Home Actueel Israël Wapens - 10 Juni 2011

Wapens - 10 Juni 2011

Israel werd in de Onafhankelijkheidsoorlog door de gehele Arabische wereld aangevallen. Israel overmocht, tegengewerkt door de Engelsen, als door een wonder al haar vijanden in deze oorlog. Klik voor ware grootte
Israel werd in de Onafhankelijkheidsoorlog door de gehele Arabische wereld aangevallen. Israel overmocht, tegengewerkt door de Engelsen, als door een wonder al haar vijanden in deze oorlog.

Sinds de stichting van de moderne staat Israël hebben Arabische moslimlanden heel wat dodelijke wapens op Israël losgelaten. De wapens waren verschillend maar het doel was hetzelfde: Israël van de kaart vegen en een nieuwe Holocaust over het Joodse volk jagen. Al die wapens zijn hen tot op vandaag door Hoger Hand uit de hand geslagen. Am Israël chai!

Maar momenteel is de toestand kritiek. Al die wapens schijnen tegelijk tegen Israël in stelling te worden gebracht.

Eerst iets over die wapens:

 • Oorlogen
  • Een dag na de onafhankelijkheidsverklaring, op 14 mei 1948, stormden vijf Arabische legers het land binnen. De Onafhankelijkheidsoorlog werd door Israël gewonnen
  • Toen volgde het moorddadige terrorisme vooral vanuit de Sinaï woestijn. Dat werd te erg in 1956 joeg Israël, tijdens de Sinaï Oorlog, die terroristen uit de Sinaï woestijn
  • De oorlogsdreiging van omringende Arabische landen was in 1967 buitengewoon groot. Israël sloeg op tijd toe en de Zesdaagse Oorlog werd zo’n wonderlijke en grandioze overwinning dat die zo in de bijbelse geschiedenis bijgeschreven zou kunnen worden.
  • Tijdens Yom Kippur (Grote Verzoendag) in 1973 sloegen de Arabische legers weer toe. Bijna werd Israël onder de voet gelopen. Maar ook dit liep, door Gods genade goed af.
  Lees het artikel De Arabisch-Israëlische oorlogen elders op deze website.
 • Terrorisme
  Toen oorlogen op niets uitliepen begonnen de Arabieren een oud wapen op te pakken en zeer intensief te gebruiken. Arabieren in en rond Israël, vooral vluchtelingen uit de oorlogen, werden gebruikt als (zelfmoord)terroristen. Toen Israël zichzelf opsloot binnen een groot hek dat de Palestijnse gebieden afsloot van Israël, werd het terrorisme grotendeels ingetoomd.
 • Boycot
  Ook een economische boycot mislukte. De ‘zwarte lijst’ van de Arabische Liga werkte nauwelijks. Boycotacties van anti-Israëlische actiegroepen haalden niets uit. We waren onlangs bij een producent van Israëlische wijnen. Iemand vroeg hem of hij geen last had van die boycotacties. Hij lachte en zei: “Onze kwaliteit is te goed voor boycot”.
 • Delegitimeren
  Een wat ouder wapen tegen Israël is het delegitimeren van Israël. Dat gebeurde vroeger voornamelijk in de VN. De meeste resoluties, vooral van de afdeling voor mensenrechten, waren tegen Israël gericht en gebaseerd op leugenachtige rapporten of eenzijdige en dus oneerlijke berichtgeving. Nu gaat het verder. Israël wordt zo zwart gemaakt door de meestal linkse media dat het land nauwelijks meer gerekend wordt onder de landen van de wereld.
 • Leugen
  Het machtigste en meest effectieve wapen dat de Arabische Moslimlanden, gesteund door veel uiterst links volk, tegen Israël in stelling brengen is de leugen. Media spreken met de Palestijnse Autoriteit af waar en hoe laat er een opstootje wordt georganiseerd. Palestijnse jongeren worden ingehuurd om stenen te gooien naar Israëlische militairen. Zo is er nog veel meer te melden. Vertrouw de pers niet als het over Israël gaat.

Al die wapens hebben tot nu toe Israël niet op de knieën gekregen. De profeet Jesaja zegt in de Bijbel:

“Elk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten, en elke tong die zich in het gericht tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellen” - Jesaja 54:17.

Escalerende dreigingen

Van de dreigingen die momenteel rondom Israël hangen noem ik er maar een paar:

 • De Palestijnse tsunami. De Palestijnse massa’s die vanuit Libanon en Syrië Israël proberen binnen te dringen en vanuit de Palestijnse gebieden “heel Palestina” proberen te “bevrijden” hopen nu op dit wapen om Israël op de knieën te krijgen. Men verwacht grote massa’s op de been te brengen. Als er maar een paar van hen gedood worden door geweervuur van Israël helpen de internationale media hen wel aan een overwinning.
 • Bashar Assad van Syrië kan als een kat in nood, gekke sprongen tegen Israël maken. Nu beperkt hij zich busladingen Palestijnen en Syriërs te kopen (hij betaalt $ 1000 voor een “vrijwilliger” en $ 10.000 aan de famile van een dodelijk slachtoffer) en sleept ze naar de Golangrens van Israël. Hij jaagt ze zelfs door mijnenvelden die daar liggen. De slachtoffers worden uiteraard aan Israël toegeschreven.
 • Ahmadinejad van Iran verdrievoudigt de snelheid van zijn verrijkingsprogramma van uranium. Een deskundige van de Rand Corporation meldt in een rapport dat Iran binnen twee maanden voldoende verrijkt uranium heeft voor atoombommen. Bovendien is de postitie van Ahmadinejad in Iran nogal wankel geworden. Dus kan ook hij gekke sprongen maken.
 • Hezbollah in Zuid Libanon staat te springen om Israël aan te vallen. Hamas doet dan graag mee.
 • Israël staat onder zware druk van de VS en de EU. In feite van zo goed als de hele wereldgemeenschap. Wie kan Israël nog vertrouwen? Behalve de HEER, de God van Israël!

Gebaren

Die wereld eist van Israël vertrouwenwekkende gebaren. Dat woord is een eufemisme voor nationale zelfmoord. Ik noem een paar van die gebaren:

 • Israël trekt zich helemaal terug uit Gaza (augustus 2005) en krijgt regens raketten terug.
 • Israël trekt zich terug uit Zuid libanon en Hezbollah komt vele malen sterker terug. Ondanks het verbod van de VN.
 • Israël verovert in 1967 de Tempelberg. Geeft als gebaar van goede wil het beheer van deze voor Joden de heiligste plaats aan de islamitische Waqf. Nu mogen Joden (en Christenen) daar niet bidden en wordt hun meestal de toegang ontzegd.
 • Israël accepteert de Oslo-akkoorden en laat Arafat en zijn bende uit Tunis terugkeren en krijgt ladingen terrorisme en intifada’s terug.
 • Israël geeft in ruil voor een (koude) vrede de Sinaï in 1979 aan Egypte terug. Nu dreigt oorlog met Egypte.
 • Israël laat grote aantallen Palestijnse terroristen vrij. Een aantal van hen gaat gewoon door met terroristische aanslagen plgen op burgerdoeleinden in Israël.

Geestelijke wapens

De strijd tegen Israël wordt niet alleen met politieke, economische, sociale middelen of met geweld en terrorisme gevoerd. De strijd vindt vooral op geestelijk vlak plaats. Leugens, propaganda maar vooral op religieus gebied. Voor de Islam is het in de eerste plaats een religieuze strijd. Daarom moeten we ook geestelijke wapens gebruiken.

 • De waarheid. Zoveel mogelijk leugenachtige berichten over Israël corrigeren in alle media die ons ter beschikking staan, in onze omgeving en onze sociale gemeenschappen. Dat kan en zal ons echt wel wat boze gezichten en ruzies opleveren, maar het is de moeite waard en moet ook gebeuren
 • Gebed. Herhaaldelijk hebben we opgeroepen tot gebed. Onze gebeden brengen de machtige arm van de HERE in beweging
 • Boeken. Wij moeten ons goed informeren. Ik wil alleen twee boeken speciaal aanraden.
  1. Om Sions wil niet zwijgen. Is een handboek geworden over het conflict in het Midden Oosten. Een groot aantal palestijnse mythes wordt ontmaskerd. Het ontstaan van en een stuk geschiedenis van het Zionisme en van het ontstaan van het “Palestijnse volk” met het bijbehorende terrorisme wordt geschetst.
   De derde druk is bijgewerkt tot begin dit jaar. Veel foto’s, ook van het stembriefje van de VN uit 1947. Een dikke pil met 380 Blz. ISBN 978 90 6451 094 6. Uitg. Het Zoeklicht te Doorn
   Bestel via Christenen voor Israel of bij Johannes Multimedia.
  2. Eindtijd, Israël en de Islam. De vierde, bijgewerkte druk kwam begin 2011 uit.
   Het legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot. 297 blz. Uitg. Het Zoeklicht te Doorn. ISBN 978 90 6451 123 3
   Bestel via Bruna, Bol.com, Christenen voor Israel of bij Johannes Multimedia.

Sorry, geachte bezoekers, het is een lang verhaal geworden. Maar het moest mij even van het hart.

6 Reactie(s)

 
 
Beste Jan,

Zeg maar geen sorry, want het is goed het verhaal te vertellen zoals het is!
We mogen hopen dat velen dit lezen en daarbij dan ook vele ogen eindelijk open gaan, maar met jou blijf ook ik erbij dat wij een machtig wapen bezitten. Het roert maar al te vaak in mijn hart in diepe verontwaardigin g, om de berichtgeving van de media. Laten wij samen het machtige wapen, ons door God zelf gegeven, opnemen en als christenen te blijven bidden uit de grond van ons hart voor het volk van God. Het volgen van alle gebeurtenissen tegen Israël en het voor hen op te nemen, hoeft daarom aan ons niet met geld uitgedrukt te worden, wij zijn toch niet als christenen te koop? Maar wel ons diep buigen voor de God van Israël Geen wapen of valse tong gesmeed tegen Israël, zal deze strijd ooit winnen! Dus laten we elkaar bemoedigen om te blijven bidden en Israël aan Hem op te dragen.

Met een hartelijke groet en Gods zegen toegewenst op je werk,
Agatha.
 
 
Beste Jan,

Waar het hart vol van is loopt de mond van over!
Sorry is dus echt niet nodig, sterker nog je verdiend een dikke 10 met een griffel voor de JUISTE uiteenzetting van FEITEN!
Het is hartverwarmend te zien en horen hoe je de dingen uiteenzet vanuit Bijbels perspectief op deze site of Fam7.
Laten we blijven bidden voor Gods gemeente en Israel!

Ik kan maar een ding uitspreken!
Keep up the good work!!
Gods rijke zegen en wijsheid toegewenst!

Hartelijke groet en shalom

Arjan.
Dag Arjan,Dank voor je hartelijke bemoediging.

Ik zal het aan Family7 doorgeven

ShalomJvb
 
 
http://www.conceptwizard.com/dut/con_dut.html
Ik weet niet of dit kan beste br van Barneveld,maar ik heb deze link al vaak gebruikt om aan te tonen wat een groot wonder Israel is. GroetHartelijk dank Cobertha,Ik heb deze link bekeken.

Mooi en informatief. Aanbevolen.

De presentatie geeft een zeer korte maar goede samenvatting van de de eerste 5 van de 14 hoofdtukken van mijn boek

“Om Sions wil niet zwijgen”. Kijk maar en lees maar.....

ShalomJvb
 
 
Het is altijd goed om de Bijbelse feiten te lezen. Er kan wat mij betreft niet genoeg over geschreven worden. Dank voor dit bericht.
Ik lees ook de nieuwsbrieven en de website van franklinterhors t.nl heb jij wel eens een nieuwsbrief van hem gelezen Jan?

Shalom
René
 
 
Soms voel je een grote onmacht om iets te doen wat tegen je geweten ingaat. Toen terrorist Abbas naar Nederland kwam en ontvangen werd door verschillende leden van de regering en zelfs door koningin Beatrix, voelde ik een grote onmacht.
Het zijn juist zulke gesprekken die een extra wapen geven aan de vijanden van Gods volk. Ik denk dat de dag niet ver is dat wij in Nederland de toorn van God over ons krijgen.
Moge de Almachtige Zijn kinderen die hier ook wonen genadig zijn.


Beste John,Eenzelfde gevoel van onmacht plaagt mij el vele jaren.

Maar we mogen niet vergeten, dat gebed een van de twee machtige wapens die de Almachtige aan zijn kinderen heeft gegeven.

Het andere wapen is het Woord van God dat we proclameren over Israël, over onze kinderen en ook over ons land.

ShalomJvb
 
 
Beste mijnh. v.Barneveld!
Nogmaals hartelijk dank, voor al hetgeen u op schrift heeft gesteld, ik heb diverse boeken van u gekocht en lees op het internet uw artikelen, iedere keer ben ik weer verbaasd over de helderheid en logica van uw woorden. Ik zou wensen, dat veel meer Nederlanders uw artikelen over Israël zouden lezen, want naar mijn mening kan niemand om uw verklaringen heen, het is voor mij een zegen, alles wat ik intuitief meende, door u verwoord te zien. Zoals u het stelt, zo is het, het kan eigenlijk niet anders zijn.
Ik wens u verder gezegende Kerstdagen toe en een voorspoedig, en wat betreft uw studies en literaire werkzaamheden vruchtbaar 2012 toe, in de hoop, dat dit Israel tot zegening zal zijn, dat is mijn grote wens.

Met vr. groeten van Dicky Groot Harteveld
Hartelijk dank, beste Dicky.
Ik probeer alleen maar Bijbels te zijn.
Te vertellen over Gods grote daden in en aan zijn volk Israël.
Ook probeer ik iets duidelijk te maken van de tijd waarin wij leven en van de ernstige tijden die er aankomen. Alles op grond van Gods heilige Woord.
Met een hartelijk shalom en de beste wensen voor 2012.

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven