Home Actueel Israël Baby Israël geboren temidden van de puinhopen in Haïti

Baby Israël geboren temidden van de puinhopen in Haïti

Baby Israël geboren temidden van de puinhopen in Haïti  - telegraaf.nl Klik voor ware grootte
Baby Israël geboren temidden van de puinhopen in Haïti - telegraaf.nl

Graag geven wij in grote haast onderstaande bericht door zoals zojuist verschenen op de Telegraaf.

Lees meer over de reddingsacties van de IDF in Haiti op de nieuwe website van Israel Today.

Port-au-Prince - Er heerst verwoesting, chaos en anarchie in Haïti. Lijken liggen bezaaid in de straten. Toch zijn er ook hoopvolle momenten. Een Haïtiaanse vrouw is bevallen van een gezond kindje. Het was de eerste bevalling in een geïmproviseerd Israëlisch veldhospitaal. De familie heeft de baby uit dankbaarheid voor haar redders de naam Israël gegeven.

"Het was zo ontroerend. Iedereen heeft zich zo goed over haar ontfermd", zegt de Israëlische vroedvrouw Efrat Schreier.

De 24-jarige moeder Gubilande Jean Michel beviel zaterdagnacht een maand te vroeg van haar zoon. De jongen verkeert in goede gezondheid.

De vader van Israel wordt vermist sinds de verwoestende aardbeving.

"Buiten het veldhospitaal is het oorlog", beschrijft arts Karmi Bar-Tal, Arzt de chaotische toestanden. "Als we patiënten behandeld hebben laten we ze gaan, maar we weten natuurlijk niet wat ze nog te wachten staat." Ook de artsen zelf zijn als de dood voor het uitbreken van infecties en ziektes.

Circa 3 miljoen inwoners van Haïti zijn getroffen door de aardbeving. Sindsdien zijn ongeveer 50.000 lichamen geborgen.

VIDEO: Footage from IDF Field Hospital in Haiti, Including Baby Delivered There, Named 'Israel'

Bekijk hier de videoreportage van de IDF Spokesperson.

http://www.youtube.com/v/-jHcwlKqYLo
Duur 0:01:38

BRON: De Telegraaf
- http://www.telegraaf.nl/buitenland/5819211/__Baby_geboren_temidden_van_de_chaos__.html

3 Reactie(s)

 
 
Beste meneer Barneveld,

Het drama van de aardbeving in Haiti heb ik gevolgd op het journaal.

Kan dit gezien worden als een oordeel van God, een wee van de eindtijd of is het de HERE God die zijn aangezicht verbergt waardoor de ' machten der duisternis ' die aardbeving veroorzaken?

Dat het toeval is lijkt mij persoonlijk onwaarschijnlij k, zoals Albert Einstein ooit zei: ' God does not play dice '.....De ontzagwekkende gooit geen dobbelstenen.
Ik geloof dat de schepper alle touwtjes in handen heeft, maar er word als verklaring gezegd dat het de platentectoniek is ( zo is het me bij aardrijkskunde verteld ).

Dan kom ik natuurlijk weer apatisch en asociaal over vinden mensen wanneer ik zeg dat het hun eigen schuld is.
Oordeelsrampen zijn dikwijls een oproep tot bekering van zonde naar God toe, daarom kunnen we bidden voor een opwekking maar ondanks alles hebben de mensen geen ontzag en verwerpen ze de rechtvaardige toorn....moeilijke situatie natuurlijk.

Nu heb ik begrepen dat in Haiti en met name Port-Au-Prince extreme criminaliteit heerst, occultisme en afgoderij en noem maar op.
Een meneer genaamd Pat Robertson hoor ik zeggen dat het land een 'pact'met de duivel zou hebben gesloten en aangezien satan de aanklager is heeft het nu zijn tol geeist.

Toeval door platentectoniek lijkt dus onwaarschijnlij k en oordeel door die onderbouwing waarschijnlijke r....wat als de HEER de aardkorst bestuurd en in handen heeft?

De Almachtige die de hemel en aarde in 6 x 24 uur heeft gegrondvest is absoluut bij machte een aardbeving te voorkomen indien een volk onschuldig is.
Aangezien de Almachtige Heilig is zal onschuldig bloed niet zomaar vloeien door zijn toedoen.

Zo zeg ik ook tegen mijn mede-gelovigen die in het broeikaseffect geloven, en daar ook nog een apocalyptische voorstelling van hebben: ''De schepper die na 6 dagen rustte kan binnen 1 milli-seconde het Co2-gehalte normaliseren als het dreigend voor zijn uitverkorenen zou zijn.''
YHWH is oneindig, bij de HEER is alles mogelijk, HIJ kan alle dingen.

Zo gaan we veel te veel op in wereldse denkbeelden en gedachten, ook de heidense 2012 einde van de wereld maya voorspelling; Als ze de Bijbel kennen weten ze dat de laatste week van daniel nog moet beginnen en er nog sowieso een 1000-jarig vrederijk komt.
En dan zeg ik: '' Wie vertouwd op zijn menselijke verstand valt ten prooi aan een rood mannetje met een drietand, vertouw op het WOORD dan is er nooit wat aan de hand...dan kunnen ze zeggen dat is frapant, maar zelf geloven ze dat ze zijn ontstaan door toeval uit een hoopje zand. ''
En dan krijg ik weer contact.

Dus ik geloof niet dat het platentectoniek was.
Maar dan zie ik die verwoesting en lijken en kinderen die hun ouders hebben verloren en dan heb ik een mengelmoes van emoties.
Is het niet vreemd wanneer je bid voor de mensen terwijl het oordeel G-ds wil was? Ik zou niet tegen de mensen durven zeggen: het is G-ds wil....dan krijgen ze een verkeerd beeld van wie de HEER is, G-d heeft geen plezier in de dood van de onrechtvaardige n en wilt niet oordelen.
Ook nu word wél massaal geld gegeven voor lijfsbehoud maar niet voor zielsbehoud.

Maar wat is uw mening over deze ramp?
Het is toch de Goddeloosheid die het oordeel opgeroepen heeft?

Alvast dank voor uw eventuele rectie.

Groeten,
Tom.
Dag Tom,

Hartelijk dank voor je uitvoerige overwegingen met betrekking tot de vreselijke aardbeving in Haiti. Ik kan helaas maar kort reageren en nu loop ik het risico dat ik, net als bijvoorbeeld Pat Robinson verkeerd begrepen of geciteerd word. Eerst een citaat van Jezus: Ïn die tijd kwamen enigen tot /hem met het bericht over de Gallileeërs, wier bloed Pilatus met hun offers vermengd had. Hij antwoordde en zei tegen hen: "Menen jullie dat deze Gallileeërs grotere zondaars waren dan alle andere Gallileeërs omdat zij dit lot hebben ondergaan. "Nee, Ik zeg u, als jullie je niet bekeren, zullen jullen allemaal netzo omkomen. Of menen jullie dat de 18 op wie de toren bij Siloam viel en die erdoor gedood werden, schuldiger waren dan alle andere mensen die in Jeruzalem wonen? Nee, IK zeg u, maar als jullie je niet bekeren, zullen jullie netzo omkomen" (Lucas 13:1-5) Denk niet dat de mensen in Haiti grotere zondaars of schuldiger waren dan de Nederlanders? Als er hier geen bekering komt zullen we netzo omkomen.
Zeker, het verbergen van Gods Aangezicht, waar de Bijbel zo vaak over spreekt, speelt een rol. Dan krijgen de machten van het kwade vrij spel. Niet allen politieke kwade machten, maar ook natuurkrachten. Zeker, voodoo heeft een grote rol gespeeld in Haiti. Maar het is niet aan ons met beschuldigende vingertjes te wijzen. Het is aan ons om te helpen en te bidden voor medemensen in nood. Voor mij het het een groot wonder dat God, de Schepper, al zo ongelooflijk pang geduld heeft gehad met ons luxe, arrogante en zondige landje.
Ten slotte wil ik nog even kwijt, dat rabbijnen over onze tijd spreken over de tijd van de 'weeën van de Messias". En dat Jezus over verschijnselen als aardbevingen, hongersnoden, oorlogen, pandemiën spreekt als de tijd van 'het begin van de weeën'. (Matt.24:8). De laatste waarschuwingen van de Eeuwige, voordat de Kining komt en het mesiaanse verderijk aanbreekt.
Moge hij spoedig komen.
Jvb
 
 
Als de aardbeving een oordeel van God zou zijn, dan zou Nederland toch ook al lang aan de beurt moeten zijn geweest? En ik kan nog wel een paar landen bedenken... Ik denk dat je erg voorzichtig moet zijn met dit soort uitspraken...
Hoe God komt met Zijn oordelen staat besproken in Openbaringen, kijk eens of dit daartussen past.
Beste heer w.de Jong,

Dank voor uw reactie.
Zie verder mijn opmerkingen en de reactie van Tom.
U zult zien dat wat uw opmerking over ons land betreft ik het helaas met u eens moet zijn.
Met een vriendelijke groet

Jvb

 
 
Het komt niet op het nieuws in Nederland,maar op internet kom je het steeds weer tegen. Wat zegent de Heer het werk van Israel in Haiti. Wat is dit volk daar een voor beeld voor de hele wereld. Geweldig!
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven