Home Actueel Israël Acuteel nieuws - 8 Juni 2011 - Valkuilen

Acuteel nieuws - 8 Juni 2011 - Valkuilen

Benjamin Netanyahu spreekt het Amerikaanse Congres toe Klik voor ware grootte
Benjamin Netanyahu spreekt het Amerikaanse Congres toe

Naast ongelooflijke dreigingen van de Palestijnse terroristen, van Syrië, van de atoombommen van Ahmadinejad, van de derde intifada, van het uitroepen en goedkeuren van een Palestijnste staat, zijn er ook nog een groot aantal diepe en gevaarlijke valkuilen waar premier Netanjahu en zijn volk voor staan.

De bekende Jan Willem van der Hoeven, die al heel wat decennia onvermoeid op de bres staat voor Israël, wijst in zijn mail-bericht van de 7e juni op vijf van die valkuilen. Deze vijf vat ik even samen. De andere twee van de zeven die hier volgen, voeg ik toe.

Dit voor uw informatie en voor voorbede.

  1. Dat de Kadima-partij geen regeringspartner wordt. Deze partij staat onder een vloek omdat zij verantwoordelijk zijn voor het terugtrekken uit Gaza in augustus 2005. Toen werden zo’n 8.000 Joodse mensen uit Gaza uit hun huizen, bedrijven en synagoges verjaagd. Gaza is nu een Hamas-terroristennest.
  2. Dat Netanjahu niet naar Parijs gaat. Hij wil daar proberen de erkenning door de VN van een eenzijdig uitgeroepen Palestijnse staat tegen te houden. Israël heeft van Frankrijk noch van andere Europese landen iets goeds te verwachten.
  3. Dat Netanjahu en minister Barak zich niet al te bezorgd maken over interne verwijten dat Israël indertijd het ‘vredesplan’ van Saoedi-Arabië niet heeft geaccepteerd.
  4. Dat Israël de gevangen terrorist Barwan Barghouti niet vrijlaat of ruilt tegen bijvoorbeeld Gilad Shalit. Barghouti is de enige Palestijnse leider die Fatah en Hamas kan verenigen (tegen Israël). Hem vrijlaten zou net zo’n vergissing zijn als die van premier Menahim Begin die toestond dat Arafat en zijn bende uit Tunis terugkwamen. Dat heeft geleid tot de rampzalige Oslo-akkoorden en tot veel terrorisme in Israël.
  5. De belangrijkste valkuil voor Israël en z’n leiderschap is dat Israël gaat leven ‘volgens de wegen van de heidenen’. Jan Willem noemt Tel Aviv als voorbeeld. In de Bijbel wordt Israël vaak gewaarschuwd niet te wandelen zoals de heiden-volken rondom.
  6. Dat Israël niet vertrouwt op de uzi’s (uzi betekent ‘mijn kracht’), maar meer gaat vertrouwen zoals koning Uzziah uit de Bijbel. Uzziah betekent: De HERE is mijn kracht. Een hoge militair in Israël heeft eens opgemerkt dat men meer aandacht moet geven aan de God in de strijd. Het IDF is belangrijk, maar alles hangt af van de zegen en hulp van de HERE, de God van Israël.
  7. Dat Israël niet leunt op de ‘geknakte rietstaf”. In oude tijden was dat Egypte (Ezechiël 29:6). Tegenwoordig is dat Amerika. Ezechiël waarschuwt verder dat als Israël die vastgrijpt het hen de schouder openrijt en aan het wankelen zal brengen.

2 Reactie(s)

 
 
Beste Jan,
Punt 6 springt er wat mij betreft helemaal uit en ik denk dat dit iets is wat niet alleen voor Israel geld maar voor ons allemaal.
Bidden voor Gods onmisbare zegen! Bidden dat de ogen van het volk geopend mogen worden voor het verlossende offer van onze Heere Jezus!
Blijvend bidden voor de late regen die op komst is, ok we moeten geduld hebben maar lees Jakobus 5 vanaf vers 7, de vroege regen is gevallen de late regen is nabij! (uitstorting van de Heilige Geest).
Waar mogen we naar uitkijken? lees Joel 2 vanaf vers 28!
Wat een uitzicht, maar ook wat een opdracht om onophoudelijk te blijven bidden voor de late regen, om klaar te zijn om zoveel mogelijk mensen te bereiken met Gods blijde boodschap.
Dat is iets wat ik iedereen maar ook Israel toewens een persoonlijke ontmoeting met onze Heiland en een aanraking door de Heilige Geest!

in Hem verbonden,
Arjan.

Zeker, Arjan!

Alleen, het gaat in dat artikel om Israël.

Dat wij allen er lering uit moeten trekken is duidelijk.

Dat zegt Paulus ook: “Dat alles is gebeurd tot onze lering”.

Psalm 67:8 zegt: “God zegent ons, opdat alle einden van de aarde HEM vrezen”.

Dus als Gods zegen komt over Israël is een van de redenen ervan dat ‘alle einden van de aarde Hem gaan dienen’.

En de bekende Psalm 117 zegt hetzelfde: “Looft de HERE alle gij volken, prijst HEM alle gij naties want zijn goedetierenheid is machtig over ons (= Israël, want de Pslamen zijn allereerst de liederen van Israël) en des HEREN trouw is tot in eeuwigheid”. Als Gods goedheid en trouw over Israël zichtbaar worden is dat reden voor de volken de HERE te loven”. Dus....zegen Israël!!!

Shalom

Jvb
 
 
8. Dat Israël de afgodstempels neerhaalt en gaat vertrouwen op de God van Abraham, Isaäc en Jakob.

Shalom

René
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven