Home Actueel Israël Heel Kanaän ?!

Heel Kanaän ?!

Danny Danon vice-voorzitter van de Knesset. Foto: www.worldlikud.org.il Klik voor ware grootte
Danny Danon vice-voorzitter van de Knesset. Foto: www.worldlikud.org.il

De vice-voorzitter van het Israëlische Parlement, de Knesset, Danny Danon heeft een moedig, wetsvoorstel gemaakt. Volgens de sommigen de enige manier om vrede tussen de Arabieren op de Westoever (Judea en Samaria) te bewerken.

Het revolutionaire wetsvoorstel zal wereldwijd heel wat felle protesten oproepen. Hij wil dat Israël Judea en Samaria, het hartland van Israël annexeert. De Arabieren die er wonen (Palestijnen) krijgen dan het recht op Israëlisch staatsburgerschap. Als ze geen loyaal Israëlisch staatsburger willen worden, wel dan zijn ze vrij om te vertrekken.

Vanuit de Bijbel weten we dat God het hele land Kanaän aan de nakomelingen van Abraham, Izak en Jakob heeft beloofd. In 1948, bij de oprichting van de staat Israël, kreeg Israël maar een deel. Dat werd door de Zesdaagse Oorlog in 1967 rechtgetrokken. Toen veroverde Israël de zogenaamde Westbank. Op Jordanië, niet op de Palestijnen. Die hebben tijdens de bezetting van dat gebied door Jordanië nooit gevraagd om een eigen staat. Zij concentreerden zich op terrorisme. De Oslo-Akkoorden (1993) gaven de zgn. Palestijnen vergaande autonomie in grote delen van Judea en Samaria, waardoor het “heel Kanaän” weer werd gereduceerd. Als Israël inderdaad de gebieden annexeert is die situatie weer rechtgetrokken. De Oslo-Akkoorden en ook alle andere overeenkomsten met de Palestijnse Autoriteit zullen dan van ‘nul en generlei waarde ‘ worden verklaard.

Eind oktober wil Danny Danon zijn wetsvoorstel aan de Knesset voorleggen. De hele wereld zal wel weer op z’n achterste benen staan. Maar Israël heeft wel argumenten, benen om op de staan. De Balfourverklaring van 1917 zegt de Joden een nationaal tehuis toe in Palestina. Dat houdt zelfs ook Jordanië in. Vandaar dat men vaak zegt dat de “Palestijnen” al een staat hebben. In de Balfourverklaring staat ook “dat niet getornd mag worden aan de civiele en religieuze rechten van de bestaande niet-Joodse gemeenschappen in Palestina...”. Dat gebeurt dan ook niet doordat die Arabieren op de Westbank dezelfde rechten krijgen als de 1,4 miljoen Israëlische Arabieren in Israël. Die Balfourverklaring is in 1922 tijdens de San Remo conferentie overgenomen door de toenmalige machthebbers van de wereld en daarna door de Volkenbond, de voorloper van de VN.

Het is best mogelijk dat dit een reactie is op de pogingen van Mahmoud Abbas eenzijdig een staat uit te roepen. “Als hij dat doet, kunnen wij het ook”. Misschien is het ook wel een poging om zo Abbas weer aan het onderhandelen te krijgen. Het beste zou zijn als Israël inderdaad een Bijbelse weg zou bewandelen zodat de Bijbelse situatie weer wat dichterbij komt.

Lees wat God zegt:

IK zal mijn verbond oprichten tussen Mij en u (Abraham) en uw nageslacht in hun geslachten, tot een eeuwig verbond om u en uw nageslacht tot een God te zijn. Ik zal aan u en uw nageslacht het land waarin u als vreemdeling vertoeft, het hele land Kanaä, tot een altoosdurende bezitting geven...”

Genesis 17:7,8

Enkele opmerkngen

  1. God sluit een verbond dat later herhaaldelijk door een eed wordt bevestigd.
  2. De Schepper van hemel en aarde, de almachtige is de God van Israël
  3. Het hele land Kanaän is voor Israël
  4. Voor altijd (een “altoosdurende bezitting”).

7 Reactie(s)

 
 
Ergens hoop ik ook werkelijk dat die meneer Danon voet aan de grond krijgt met zijn plan. Feitelijk heeft het volk van God er zelfs volgens de geschiedenis dus recht op! God verlaat niet wat Hij ooit is begonnen.
 
 
Wij bijbel getrouwe christenen hebben gemakkelijk praten, wij hebben kennis van het eerste en het tweede testament. Wij zijn op bekend met wat het Woord ons laat zien wat het volk Israël nog moet doormaken voordat God zelf gaat ingrijpen. De meerderheid in Israël heeft dat fundament niet in het Woord, vandaar dat ze zich ook op alle manieren proberen te handhaven tussen de naties. Het volk van Israël in Judea en Samaria beleven zware tijden tussen het militair bewind van Israël en de steeds feller wordende aanvallen van de Palestijnen, waarvan de Palestijnen meestal het voordeel van de twijfel hebben. Daarom is het zeer belangrijk om hun situatie in ons gebed bij de HEER te brengen.
Gods wil gaat altijd parallel met Zijn Woord.
Beste heer/mevrouw Dijkstra,In grote lijnen stem ik van harte in met uw reactie.

Maar ‘militair bewind’ in Israël? Ik dacht dat deze regering democratisch is gekozen.

Als er dan wat militairs is in het optrden is dat nodig vanwege de vele dreigingen door terroristme, opstanden, raketten van Hamas en Hezbollah. Atoombommen en gasgranaten van resp, Iran en Syrie.

‘De meerderheid in Israël heeft dat fundament niet in het Woord’.

· Hoevelen in ons land hebben dat fundament?

· Hebt u Israël wel eens bekeken tijdens Yom Kippoer, als zo goed als alle Joodse Israëli’s hun God zoeken?

· Een zgn atheïstische Jodin zei me eens: ‘Als een Jood zegt dat hij niet in God gelooft, geloof ik die Jood niet’

Shalom

Jvb
 
 
Want de Schepper van hemel en aarde, de almachtige is de God van Israël, en van mij mag het dat Judea en Samaria weer bij Israel komen want zo is het land weer herstelt zoals God het heeft beloofd.
 
 
Bijzonder allemaal hoor. Het is mooi, spannend ook wel triest.

Mooi, dat op God's Zijn tijd, de profetie of profetieën in vervulling gaan. Spannend op de manier dit gaat gebeuren of gebeurd. Triest dat Israel het zo zwaar hebben. (Misschien door dat ze (ook) te veel op eigen kracht vertrouwen(?)) Hoe dan ook, we gaan spoedig zien of het tijd is om Judea en Samaria toe te voegen aan Israel of nog niet. En op welke manier, een goede manier (vrede's voorstel hier boven genoemd) of de "slechte" manier, door wanneer Palestina word erkend Israel op hen beurt Samaria en Judea annexeren, het zal geschiedde dat het weer Israëlisch gebied word.

Ik kan niet wachten tot het allemaal vervult word, ondanks de spannende uitdagende grote verdrukking, want Jezus komt daarna in al zijn Glorie!
 
 
De Arabische inwoners van Israel hebben niet gelijke rechten met de Joodse inwoners. Dus als meneer Danon zijn zin krijgt heeft Israel twee problemen. Ten eerste dat het tegen alle internationale regels ingaat waarvoor het getekend heeft dat men zich er aan zou houden (wat op dit moment ook vaak niet gebeurt) en ten tweede dat van het democratisch karaker van Israel niets meer overblijft.en het noodzakelijkerw ijs een apartheidstaat wordt, waarbij een de rechten van de helft van de bevolking niet volledig gerespecteerd worden.Dag Erik T.

Dank voor je reactie.

Ik wilde dat je wat grondiger en duidelijker argumenteerde.

Nu wauwel je alleen maar allerlei politici en andere Israël-haters na.

Israël gaat tegen’alle internationale regels in’ schrijf je.

Welke regels?

In welke gevallen?

Zo zwetsen politieke leiders ook: ‘Het is illegaal wat Israël doet’. Welke wet vermelden ze nooit.

Wat precies wordt ook niet goed omschreven.

Houd je toch ver van dat geleuter.

Waarom blijft er nioets over van het democratisch karakter van Israël?

De Arabieren in Israël hebben maar één recht niet: Te dienen in het leger. Waarom niet?

Israël wil ze niet voor het probleem zetten om tegen mede-Arabieren in Judea en Samaria te moeten strijden.

Verder hebben ze vrijheid hun geloof te belijden, moskeeën te douwen, in de Knesset gekozen te worden, rechtszaken aan te spannen enz.

Ga eerst maar eens met je eisen over democratie en mensenrechten naar de 56 Moslimlanden van de OIC.

ShalomJvb
 
 
Zo zien we weer dat Israël goed is voor de 'naasten vijanden'. Denkt na wat voor hun goed zou zijn, laat ze niet in de steek, maar geeft een mooie keuzevrijheid!! Knap en verre van egocentrisch, een voorbeeld voor velen hier in het westen. Zowel op politiek niveau, als op het sociale vlak.
Ben benieuwd of dit wetsvoorstel inmiddels is 'aangenomen' door de Knesset. Zo ja, dan is er wéér een profetie waarheid geworden!!
Ondanks veel duisternis, komt er toch meer licht aan de horizon.
 
 
Als de Knesset Judea and Samaria annexeert dragen zij God's wil and belofte uit.. Amen Johannes Weiss
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven