Zeeslag eind 2010

Klik voor ware grootte
Foto JPost.com

In de Syrische havenstad Latakia ligt een armada van mogelijk meer dan tien schepen klaar om naar Gaza op te stomen. Doel is de wapenblokkade van Israël tegen de Hamas te doorbreken. Het vlaggeschip van de vloot, die ze “Viva Palestina” noemen telt 380 “activisten” uit 42 landen, (USA, Canad, Zuid Amerika, Australië, Turkije, Frankrijk, UK, Italië enz.) Die 42 landen zouden er verstanding aan doen om hun landgenoten tenminste dringend te adviseren niet mee te doen aan deze bedrieglijke en gevaarlijke ‘vredevloot’.

Ook voertuigen en medische apparatuur en medicijnen en hulpgoederen worden meegenomen. Hulpgoederen, dus niet nodig, kunnen altijd over land via Ashdod naar Gaza worden vervoerd. De humanitaire vlag waaronder men vaart is de zogenaamde nood van de Palestijnen in Gaza. Een nood die alleen maar bestaat in de propaganda van de Palestijnen. Onafhankelijke buitenlandse waarnemers hebben immers geconstateerd en gefotografeerd dat de markten van Gaza meer dan voldoende voedsel aanbieden. Dat veel ‘arme Palestijnen’ een luxueus bestaan hebben.
Het enige doel van de legale blokkade van Israël is de wapensmokkel voor de Hamas tegen te gaan en zo de inwoners van bijvoorbeeld SdRot te beschermen tegen nog meer raketten dan die al afgevuurd zijn en nog steeds op die dorpen bij Gaza afgeschoten worden. Maar ook over die raketten hoeft men zich niet druk te maklen, want die komen er via de tunnels toch wel. Het doel is om de anti-Israël propaganda nog verder op te voeren en zelfs een oorlog uit te lokken.

Wat moet Israël doen?

Een land heeft niet alleen het recht, maar ook de plicht vijandelijke schepen uit de territoriale wateren te jagen. Emmanuel Wimston, een bekende analist en commentator over zaken die het Midden Oosten betreffen, suggereert dat Israël de propellers van de schepen door visnetten onklaar te maken en de schepen naar Ashdod te slepen. De opvarenden moeten daar worden gearresteerd, ondervraagd en eventueel teruggestuurd naar hun thuislanden.

Het is duidelijk waar Iran, Turkije, Syrië en de terroristen, die achter deze vloot zitten op uit zijn: Meer slachtoffers, die de woede van de wereld tegen Israël tot een kookpunt brengen en zo de weg naar een oorlog tegen Israël banen. Men vreest ook dat die vloot kleine supersnelle boten meeneemt. Daarmee kunnen explosieven en ook zelfmoordterroristen op de onderscheppende Israëlische boten lanceren. Of zelfs raketten kunnen gebruiken.

Winston adviseert de Israëlisch regering in dat geval terug te schieten, net op de waterlijn te richten, zoadat de boten langzaam zinken en Israël de tijd en de gelegenheid heeft om de drenkelingen op te pikken en te redden. Een zeer gevaarlijke provocatie! Een zeeslag die makkelijk kan uitlopen op een van de in de Bijbel voorzegde oorlogen en op een catastrofe, niet alleen voor Israël maar vooral voor de vijanden van Israël en in een later stadium voor heel de wereld.

Onze gebeden worden steeds belangrijker, evenals onze steun aan Israël.

Aanvulling

Vandaag, 18 oktober 2010, is het konvooi naar de Egyptische havenstad al-Arish vertrokken. Daar willen de collega’s van de hamas-terroristen 450 voertuigen ontschepen om die over (Egyptisch) land naar Gaza te transporteren. Verder is bekend geworden dat onder de zeevarende terroristen 40 lieden zijn die ook op de Mavi Marmara meegevaren zijn. De Britste leider van deze oorlogsvloot, David Galloway refereerde aan de rede die de Britse Premier David Camaron in Turkije heeft gehouden. Hij vergeleek Gaza met een gevangenkamp en veroordeelde Israël scherp. Voor Galloway en de zijnen een bemoediging en rechtvaardiging van hun wel zeer gevaarlijke actie. We hopen en bidden dat Israël een goede manier zal vinden om deze aanval te keren. Of misschien stuurt de HERE God wel een orkaan.

15 Reactie(s)

 
 
Beste Jan,

Heel triest dat Israël zich wellicht opnieuw stevig zal moeten verweren.

De vijand hoopt zo steeds meer vurige kolen op z'n hoofd want men strijdt niet enkel tegen Israël maar tegen de levende God en Beschermer van Zijn volk !!

Iran treft steeds meer voorbereidingen (samen met Syrië, Hezbollah, Hamas, Libanon, enz.) tot een oorlog via welke ze de Joodse staat van de kaart denken te vegen.
En gemeen als ze zijn moet er natuurlijk een aanleiding tot die oorlog gevonden worden.

Het kan niet anders of deze "vredesvloot" dient enkel om de kansen op zo'n oorlog toe te laten nemen.
Maar wij weten dat de Here God Zijn beloften aangaande Zijn Volk gedaan, niet zal laten dwarsbomen.

Denkelijk is het moment zeer nabij dat Israël zijn belagers wel zo'n geweldige slag mag toebrengen dat Israël daarna voor een tijd 'in gerustheid zal wonen' en dan misschien wel in een "Groot Israël".

met een welgemeend Shalom!
 
 
Gisteren in het nieuws: Gaza loopt over van goederen
http://www.hln.be/hln/nl/1281/Israel-Palestina/article/detail/1171170/2010/10/18/Gaza-exporteert-nu-naar-Egypte-via-smokkeltunnels.dhtml

Vandaag in het nieuws:
Hamas: Joden en onderhandelaars met Israel gaan naar de hel
http://www.likud.nl/artik37.html

En dan toch die konvooien om Hamas te steunen.
 
 
Dit alles moet gebeuren!
Anders komen de eindtijdprofeti een niet uit.
Wij kunnen onze borst nat gaan maken in de nabije toekomst.
 
 
Of ik heb er overheen gelezen, maar eind 2010 dat kan morgen ook al zijn. Moeten we aan november denken? December?
Beste Ed,

Dank voor je vraag.

Helaas een kort antwoord: “Weet ik niet!”

Alleen de oplopende en opgevoerde spanningen en de toenemende haat(propaganda ) tegen Israël moet helaas tot een explosie komen

en die uitbarsting is momenteel wel erg dichtbij.

H.Gr.Jvb
 
 
Ik word er alleen maar boos van. Wat een onrecht en wat een haat toch tegen Israel en zoveel blinde westerlingen die in de val van de boze meelopen. Onbegrijpelijk dat die mensen in de propoganda van de islam trappen. Maar 1 ding is zeker, de wederkomst van Jezus Christus is niet tegen te houden. Uit Sion komt Gods heil en daar kijk ik toch wel naar uit!
Bedankt voor de informatie Jan.
 
 
En dan kan de antichrist zomaar aan de macht komen als de E.U. keihard getroffen wordt door een grote oorlog in het Midden-Oosten. Niet alleen maar economische schade door blokkade olietoevoer en zeer hoge olieprijzen, maar ook door Moslim-terreurgroepen die binnen Europa aan de lopende band aanslagen gaan plegen. Verder dan Europawijde protesten vanwege het sociaal-economische beleid van de E.U. Dit zal de perfecte mix wezen voor de antichrist om aan de macht te doen komen.Beste Moi,Zoals je weet zien velen de Europese Unie als het ‘Herstelde Romeinse Rijk’, dus als het Beeld dat Daniël zag en waarvan de geschiedenis en de verklaring in Daniël 2 wordt beschreven. Dat ‘Herstelde Romeinse Rijk’ is bezig zich te completeren met de islamitische rijken van het in 1917 beëindigde Turkse ottomaanse rijk. Ook dat rijk is bezig weer op te komen. Die twee zullen samengaan, maar momenteel bekijken ze elkaar nog met grote achterdocht. Als ze zien dat ze Israël er niet onder krijgen, zullen ze meer samengaan. Maar ze moeten dan sterk zijn. De Arabische Liga is financiëel zeer sterk. Dus moet de EU ook financiëel sterk zijn. Ook al omdat ze anders de weg van het financiëel failliete Amerika (VS) opgaan. Vandaar die strenge 3% eis.ShalomJvb
 
 
Het pro-Hamas ‘Viva Palestina’ konvooi dat van plan was uit te varen naar Egypte, zat maandag nog altijd geblokkeerd in Syrië, zo melden gisteren dinsdag de organisatoren. De vertraging heeft ook effect op het konvooi over land dat van plan was de Gazastrook binnen te rijden via de grens met Egypte.

De organisatoren zijn verwikkeld in een strijd met de Griekse aannemers over de prijs van het vervoer van 150 voertuigen van de Syrische haven van Latakia naar El Arish in Egypte. Viva Palestina heeft de Grieken ervan beschuldigd dat het de prijzen van het gehuurde schip onaangekondigd plotseling scherp heeft verhoogd.

Lees verder op http://brabosh.com
 
 
Beste JvB,

Dus eigenlijk gaat de antichrist een nieuw rijk stichten, de E.U. samen met de Islamitische landen. Bijv. dat de Islamitische landen er bij zullen komen in ruil voor vrede bij het sluiten van het valse verbond met Israël. Moer hoe zit dat dan met de Gog-Magog oorlog?

Een strak begrotingsbelei d is verstandig, want grote begrotingstekor ten en hoge staatsschulden veroorzaken grote problemen, namelijk de rente op staatsschulden neemt toe. Met als gevolg een neerwaartse spiraal. Een regering is net als een gewoon huishouden, krijg je minder inkomsten, dan moet je nooit gaan lenen, maar bezuinigen/inkomsten vergroten. Iedereen moet de tering naar de nering zetten en sober gaan leven.Beste Moi,


Eigenlijk is de band met veel islamitische landen er al. Dat is de Mediterrane Unie, een verbond tussen alle landen rond de Middellandse Zee. Deze Unie heeft ook een vrij sterke band met de EU. Maar dat gaat straks nog sterker worden als die band naast politieke ook religieuze kanten krijgt. Hoe en wanneer die Gog-Magog oorlog komt weet ik niet. Dat wil zeggen, daar zijn heel wat theoriën over en dan trek ik meestal de conclusie dat dit aspect van de bijbelse profetie in de loop van de jaren wel duidelijk zal worden.

ShalomJvb
 
 
De wereld zal wel weer verkeerd voorgeli(e)cht worden, gister las ik
in de Leeuwarder c. een ingezonden stuk over de 'aanrijding' van een Joodse kolonistenleide r David Be éri die twee palestijnse jongetjes
op de moterkap van zijn auto had, een foto erbij. Wel, dat lijkt raar en dat is het ook, maar er werd niet bij vermeld dat er een hele groep stenengooiers klaar stond en bijna net zoveel fotograven/filmers.

Wat zou er gebeurt zijn als de kolonist was blijven staan? Ik denk dat de man en zijn passagier hun leven dan niet meer zeker zouden zijn!

De briefschrijver beschuldigde Israel ervan dat deze kolonist later wel aangehouden is maar dat hij op borgtocht is vrijgelaten en dat hij er wel nooit meer wat van zou horen; want zo gaat dat in democratisch Israel,
was de laatste (sarcastische) zin van zijn ingezonden brief.
 
 
NOS nieuws vandaag;vooral over Libie terwijl vandaag 50 raketten werden afgeschoten op Israel!!!!!!!!! !
 
 
Beste heer van Barneveld,

Tot mijn grote verbazing en schrik las ik zojuist op nu.nl dat er een Nederlands schip mee zal varen in de volgende vredesvloot richting de Gazastrook. Gelukkig poogt de Christenunie dit te blokkeren.

http://www.nu.nl/politiek/2502052/christenunie-wil-actie-gaza-vloot.html

Hartelijke groeten

Beste Loyd,

Ik hoop dat ook de SGP en op z’n minst de PVV zich aansluiten bij de CU in hun intitatief dit te blokkeren.

Want als dat doorgaat zal het ons geen goedkeuring van de Allerhoogste opleveren.

Integendeel, het zal het oordeel met grote stappen dichterbij brengen.

ShalomJvb
 
 
Gelukkig heeft de Tweede Kamer in meerderheid besloten tegen de tweede Gazavloot te zijn. Dat is goed nieuws!
 
 
Mochten er inderdaaed Nederlanders meegaan met die tweede vloot, zou dat dan niet geïnterpreteerd kunnen worden als zonder toestemming in vreemde staats- of krijgsdienst treden? Dat kan hun dan hun Nederlanderscha p kosten!
 
 
Ik vraag me wel af of de oordelen niet alleen betrekking hebben op echte besluiten van regeringen. Ik bedoel, dit is een initiatief van particuliere Nederlandse verenigingen (en ik ben het echt helemaal eens met bijvoorbeeld de analyse van Afshin Ellian van Elsevier) en niet van de Nederlandse staat. De vraag zou dan zijn 'in hoeverre is de Nederlandse staat bij machte deze actie te verbieden, of niet'? Ik zou willen dat de staat dat kon, maar ik ben bang dat de rechtsmiddelen hier ontbreken.
 
 
Als Nederland de ervoor verantwoordelij ke clubs tot terroristische organisaties verklaart, dan lijkt het me dat steunen van een terroristische organisatie strafbaar is. Dat zou een juridische grond kunnen leveren om de Nederlanders die eraan meedoen, aan te pakken (beter: op te pakken).
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven