Home Actueel Midden Oosten Mahmoud de vluchteling

Mahmoud de vluchteling

Mahmoud Abbas Klik voor ware grootte
Mahmoud Abbas

Het probleem van de Palestijnse vluchtelingen en hun talrijke nakroost is al heel wat jaren een machtig wapen tegen Israël en wordt ook nu door de Palestijnen gebruikt om het zogenaamde vredesproces te blokkeren.

En dus... de schuld op Israël te schuiven. Daardoor denken ze met behulp van de VS meer concessies af te dwingen. Even een herinnering. Toen op grond van resolutie 181 (29 november 1947) van de VN David Ben Goerion op 14 mei 1948 de staat Israël uitriep, waren de omringende Arabische Moslimlanden daar snel klaar mee. Ze begonnen een vernietigingsoorlog tegen Israël. De Onafhankelijkheidsoorlog van 1948-1949. De Palestijnen 'vieren' die onafhankelijkheid van Israël elk jaar als de naqba, de ramp. Toen is het vluchtelingenprobleem begonnen. Waardoor? De Palestijnen en met hen de wereld, zijn vlug klaar met het antwoord. "We zijn door de zionisten uit onze huizen verjaagd". Dit is éen van de vele leugens en mythes die het conflict verduisteren. Leugens die door het vele herhalen tot 'waarheid' zijn geworden. De Joden krijgen weer eens, volgens een eeuwenoude ondeugd, de schuld. De feiten zijn anders. De Arabische invasielegers die Israël al voor de Onafhankelijkheidsverklaring in mei 1948 Israël waren binnengevallen, adviseerden de Arabieren in Israël tijdelijk te verlaten. Dan zouden zij geen blok aan het been van de Arabische invasie zijn. Voor de vele getuigen van dit feit verwijs ik naar mijn boek "Om Sions wil niet zwijgen", hoofdstuk 4.

Andere Arabieren zijn toen gevlucht uit vrees voor de zionisten. Een interessante, recente getuige is de de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, de bekende Mahmoud Abbas. In biografieën en zelfs op Wikipedia wordt hij geschetst als vluchteling, verjaagd uit Safad in Galilea. Lees wat Abbas zelf heeft gezegd:

"Ik ben ook in Safad geboren. Wij waren een bemiddeld gezin. Toen de naqba (zie boven) begon was ik op de Lagere School. 's Nachts gingen we te voet naar de Jordaan, waar we een maand bleven. Toen gingen we naar Damascus en vandaar naar familie in Jordanië. Toen vestigden we ons in Damascus... Diepe overtuigingen brachten hen (de Arabieren in Safad) ertoe voor hun leven met hun bezittingen weg te rennen. Die motieven waren heel zwaarwegend, want zij vreesden het geweld van de zionistische organisaties. Speciaal voor ons in Safad, omdat men het gevoel had dat er een oud verlangen leefde (bij de zionisten) om wraak te nemen voor de opstand van 1929. Dit was in het geheugen van onze familie en ouders blijven hangen"

Toelichting:
Die opstand in de zomer van 1929 bestond uit Arabische overvallen op Joodse steden en dorpen in het toenmalige Palestina. In Hebron vielen er ongeveer 70 Joodse doden, in Safad 20 en in Jeruzalem 17.

Abbas vertelde verder dat de gedachte aan deze moorden

"onze familie erbij bepaalde dat het militaire evenwicht veranderd was (de Israëli's waren tegen ieders verwachting in, aan de winnende hand) ... ... en daarom besloten ze te vertrekken. Op grond van deze visie werd de hele stad (Safad) verlaten, omdat men leven en eigendom wilde redden".

Dus geen overval en beroving door zionisten. Geen verjagen door Israëlische troepen. De verliezende Arabische invasielegers en vrees voor de Israëli's waren oorzaken waardoor Abbas en zijn familie gevlucht zijn.

Jarenlang zijn die "vluchtelingen" door hun Arabische broeders, die medeschuldig waren aan hun ellende, in kampen vastgehouden en heeft hun propagandamachine de schuld van de vluchtelingen in de schoenen van Israël geschoven. Zelfs nu worden ze gebruikt om het vredesproces de nek om te draaien, waarbij weer met de vinger naar Israël gewezen wordt en zal worden. In Psalm 120 roept Israël niet voor niets: "HERE, red mij van de leugenlippen, van de bedrieglike tong". De veelheid van leugens die over Israël worden uitgestort zijn een bewijs dat de "vader van de leugen", dat satan aan het werk is. Dat er een geestelijke strijd gaande is om Israël. Geestelijke wapens en het wapen van de waarheid alleen zijn effectief in deze strijd. Het is grappig dat het juist Abbas is die een stukje waarheid aan het licht heeft gebracht.

Lees meer over Abbas vrijwillige vertrek op de website van Aruth Sheva. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132257

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven