Home Publicaties Boeken Israël onze oudere broeder

Israël onze oudere broeder

De geestelijke ontdekkingstocht van de schrijver begon in 1967. Hij had een periode in Ghana, als leraar doorgebracht en was wat teleurgesteld teruggekomen. Toen vroeg hij de hemelse Vader om iets waarover hij weer enthousiast kon zijn. Zo begon een geestelijke reis vol verrassende ontdekkingen in de Bijbel en in de geschiedenis tot op vandaag over Israël, Gods volk. Veel van die ontdekkingen zijn in dit boek neergelegd.

De enthousiaste ‘eerste liefde’ voor Gods volk springt er in de meeste hoofdstukken uit. De verbazing over de belangrijke plaats van Israël in Gods geschiedenis met de aarde in verleden, heden en in de toekomst komt duidelijk over op de lezer.

Geschokt wordt de lezer om de schaamte over de schuld die de christenheid in de loop van de eeuwen vanwege de misdragingen tegenover het Joodse volk op zich heeft geladen. In de meeste hoofdstukken heen klinkt de blijde constatering van God grote trouw aan Zijn verkiezing en Zijn grote beloften aan Israël. Een bijbels en zeer actueel boek om elke avond een hoofdstuk te lezen en door gezegend en ook gecorrigeerd te worden. Want Gods plan met Zijn volk Israël en met de wereld gaat ondanks alle tegenstand door en daar is dit boek een helder getuige van. Een korte samenvatting van elk hoofdstuk maakt het lezen van dit boek nog eenvoudiger.

Van dit boek zijn er nog ongeveer 30 in voorraad. Het wordt echter gecorrigeerd, vernieuwd en herdrukt.
Uitgave: Chai pers, Nijkerk - (ruim) 300 pag
ISBN: 9073632048
Prijs: € 13,50

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Naar Boven