Home Actueel Israël VIDEO: Israelische soldaten redden leven Palestijn

VIDEO: Israelische soldaten redden leven Palestijn

'De Arabieren schoten zes maal op mij, maar de Joden redden mijn leven.' (scroll naar beneden en bekijk de video) Klik voor ware grootte
'De Arabieren schoten zes maal op mij, maar de Joden redden mijn leven.' (scroll naar beneden en bekijk de video)

Het is makkelijker een dramatisch verhaal te verzinnen, dan het te weerleggen.

Het Goldstonerapport stond vol met ongecontroleerde Palestijnse verzinsels. Van leugens blijft er altijd wel wat hangen en dat voedt sluimerende anti-Israël en zelfs antisemitische gevoelens.

Palestijnse mythes, zoals de uitdrukkingen ‘Palestijns volk’, ‘bezette gebieden’, ‘Palestijns land’ enz. zijn door herhaling en regelmatig gebruik in de media, tot feiten geworden. Gevaarlijke feiten want het blijven historische en feitelijke onjuistheden, die altijd op één of andere wijze door de waarheid worden achterhaald.

Het uitvoerig beschrijven en overdrijven van Palestijns leed en de ‘onderdrukking door Israël’ wordt graag beoefend door sommige kerken en kerkelijke organisaties, die vaak weinig met de Bijbel hebben. Natuurlijk is er leed, en daar mag en moet geholpen worden. Maar wie praat er (ik heb het nu over het zogenaamd Kairosdocument) over de moord op en onderdrukking van Christenen in Gaza of over het verjagen van Christenen uit Bethlehem?

Over de vele Palestijnse zieken die zonder discriminatie in bijvoorbeeld het Hadassah ziekenhuis worden behandeld en verpleegd hoor je weinig of niets. Alleen geklaag over slechte behandeling bij de controleposten. Israëli’s worden ook regelmatig gecontroleerd in eigen land, omdat de dreiging van terrorisme zeer reëel is. Ik klaag ook wel eens als een grimmige politieman mij aanhoudt voor een alkoholcontrole. Die man doet zijn plicht en is misschien moe. Het veldhospitaal dat het Israëlische leger voor Palestijnse gewonden tijdens de gazaoorlog heeft opgezet, kreeg nauwelijks publiciteit.

Een ander verhaal. Een Palestijnse vrouw was onder behandeling in een Israëlisch ziekenhuis. Ze kreeg een pasje om snel door de controle te kunnen gaan. Voor een laatste comtrole kwam ze “geladen” met explosieven terug om met een gruwelijke knal “dankuwel voor de goede zorgen” te zeggen.

Ten slotte, deze week heeft het Israëlische leger de bewoners van Gaza door middel van pamfletten gewaarschuwd niet te dicht bij de smokkeltunnels te komen en 300 meter bij de grens vandaan te blijven omdat anders hun leven gevaar zou kunnen lopen.

Vandaar dat we jullie, beste bezoekers van onze site, vragen even naar deze korte video te kijken.

VIDEO: Israelische soldaten redden leven Palestijn - 16/12/09

Bekijk video over reddingsactie van het Israelische leger.

http://www.youtube.com/v/me9uhhN5XS8
Duur 0:01:43

3 Reactie(s)

 
 
Ter aanvulling :

Zie bij onderstaande link een fotoverslag van winkelende Gazanen. Ik dacht toch echt dat de bevolking verpauperde door de ISRAELISCHE blokkades.

http://www.paltoday.com/arabic/News-64161.html


De blokkades aan de Egyptische grens lijken voor 'de wereld' minder ernstig terwijl dat toch hun arabische broeders zijn. Ik snap er niets meer van.

Je zou bijna denken dat de continue eenzijdige veroordelingen van Israel ingegeven wordt door antisemitsche motieven. Maar daar vergis ik me natuurlijk in, de wereld is gewoon alleen maar heel erg begaan met het ondraagelijke leed van de Palestijnse bevolking...


Goed artikel meneer van Barneveld. Zeer ontroerende video.


Het is walgelijk te moeten zien hoe de links (fascistische) elite van het Westen het durft op te nemen voor dit Hamas en haar terreur. WALGELIJK.

Dank, Joël, voor je reactie.

Inderdaad, de leugencampagne rond Israël wordt steeds heviger.

Je zult eens zien als Israël zich straks genoodzaakt ziet om zich te verweren tegen de bom van Ahmadinejad of tegen de 40.000 raketten van Hezbollah hoe hard de wereld gaat schreeuwen en zelf Ahmadinejad steunt.

Overigens, weinig lees je over de economische groei in de 'Palestijnse gebieden', waar Israël een belangrijk aandeel in heeft. Het leger brengt rust en orde omdat de terroristencent ra worden aangepakt. Daardoor kan Israël de Palestijnen veel ruimte en bewegingsvrijhe id geven. Veel Palestijnse mensen willen gewoon en rustig hun kost verdienen zonder oorlog, terrorisme of geweld.

Shalom.
 
 
@Tom

Ik heb uw reactie verplaatst naar Contact -> Reageer.
 
 
Shalom Jan.
En nog gefeliciteerd (jij emn je vrouw)met jullie 40 jarige huwelijk.
Dat DE EEUWIGE Jullie mag zegenen en nog lang samen met jullie mag zijn totdat HIJ komt.
Zelf zijn Willy en ik afgelopen week alweer 53 jaar getrouwd samen heel veel mee gemaaskt,lief en leed en de wonderbaarlijke aandacht van ONZE HEER en HEILAND in ons beider leven.HEM zij dank daarvoor.
Heb nu je video gezien,onbegrij pelijk ,dat er dan toch nog christenen zijn ,die blijven volhouden en dat ook aan anderen leren met uit zijn verband gerukte BIJBEL teksten,dat ABBA niet naar ZIJN volk omkijkt en dus absoluut niets te maken wil hebben met Israel en de joden ,tenzij zij zich bekeren tot de christelijke gemeente.
Deze brs en zrs zitten op allerlei sites en proberen anderen te beinvloeden en mee te trkken naar hun uitleg .
Heb hun op jouw site gewezen en op je boeken.
Zij zijn het helemaal niet eens noch met mij noch met jou,
Het zij zo,ik ga er niet over twisten ,bidt dat DE HEER hun ogen en vooral hun harten wil openen.
Er is heel veel Jodenhaat ,tot zelfs onder de christenen ,dat doet ons veel verdriet zij zouden toch beter moeten weten.
Dank ABBA voor broeders als Jij Jan en Dirk en Ben Kok,en Franklin.
Jij vroeg een tijd geleden of DE HEER nog een Jona zou willen sturen naar ons land ,Zelf denk ik ,dat ABBA een JOEL heeft beschikt voor Nederland,jij beste Jan.
Ben nu voor de vierde keer in je laatste boek begonnen,het overrompeld mij nog steeds.
Geef het door aan onze dochter en schoonzoon( die weer familie is van Tante Rebecca)een soort off kleinzoon.
Wij zijn dus gelieeerd aan de Familie van haar.
En hadden altijd tot haar heengaan goed contact met elkaar..

Beste Jan ,wij blijven op de bres staan en dat geldt ook voor jou en je gezin.
DE EEUWIGE ZEGENE jullie in YESHUA HA MASSCHIACH.

Je br.in HEM.


Lou Sandifort.
Dag Lou en Willy,

Veel dank voor je bemoedigende reactie.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat zoveel christenen zich blijven vastklemmen aan één of andere, vaak afgezwakte vorm van de vervangingsleer .

Een stuk hoogmoed zit daarachter.

De boze geesten van hoogmoed en van antisemitisme zijn tweelingbroers.

De boeken lopen goed. Het Zoeklicht heeft gevraagd om een derde druk van "Eindtijd, Israël en de Islam" voor te bereiden. De tweede druk is bijna op, vertelde de dame van kantoor me vanochtend. Opvallend is dat geestelijke leiders en christelijke media helemaal geen aandacht geven aan dit boek. Terwijl de 'gewone mensen', als jij en ik, het boek kopen en het zeer interessant vinden. Het is ook belangrijk want het legt de diepste motovatie van de Islam bloot. Hun eindtijdleer en de komst van 'hun' messias.

Wij waren in Alphen a/d Rijn ook heel goed bevriend met tante Rebecca de Graaf.

Met een hartelijk shalom groet ik jullie weer.

Janvb.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven