Home Actueel Israël EEN DODELIJKE PROPAGANDASTUNT

EEN DODELIJKE PROPAGANDASTUNT

Beelden entering IDF commando's - bekijk de video. Klik voor ware grootte
Beelden entering IDF commando's - bekijk de video.

De anti-Israël hel is weer eens losgebroken.

UPDATE 3: Joods Actueel:
» Nieuwe beelden: Israëlische soldaat neergestoken aan boord
» Videobeelden bevestigen Israëlische versie van de feiten
UPDATE 2: Bekijk video van de entering.
UPDATE 1: De Israëlische commando's werden op het moment van enteren aangevallen met messen en ijzeren staven, ook werd er met pistolen op de soldaten geschoten en werd één van hen van zijn wapen beroofd. Lees rapport op de website van Missing Peace.


Premier Erdogan van Turkije, mede verantwoordelijk voor de onverantwoorde actie van pro-Palestijnse activisten, is teruggekeerd uit Zuid Amerika om de crisis te bespreken. Israëlische ambassadeurs in Europese landen en Turkije worden opgeroepen om verantwoording af te leggen. Woedende Arabische demonstranten belagen Israëlische doelen.

Er zijn helaas doden te betreuren. En dat voor een actie die alleen bedoeld is om Israël uit te dagen en zo in een kwaad daglicht te stellen. Het is een slag in de oorlog die als doel heeft Israël zwart te maken, internationaal te isoleren en te delegaliseren (buiten de wet te plaatsen). De humaitaire lading was alleen een vermomming voor de boze bedoelingen van die promotors van het Palestijnse terrorisme. Zoals de Hamas terroristen zich achter kinderen en bejaarden verscholen, hadden deze anti-Israël lieden bejaarden en een 85 jarige Holocaust overlevende aan boord. Terroristen en terroristensympathisanten, lieden zonder enige moraal.

Voordat u boos wordt lees even wat hun eigen vertegenwoordiger, Greta Berlin hierover een paar dagen geleden zei.

“We hebben een 85 jarige Holocaust overlevende aan boord. Veel activisten zijn boven de 60. Je moet je wel diep bedenken voordat je probeert een schip met journalisten en politici te stoppen”.

Ook de Palesijnse Autoriteit, de ‘vredespartner’ van Israël, was duidelijk over het doel van de actie. De president van de PA, Ismael Haniyeh, zei: “Als de schepen Gaza bereiken is het een overwinning voor Hamas. Als ze (met geweld) worden tegengehouden door de zionisten, is het ook een overwinning voor Hamas”.

De nadruk op het humanitaire karakter van de actie berust ook nergens op. Immers Israël laat elke week zo’n 15.000 tot humanitaire goederen door. Israël behandelt zieken uit Gaza in hun ziekenhuizen. In Gaza is geen honger en de elite van de Hamas leeft zelfs in weelde. Op de markten in Gaza is van alles te koop. Israël heeft aangeboden om de 10.000 ton hulp in Ashdod te lossen en via de VN naar Gaza te transporteren. Dit aanbod werd geweigerd. Het ging dus helemaal niet om humanitaire hulp.

Ook diplomatiek heeft Israël alles gedaan om die actie tegen te houden. Nee, men moet zo nodig Israël provoceren door de territoriale wateren van Israël binnen te dringen. Elke staat zal op zo’n vijandige actie als op een oorlogsdaad reageren. Israël, dat zich goed bewust is van de manier waarop de wereld naar alles wat Israël doet kijkt en loert om iets te vinden om Israël te veroordelen, zal zeker het leger opdracht hebben gegeven voorzichtig op te treden. Nu laait het ouderwetse antisemitisme in de vorm van antizionisme weer op. En dat antisemitisme is in feite het grootste gevaar voor de wereldvrede. Dat was ook een van de oorzaken van WO II.

Volgens de nieuwssite van de ICEJ (International Christian Embassy in Jeruzalem) zijn er helaas tien doden gevallen. Een Israëlische soldaat is zwaar gewond. Alle gewonden zijn naar het rambam ziekenhuis in Haifa vervoerd. Enkele Arabische media melden dat de Israëlische troepen het vuur openden toen ze aan boord van de Mavi Marmara gingen. Het Israëlische leger benadrukt dat hun troepen het eerst werden aangevallen door een bende, gewapend met messen, knuppels en metalen pijpen. Ook werden er schoten op het leger afgevuurd. De woordvoerder van het Israëlische leger zei dat de activisten hun wapens goed voorbereid hadden klaarliggen voor dit speciale doel. Het was een goed-geplande valstrik.

De profeet Yeshayahu (Jesaja) zegt: “Zie, allen die tegen u in woede ontstoken zijn, staan beschaamd en worden te schande; de mannen die u bestrijden worden als niets en komen om; gij zult hen zoeken, maar niet vinden, de mannen die u bestoken; zij worden als niets, ja vernietigd de mannen die tegen u oorlog voeren”.

Israelische Marine sommeert actieschepen koers te zetten naar Israelische haven Ashdod Port. Foto youtube kanaal IDF youtube.com/idfnadesk Klik voor ware grootte
Israelische Marine sommeert actieschepen koers te zetten naar Israelische haven Ashdod Port. Foto youtube kanaal IDF youtube.com/idfnadesk

25 Reactie(s)

 
 
Dank Jan voor de duidelijke tekst en uitleg.
Ze waren gewaarschuwd dat ze niet door mochten varen en dat ze naar Ashod konden varen en vandaar over land verder konden gaan.
Er zou hen geen duimbreed in de weg gelegd worden

Maar neen, ze moesten toch doorvaren.
Ze zijn meerdere malen gewaarschuwd, sorry hoor maar dan vraag je om moeilijkheden.

Hoe zouden wij het vinden als dit in ons land zou gebeuren in onze achtertuin.....

Laten we diep in gebed blijven voor gods volk, er komen nog zware tijden voor hen aan.

Shalom/ groet John
Dag John,


Dank voor je reactie.

Die zware tijden zijn er al in Israël. Gisteravond kreeg ik bericht van iemand wiens kinderen in Israël wonen. 'Nu zijn we echt bang geworden' was hun reactie op de gebeurtenissen. Het is psychologisch niet niks als je zo de haat van bijna de hele wereld op je af ziet komen. Haat die we zelfs in ons land op tv zagen tijdens de demonstratie bij de Israëlische ambassade in den Haag. Haat doet zeer en is gevaarlijk omdat uit haat geweld voortkomt. Daarom is je gebed zo van belang. "Want het gebed van de rechtvaardige vermag veel omdat er kracht aan wordt verleend" (Jakobus 5:16). Als wij bidden voor Israël komt er kracht van Boven. Als we bidden om wijsheid zal God die geven.
Ja, die zware tijden.....maar vergeet niet dat de Bijbel zegt: "Eerst de Jood en ook de Griek". Dus wat Israël overkomt komt ook over de wereld.

Reden temeer om te bidden.


Shalom

Jvb
 
 
Ga de gebeurtenissen van vandaag eens na en concludeer welke partijen er direct met vingertjes gaan wijzen zonder enigzins inhoudelijk te weten wat er gebeurt is...

Ter overdenking:
Een goede premier/regering reageert ingetogen en wacht eerst af totdat er meer (en betrouwbaar)nie uws is voordat er (ge)veroordeelt wordt.
Dag Andre!

Het was van tevoren al bekend dat de vloot van zes schepen geen humanitaire actie was. Dat kon men heel eenvoudgconclud eren uit wat men zelf daarover heeft gezegd en uit het feit dat die 10.000 ton hulpgoederen peanuts zwaren in vergelijking met at er wekelijks via Israël en door tunnels Gaza binnenkomt. Bovendien, als men werklijk zo humanitair bewogen was zou men wel op het Israëlische aanbod om de hulpgoederen via Ashdod naar Gaza te sturen zijn ingegaan. Bovendien, dan zou men wel met een structureel hulpplan gekomen zijn en in overleg met alle betrokken partijen een plan hebben opgesteld.
Men was uit op geweld en anti-Israël propaganda en dat is helaas gelukt.

H.Gr.
Jvb
 
 
Een bevestiging van wat ik dacht. Helaas valt de hele wereld over Israel heen en wordt het weer grotendeels eenzijdig weergegeven.

Shalom,
Wiep
 
 
Beste jan van Barneveld.
Met de vorige spreker ben ik het helemaal eens. Wij moeten meer en meer in ernstig gebed voor Israël. De zware tijden zijn volgens mij reeds aangebroken. Dit zal hevige gevolgen hebben. Helaas moet je vaststellen dat Israël het verschrikkelijk te verduren krijgt. In andere wateren worden door piraten schepen geënterd en zeevaarders gevangen genomen en alles wordt in werking gesteld om hen te bevrijden. M.a.w. niemand stoort zich de verdediging om mensen te bevrijden.Het is de gewoonste zaak van de wereld. Wat is nu het verschil? Voor Israël geen pardon. De grote en hevige laatste oorlog komt steeds dichterbij.Laten we als christen achter Israël blijven staan, zodat zij mogen weten dat er voor hen gebeden wordt.Ook deze dag word je als christen, die achter Israël staat,niet als geloofwaardig beschouwd. Dat moeten we dan maar op de koop toenemen. Dank de Eeuwige dat hij ons meer dan geloofwaardig vindt en ons zijn zegen geeft om Israël die plaats te geven die hen toekomt. Deze dag vond ik dat ik moest reageren, wat ik nooit eerder heb gedaan maar zwijgen is niet langer geoorloofd!
Hartelijke groet en Gods zegen toegewenst.
Agatha.
Dag Agatha,

Inderdaad zie ook ik zware tijden komen. "De oordelen van God gaan over de hele aarde", zegt Psalm 105:7. De zee bij de Golf van Mexico kleurt rood. Een vulkaan in IJsland legt het vliegverkeer stil. De euro staat op springen. Allemaal waarschuwingen. Verootmoediging en gebed zijn een eerste prioriteit voor de kerk van de Here jezus en voor ons. Zware tijden, niet alleen nu voor Israël maar nog zwaarder voor de hele wereld. Immers God, die een werk begonnen is in en aan zijn volk Israël zal dat niet laten vallen. Ik hoop dat ons land en onze kerken Israël niet laten vallen. Zo is er nog hoop.
Jan van b.


 
 
Niemand weet op dit moment echt wat er na het ""abseilen" van de zee-commandotroepen op het dek is gebeurd (behalve de Heer van Barneveld). Of de commando's begonnen te schieten of dat zij schoten nadat zij dermate in het nauw gebracht werden dat zij wel moesten schieten (proportionele zelfverdediging ). Ook het punt van de entering in(inter)nation ale wateren is nog niet opgehelderd. Volgens de New York Times vond de aanval plaats in internationale wateren. En die zijn over het algemeen goed geinformeerd.

Eerst de feiten dan het recht zou ik zeggen.

Overigens begrijp ik van de BBC dat de ze in Gaza inderdaad een tekort hebben aan bouwmaterialen.

My 2-cents
Dag Kees,

Inmiddels is het wel duidelijk dat Israël in z'n (internationale ) recht stond om die schepen te controleren. Ook is het duidleijk dat de terroristenvrie nden op het ene schip met het geweld zijn begonnen en een lynch partij op het oog hadden. Erg van die negen doden. Ook is het duidelijk dat men helemaal niet uit was op het brengen van humanitaire hulp. Want wat zij wilden brengen had via Ashdod gekund en was bovendien peanuts in vergelijking wat er via Israël's blokkade elke week binnenkomen en ook via de tunnels. Dan die bouwmaterialen.....Ach, zeker nodig om de huizen van inwoners van Gaza die Hamas afgebroken heeft en nog meer wil afbreken. Zonder sarcasme....Israël weet dat die materialen voor smokkeltunnels worden gebruikt.

Je gaat je verklaarde vijand niet van wapens voorzien.


Een vriendelijke groet.
Jvb
 
 
Beste heer van Barneveld,
Zo gaat mijn verlangen uit in deze tijd om te demonstreren VOOR Israël. Met vele mensen op de bres staan voor het Joodse volk en tussen alle leugens door de waarheid te laten horen. Heeft u enig idee of zoiets bestaat/ georganiseerd wordt in Nederland? Of wie hierin zou kunnen helpen?
Gods zegen.
Dag Martine,

Veel dank voor je bemoedigende en hartverwarmende reactie.

Inderdaad een grote demonstratie voor Israël is heel belangrijk.
Ik denk dat Christenen voor Israël daar het initiatief voor zou moeten nemen.
Rogier van Oordt is de algemeen directeur. Je zou ook Pieter Bénard kunnen benaderen.
Of Pillar of Fire van Jack van der Tang kan zo'n demonstratie opstarten.
Samen met de Joodse organisaties in Nederland.
Dat is eerder gebeurd en was indrukwekkend.
Ik heb zelf even met CvI gebeld en zij, momenteel even druk met een tentoonstelling , gaan
erover in overleg.
Ik ben ervan overtuigd dat veel vrienden van Israël juist nu behoefte hebben om hun liefde voor
Israël op een of andere manier te kunnen uiten.
Zodra ik iets hoor komt het ook op onze site.
Shalom,

Jvb
 
 
Misschien kan deze link wat opheldering geven:
http://christenenvoorisrael.nl/actueel/nieuws/94-nieuws/2139-soldaten-aangevallen-op-free-gazaschip

En lees dan ook even het artikel:
http://christenenvoorisrael.nl/actueel/nieuws/94-nieuws/2135

Dan weet je meteen dat je niet op het RTL-nieuws hoeft te vertrouwen.

De beelden die het IDF heeft vrijgegeven laten mijn inziens duidelijk zien, dat de activisten in de aanvallersrol zitten.
Hadden zij geen verzet verpleegd, dan waren er geen doden gevallen.
 
 
Laten we beginnen met het verbieden van alle godsdiensten ..
Dat kan niet ..?
Laten we dan allemaal met elkaar om de tafel gaan zitten en gaan praten ..
Dat kan ook niet ..?
Door het denken van de mensen met HUN ..gelijk ..?
Ok ..Ok..Overnieuw..
Verbieden alle godsdiensten ..
Dat kan niet ..?
Een hele grote bom dan ?iedereen dood..DUS VREDE..
Beste Denker,

Ik begrijp iets van je wanhoop.

Aan de andere kant ben ik dankbaar dat die 'hele grote bom' nog niet is gevallen.

Soms denk ik dat God, de Schepper van hemel en aarde, ook wel eens diep moet zuchten.

En toch....en toch....Hij heeft eeuwen geleden een besluit genomen:

"Want uit Sion zal de wet uitgaan en het Woord van de HERE uit Jeruzalem.
Hij zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige naties.
Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen.
Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren"
(Jesaja 2:4)

Er komt recht, ook voor de verdrukten en de armen.
Er komt vrede over Jeruzalem en van daaruit over de rest van de wereld.
De Vredevorst, de Messias zal komen.
En wij blijven roepen: Kom haastig, Here Jezus Messias.
En God zegt: "IK, de HERE zal het te Zijner tijd, met haast volvoeren".
Die haast van God zien we nu over de wereld jagen.

Denk daar eens over, beste Denker, en werk mee aan die Komst.

Jvb
 
 
Zolang er nog geen demonstratie is, kan je altijd een kaart sturen naar de Israelisch ambassade in Den Haag. Het zit soms in kleine dingen.
 
 
@Angela, wat een goed idee!

Hier het adres;

Ambassade van Israel
Buitenhof 47
2513 AH 's-Gravenhage (Den Haag), Nederland
 
 
Broeder Barneveld,
Hartelijk dank voor uw reactie. Ik hoop dat er wat op touw gezet kan worden, uw tips zal ik in ieder geval gebruiken en contact zoeken met de genoemde mensen.
Vandaag heb ik zelf weer ervaren wat een haat er los kan komen wanneer je je uitspreekt voor Gods volk, ook bij eigen familie. U zal dat ongetwijfeld ook wel ervaren. Ik bid voor u om kracht.
Shalom.

@Angela: Hartelijk dank voor het adres!
 
 
Shalom Jan en alle brs en zrs.
Het is zover,geloof het of niet,jaren terug mocht ik iets ervaren van wat nu gebeurt.
De nederlandse christenheid (lees kerken) staan op een tweesprong.
YESHUA zei het al ,wie met Mij niet vergadert, wordt verstrooid(vanu it het Hebreeuws>
Waar blijven de christenen vanuit de kerken?
Zelf ervaren wij dat als je op de bres staat voor GODS OOGAPPEL,dan wordt je gehaat,ik zeg het maar ronduit.

En dat moet ons verheugen dat DE VADER ons waardig bevind,om het voor ZIJN en ons volk(want ook wedergeboren christenen zijn Sionskinderen,m edeburgers en medeerfgenamen.

Lieve mensen het is later dan we denken.Maar hoe dan ook,blijf op de bressen staan,voor ISRAEL voor elkaar voor onze vervolgde brs en zrs.

U allen en jij Jan DE ZEGEN van ABBA door YESHUA toegebeden. Shalom YESHUA,.

Lou.
 
 
Het is hun goed recht wat de Israelisch gedaan hebben, want het was hun goed recht. Gods volk is altijd al het doelwit geweest van de heidenen. Ik sta geheel achter de actie van de israelies..
 
 
Het zat er aan te komen :( . Zware tijden lijken aan te breken voor onze broer Israel. Persoonlijk ook voor ons, zij het in veel mindere mate natuurlijk. Overal wordt je geconfronteerd met mensen die klakkeloos het nieuws overnemen en Israel zwart maken en de discussie wel aan willen gaan. Gelukkig, met de informatie en feiten die wij wel hebben, kunnen we Israel aardig verdedigen. Deze mensen gaan daarna wel nadenken of een NOS of RTL de feiten wel eerlijk brengt. Tijd om ons te laten horen, voor zover we het nog niet deden. Wij staan naast Israel. God heeft alles onder controle...wat er ook gebeurd.
Dank je, André, voor je reactie.


Inderdaad komen er steeds meer feiten aan het licht die Israël in het gelijk stellen.
Alleen blijft het erg van de doden die gevallen zijn.
Ook al hebben ze het waarschijnlijk aan zichzelf te danken.
Ook al 'helaas' is dit nog lang niet het einde van de geschiedenis.
De haat tegen Israël en het Joodse volk bij veel Moslim extremisten gaat zo diep en wortelt zich zo snel in de harte van de mensen dat ze veel meer van dergelijke valstrikken gaan verzinnen om Israël schade te bezorgen. Een muur van gebed kan en zal helpen in deze moeilijke situatie.

H.Gr.

Jvb
 
 
Op de site van Wim Jongman las ik dit verhelderende stukje over de Free Gaza Movement::

Deze Beweging heeft zogenaamde regels waarvan de Israëliërs dachten dat ze daar naar konden handelen, voorwaar een misrekening.
Waar zeggen ze naar te handelen:

Onze Missie.
Op hun website maakte de Free Gaza Movement bekend wat haar doelstelling is:

Alle deelnemers aan de Free Gaza Movement gaan akkoord met de volgende beginselen en praktijken:
1. Wij respecteren de mensenrechten van iedereen, ongeacht ras, stam, religie, etniciteit, nationaliteit, burgerschap of taal.
2. De rechtmatige bewoners van alle bezette gebieden door Israël sinds 5-6-1967 moeten onbelemmerde toegang hebben tot de internationale wateren en het luchtruim, in overeenstemming met alle VN-resoluties en het internationaal recht.
[ In tegenspraak met het Jericho-Gaza akkoord. wj ]
3. De rechtmatige bewoners van alle bezette gebieden door Israël sinds 5-6-1967 hebben het recht tot in en uitreizen naar die gebieden zonder Israëlische bemoeienis en controle.
4. Israël moet zijn militaire aanwezigheid terugtrekken uit alle bezette gebieden sinds 5-6-1967 en alle wetgeving, verordeningen, richtlijnen en praktijken die anders van toepassing zijn op de verschillende populaties die leven in deze gebieden.
5. Israël moet alle opgeworpen barrières verwijderen die een doortocht beperken in alle bezette gebieden door Israël sinds 5-6-1967.
6. Wij erkennen het recht van terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen en ballingen alsmede hun erfgenamen om terug te keren naar hun huizen in Israël en de bezette Palestijnse gebieden, om hun onroerend goed terug te vorderen, en om vergoeding te ontvangen van schade ontstaan door, onteigening en onwettig gebruik van dergelijke goederen. Dit is een individueel en geen collectief recht, en kan niet over worden onderhandeld, behalve door het individu zelf.
7. Wij zijn solidair met het Palestijnse volk, maar ondersteunen geen specifieke ondersteuning of politieke partij en organisatie, zonder enige uitzondering.
8. Wij gaan akkoord met de principes van geweldloosheid en geweldloos verzet in woord en daad te allen tijde.
[ Aanvallen met ijzeren staven valt beslist niet onder geweldloosheid. wj ]

Wij moeten goed waken voor het ten prooi vallen aan propaganda. Goede propaganda is in staat je te laten denken dat je zelf tot je eigen conclusies gekomen bent, terwijl dat niet zo is. Op de beelden is duidelijk te zien wat er gebeurde! En de Turkse regering Erdogan is niet vies van vriendschappeli jke banden met Ach ... mahdi .. nejad.
Ed,

Vriendelijk dank voor je verhelderende informatie.
JvB
 
 
Beste broeder Jan, kijk eens even op
Flanders Division of Friends of Israel

daar staat zo een mooi filmpje over een zeer dappere Joodse jongen
Dank je Angela, voor de tip.

Hier de link voor de andere bezoekers:

http://brabosh.com/2010/06/03/daniel-een-joodse-leeuw-trotseert-anti-israelische-meute-video/

Jvb
 
 
Wat een goed idee van Angela: een steunkaart naar de ambassade van Israel sturen. Hed dat gelijk gedaan.
in mijn omgeving probeer ik zoveel mogelijk de ware toedracht van deze provocatie te laten zien ( aan de hand van de video's van de IDF en meer). Dat helpt soms echt, want de mensen worden vergiftigd door de eenzijdige berichtgeving die voolop in het nieuws is en grif geloofd wordt. Bijvoorbeeld: de Nederlandse activiste Anne de Jong, die gisteren terug keerde op Schiphol, beweerde dat zij vanaf het andere schip zou hebben kunnen zien dat de Israelische soldaten de "vredesactiviste n" aanvielen, doet bij mij de vraag rijzen: 1. hoeveel meter was haar schip verwijderd van de Marmara? 2. Welk tijdstip van de dag was het? 3. hoe kan het dat de objectieve videobeelden andere taal spreken?

Ik bespeur dat het er in deze tijd steeds meer op uitdraait: "voor of tegen de God van Israel" = "voor of tegen Israel"
Je móet kiezen!
Of wel: heb je niets met Israel, dan heb je niets met de God van Israel.

Shaloom voor Israel en allen die haar liefhebben.
Groet, Mieke
Ja, Mieke, voor mensen die in hun hart en gemoed al tegen israël zijn geldt de bekende uitdrukking:
"Do not confuse me with facts, I already made up my mind".
Voor de meeste politici geldt dat ze ook niet geïnteresseerd zijn in feiten of in dee waarheid. Ze zijn alleen
geïnteresseerd in wat hen politieke, financiële winst oplevert. Of applaus van het publiek of wat op dat moment "politiek correct" is. Of in lijm voor hun zetel. Maar dem. Minister Verhage houdt zijn rug recht en daar ben ik dankbaar voor. H.Gr.

jvb
 
 
shalom

Een briljante video van het Israelische satirische programma Lata;

http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg
 
 
Deze week is de geschiedenis van de 12 verspieders aan de beurt in het joodse leesschema. Laten we bidden dat ze dit heel goed begrijpen voor nu.
Dag Angela,

Inderdaad spreekt God vaak ook door zijn Woord en dus ook via de gedeeltes die aan de beurt zijn in het leesschema van het Joodse geloof. Overigens interessant om te volgen, vooral als messiaanse Joden er stukken uit het Tweede Verbond bij hebben gezet. Maar er is meer. Laten we bidden dat de EU, de VS en dus de NAVO goed begrijpen hoe spannend het is. Israël overweegt om Turkije mee te delen dat als het plan is met een volgende vloot met hulpgoederen en wat daar meer bij hoort (wapens en terroristen) oorlogsschepen of zelfs premier Erdogan mee te sturen zij dit als een oorlogsdaad te beschouwen en die hele vloot niet te zullen enteren maar naar de bodem van de Middellandse Zee te sturen. Iran heeft meegedeeld ook schepen met 'hulpgoederen' te sturen begeleid door oorlogsschepen... Dat kan leiden tot een wereldbrand. Dus ook hier....'laten wij bidden'.....
Jan van B.
 
 
Shalom Jan en brs en zrs.
Hoor van vrienden ,net uit Israel van valse berricht geving .onze hele nederlandse pers en nos programmas zijn anti Israel.
Waar blijft de E.O. met gefundeerd commentaar? waar blijven de kerken>?
Kortom zij allen laten Israel vallen en huilen mee met de wolven in het bos.
Jammer,jammer,z elfs zich noemende wedewrgeboren christenen hebben het over de onverdaagzame joden,zij moeten zich eerst maar eens bekeren tot Jezus Christus(zo zeggen zij).
MIjn hart huilt bij al deze dingen,
Vrienden van vroeger zijn afgehaakt,vanwe ge Israel.
Het zij zo.
Liever alleen met YESHUA HA MASSJIACH,dan met volle kerken,die zich niets gelegen laten liggen aan onze oudste broeder.

Jan wij blijven biddend achter je staan,ga alsjeblieft door ,wij doen wat wij kunnen.

DE EEUWIGE ZEGENE JULLIE ALLEN in YESHUA.

Shalom.


Lou.
 
 
Shalom Jan en hartelijk dank voor je mail.
Je bent een echte broeder.
Inderdaad er is met mijn gezondheid heel wat mis,
Erg vaak en veel last van hart en longen en rheuma.
Maar daar is mee te leven.
Geestelijk heb ik geleerd geheel op mijn Massjiach te vertrouwen, Hij is mijn verlosser.
Vroeger jaren terug mochten we bij ons thuis bidstonden en Bijbel studies houden met brs en zrs uit allerlei denominaties.
Thans is dat al weer jaren geleden,en al die vrienden van toen,zijn afgehaakt vanwege Israel.
Het zij zo.
Mijn taak is nu al weer een poos het gebed,en alleen doorgeven wat DE GEEST zegt te doen.
En dat doen we dan ook.

Het is de strijd in de hemelse gewesten die momenteel woedt,en die wordt uitgevochten over de rug van Israel en hen die voor Israel op de bres staan.
Beste Jan ben weer opnieuw voor de zevende keer je boek onze oudste broeder aan het lezen,het grijpt mij nog steeds aan.
Ga zo door Jan,heb momenteel wat gesprekken met mensen die fel anti Israel zijn. Maar toch ze luisteren.
Jij Jan en al je dierbaren GODS rijke Zegen toegebeden.

Shalom.

Lou.
 
 
Beste dhr. Van Barneveld,

onlangs heb ik onderstaande reactie op de site van de SGPJ gezet. Er was namelijk iemand ontzettend negatief (zoals, helaas, gewoonlijk) over Israël. Is dit een goede of redelijke redenatie die ik heb gelanceerd daar?

Mvg.

Erik Jan Vinke

Hallo,

waarom zouden we Israël niet vertrouwen in dit onderzoek? De situatie op het schip was wel degelijk bedreigend. Zie o.a. videobeelden waarbij Israëlische militairen, zonder zelf direct geweldadig te zijn, worden aangevallen. (bijv. mes in de rug!) Dit staat op video! Dat zijn toch echt ooggetuigenvers lagen!
Deze actie was een pure provocatie. Deze hulpgoederen zouden sowieso in Gaza aankomen. maar via Ashdod. Logisch, want Israël wil controles uitvoeren op de goederen. Want wapensmokkel is zeker een grote dreiging. Maar het Turkse schip voer door! Ondanks waarschuwingen. En dan gaan de verdedigingspro tocollen in werken. Het schip controleren! Dat deed het leger. Het leger werd door de bemanning aangevallen. Met als gevolg een aantal doden! En dat is betreurenswaard ig!
Laten we wel één ding voorop stellen! Israël is een pure democratie wat wordt bedreigd door ALLE omringende landen! Logisch dat juist Israël de landsveiligheid voorop stelt! En nog een punt…, het Israëlische leger is iets anders dan de Nederlandse. De Mossad is iets anders dan de AIVD en de CIA! (het is de top van de top!)
Een paar andere feiten:
Hamas IS een terroristische organisatie!
Hamas kan dan ‘democratisch’ wezen. Het is WEL door een staatsgreep aan de macht gekomen! Dat is dan weer NIET democratisch.
Als laatste van mijn betoog, wat zien wij van al het geld dat naar Hamas gaat voor hulpgoederen? Miljarden gaat daar heen! Hoe kan het dat Gaza nog steeds een puinhoop is? Denk je echt dat het geld ‘vast’ zit? Nee, we hebben dat geld letterlijk zien vliegen! Namelijk in de raketten die naar Israël vlogen!

Met vriendelijke groet,

Erik Jan Vinke
Dag Erik Jan,

Prima hoor, je reactie.

Je had het gerust nog wat scherper kunnen stellen.
De wreedheden van Hamas tegenover hun rivalen van de Fatah.
Dor de knieën geschoten, verjaagd, gedood enz.
Je had kunnen vertellen dat Hamas alleen de eigen leden helpt met de hulpgoederen die Israël in overvloed via de grensposten Gaza binnenlaat.
Je had kunnen vertellen dat die 50 'bemanningsleden ' in feite goed getrainde terroristen waren.
Ze stonden klaar om de Israëlische soldaten aan te vallen toen ze aan touwen uit de heli's kwamen.
Wat het vertrouwen in israël betreft had je niet alleen kunnen wijzen op het democratische gehalte van de samenleving, maar ook op het open karakter van de Israëlische samenleving. Als er iets verkeerds gebeurt is er altijd wel een krant of oppositiegroep die er achter komt en het aan de kaak stelt.

Maar, alleen al het feit dat je reageert met goede argumenten is prima.

Jvb
 
 
Geachte heer van Barneveld,
Ze willen Israel weer verder in de hoek duwen, maar een man als Wilders keurde deze actie wel goed. Dus volgens mij weet hij ook precies hoe het in mekaar zit. De opmerding die hij maakte bij het laatste debat dat hij als eerste naar Israel zou vliegen als hij het regeringsvliegt uig mocht gebruiken en hun een hart onder de riem zou geven. Is dit bewonderswarend deze kennes van Wilders?
Dag Mat,
Dank voor je reactie.

Laten we bidden dat we een regering krijgen die achter Israël en achter de waarheid in verband me de gebeurtenissen rond Israël durft te staan. Ook minister Verhagen houdt regelmatig zijn rug recht tegenover het geschreeuw van de vijanden van Israël onder onze volksvertegenwo ordigers. Dat Wilders en Verhagen en de nieuwe minister president een bemoediging zullen zijn voor Israël. Een profeet in de Bijbel heeft zo'n 35 eeuwen geleden eens voorzegd over Israël: "Zie een volk dat alleen woont en onze de naties zich niet rekent". Een andere vertaling zegt: "Onder de naties niet gerekend wordt" (Zie Numeri 23:9). Inderdaad is Israël, zoals jij zegt, 'in een hoek geduwd' ofwel 'een paria onder de volken' geworden.
H.Gr.

Jvb
 
 
Pillar of Fire > agenda > donderdag 17 juni Israel demonstratie in Den Haag >

donderdag 17 juni Israel demonstratie in Den Haag
Definitieve tijden: 13.00 uur start op het plein voor de ingang van de 2e kamer. Toespraken, tonen van grote Israel vlag, wandelen naar de Israel Ambassade via Lange Vijverberg 14.00 bij de Israel Ambassade.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven