Home Actueel Israël Een Historische Rede

Een Historische Rede

'...Hier is een kopie van deze notulen, waarin de nazi’s nauwkeurige instructies uitvaardigden over hoe de uitroeiing van de joden moest worden uitgevoerd. Is dit een leugen?' Klik voor ware grootte
'...Hier is een kopie van deze notulen, waarin de nazi’s nauwkeurige instructies uitvaardigden over hoe de uitroeiing van de joden moest worden uitgevoerd. Is dit een leugen?'

De rede die premier Nethanjahu op 24 september 2009 voor het front van de hele wereld tijdens de openingsvergadering van de VN uitsprak, is van groot historisch en geestelijk belang. Vandaar dat we deze rede volledig op de site hebben gezet en daarbij, op verzoek van een aantal bezoekers, ook een vertaling in het Nederlands.

U wordt uitgenodigd om eens te luisteren naar wat Israël te zeggen heeft of om de vertaling te lezen.

Op een enkel punt vestig even extra de aandacht.

  1. Het slot van de rede is in het Hebreeuws. Nethanjahu spreekt een zegenwens(bede) uit. U vindt die zegenbede in Numeri 6:24-26. Zo zegent Israël de volken en inderdaad leert het profetische woord van de Bijbel dat Israël ten slotte een zegen zal zijn temidden van de volken.
  2. Fijntjes wijst Nethanjahu op Jesaja 2:4. "Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren". Deze tekst staat op de gevel van het VN gebouw!

    Waarom 'fijntjes'?

    Nethanjahu licht toe: "Deze woorden werden 2800 jaar geleden gesproken door de Joodse profeet Jesaja, terwijl hij in mijn land en in mijn stad, in de heuvels van Judea en in de stad Jeruzalem wandelde. Wij zijn geen vreemdelingen in dit land. Het is ons thuisland". Zo, nu weet de hele wereld het.
  3. Zijn rede is ten diepste een geestelijke tegenhanger tegen de rede van Ahmadinejad, die de Islam en de godheid van de Islam representeerde en ook verkondigde.
  4. Interessant is ook dat Nethanjahu tegenover verslaggevers heeft verteld dat hij voor deze rede geïnspireerd is door (een ontmoeting met) rabbijn Menahem Schneerson van de Joodse vernieuwingsbeweging Chabad. Toen Nethanjahu in 1984 op het punt stond Israël 's vertegenwoordiger bij de VN te worden, ontmoette hij rabbijn Schneerson. Deze zei: "Er is een vergaderzaal daar, die vol is van eeuwige valsheid en uiterste duisternis... denk eraan dat als je in een zaal met voledige, totale duisternis een klein kaarsje aansteekt, het licht van ver gezien zal zowrden... jouw taak is een kaars van waarheid en voor het Joodse volk aan te steken". Nog steeds heeft Nethanjahu sterke banden met de Chabad.

Dus... kijk en luister nog eens naar die indrukwekkende rede.

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven