemming om in het getto van Warschau te werken als loodgiedster. Zij had echter een heimelijk motief ...

Ze wist als Duitse wat de Nazi's van plan waren met de Joden. Irena smokkelde in haar gereedschapskist kinderen naar buiten. Voor grotere kinderen gebruikte ze een jute zak. Ze had een hond in haar auto die ze geleerd had om te blaffen als de Nazi's haar in en uit het getto lieten gaan. De soldaten wilden uiteraard niets met de hond te maken hebben en daarbij overstemde het geblaf ook het geluid van de kinderen.

Op deze manier heeft Irena 2500 kinderen uit het getto weten te smokkelen.

In 1943 werd Irena gearesteed door de Gestapo. Ze werd zwaar gemarteld en ter dood veroordeeld. De Poolse verzetsorganisatie Zegota ('Raad voor hulp aan de Joden') kochten haar Duitse bewakers om terwijl ze op transport was naar de executieplaats. Irena werd achtergelaten in het bos, haar armen en benen waren gebroken. Voor de rest van de oorlog moest zij onderduiken, maar zij ging door met haar werk om de Joodse kinderen te helpen.

Irena had de namen van alle kinderen die zij naar buiten had gesmokkeld bijgehouden en in een fles in haar achtertuin begraven.

Na de oorlog probeerde zij de ouders van de kinderen te achterhalen. De meeste ouders waren vergast in Treblinka.

De kinderen die ze uit het getto gesmokkeld had waren in pleeggezinnen geplaatst.

Vorig jaar, toen ze nog in leven was, werd Irena voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ze won de prijs niet. Al Gore won voor een Dia-presentatie over 'Global Warming' ...

6 Reactie(s)

 
 
Schandalig enerzijds dat de prijs aan haar voorbij is gegaan.Echter de Hemelse prijs die oneindig is ,zal zij des temeer krijgen.
Wat een vrouw!!!!!
Vr.Gr.v.Marita Veen (Nicht v.T.Martha en (mijn voorbeeld )Opa Veen ,laatst wonende bij Bertus Veen.
 
 
Voor deze vrouw heb ik groot respekt!
Ik vraag me wel eenns af hoe ik reageer als er vervolging komt, speciaal als het zal gaan over het oogappelvolk van God, durf ik dan als deze vrouw te zijn?
Moge de Here ons en speciaal mij vullen met veel genade bewogenheid en durf.
tienkie
 
 
Die mensen van de Nobelprijs moesten zich schamen. Deze vrouw vertegenwoordig d het goede in de mens. Wij mogen nooit de oorlog vergeten, op dat het nooit weer zal gebeuren. Ik had haar die prijs zo erg gegund.
Beste Marloes,

Dank voor je reactie.

Jammer, maar wij hebben geen invloed op het comitee in Stockholm dat bepaalt wie de
Nobelprijs krijgen. Ze hebben ook Arafat, de 'vader van het moderne terrorisme, de nobelprijs gegeven, samen met Peres, de huidige president van Israël. Ook daar wordt het denken blijkbaar vergiftigd door wat men politiek correct vindt. En wat men politiek correct vindt wordt weer bepaald door olie, leugens en verkeerd denken.

Maar we blijven doorgaan, want het gaat om de komst van de Koning en zijn Koninkrijk van recht en gerechtigheid.Hij is de Messias, de Koning van de Joden, de Verlosser, die de dood en zonde heeft overwonnen. Moge Hij spoedig komen.

Jvb
 
 
Irena Sendler is in de hemel opgenomen dat is iets voor eeuwig en de vrede prijs kan je niet meenemen die blijf hier op aarde staan een mooie beloning voor je daad die je hier op aarde heb kunnen doen heeft meer waarde voor mij een moedige vrouw waar ik veel bewondering heb gekregen
 
 
De vroegere president van Egypte,Sadat is ook een grote held,doordat hij vrede sloot met Israel!!!Daarom werd hij toch later gedood!!!!!!!!
 
 
Wat een vrouw,jan,maar zij heeft de eeuwige Vrdesprijs.Bedankt voor je mooie site
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven