Home Actueel Israël Ontwikkelingen - Oktober 2011

Ontwikkelingen - Oktober 2011

Gilad Shalit. Klik voor ware grootte
Gilad Shalit.

Het heeft allemaal te maken met het komende wereldwijde Moslim Kalifaat als laatste bolwerk tegen het doorbreken van het Koninkrijk van God.

Wat allemaal?

Bijvoorbeeld de sterk voortgaande islamisering van westerse samenlevingen, de zware strijd tegen Israël, de secularisatie en de globalisering.

Verder zien we ook nog de wereldwijd toenemende christenvervolgingen, zoals nu de Kopten in Egypte, de kleine en grote criminaliteit die de burger steeds meer schrik aanjaagt en de vrije val van de westerse Christenheid.

Door de economische en financiële crises wordt de chaos groter. Dit alles jaagt in een versnellende tempo over ons heen. Tegelijk klinkt de roep om een wereldleider, die orde op zaken zou kunnen stellen. Die, zoals Hitler in de dertiger jaren van de vorige eeuw Duitsland, ons economisch en politiek uit een moeras haalt.

Hitler werd daardoor door veel mensen bewonderd en bracht hoop op een “duizendjarig vrederijk” met welvaart (Volkswagens) voor iedereen. Het einde was WO II waardoor een groot deel van de wereld in een periode van rampen en geweld gesleept werd. Met als resultaat vernietiging en zo’n 60 miljoen doden.

Kenmerkend voor die Nazi-periode was het felle antisemitisme dat uitliep op de ongelooflijk wrede holocaust voor het Joodse volk. De hele wereld bevindt zich nu in een voorfase van een dergelijke rampzalige, maar nog veel grotere omvang.

Het betekent het rijk van de zogenaamde antichrist, die door velen met enthousiase zal worden begroet. Als God, de Schepper van hemel en aarde, het niet verhindert zal dit gruwelijke scenario heel snel realiteit kunnen worden. We zien bijna elke week signalen die dit scenario invullen. In het oog van de tornado die iedereen kan zien aankomen, ligt Israël met als centrum Jeruzalem.

Een paar recente signalen lichten we even uit de vloedgolf van gebeurtenissen die wekelijks over ons heenkomen.

1. Gilad Shalit

Dinsdagavond (11 oktober 2011) maakte premier Netanjahu bekend dat Hamas bereid was om Gilad Shalit te “ruilen” tegen 1027 terroristen en andere gevangenen.
Vrijdag is hij naar Egypte vervoerd. In de loop van volgende week zal hij eindelijk, na ruim vijf jaar eenzame opsluiting, zijn ouders Noam en Aviva kunnen omhelzen. Wat zulen ze blij zijn. Wij en velen die voor zijn vrijlating hebben gebeden, verheugen ons met Israël.

De prijs die Hamas eiste is heel hoog. Meer dan 1000 gevangenen waaronder 280 Palestijnen die wegens terrorisme en/of moord tot levenslang zijn veroordeeld. Velen met “bloed aan hun handen”. Na eerdere vrijlatingen bleek dat een groot aantal van die terroristen hun oude vak als moordenaar snel weer oppakten. Weer betaald door de EU (dus door u), de VS en de VN. De hele wereld maakt zich steeds meer schuldig en valt onder de vloek van: “Gezegend wie u zegenen en die u vervloeken, vervloekt” (Numeri 4:9).

Wij zijn medeschuldig door onze financiële participatie aan die vloek van het Palestijnse (zelfmoord)terrorisme dat over Israël komt. Daarom komt die financiël crisis nu over ons. Als waarschuwing van de Allerhoogste.

2. Appeasement

Toegeven aan de eisen van Moslim-vijanden in de hoop dat men dan verder tevreden zijn en rustig blijven, noemt men appeasement. Ik ben nog geen goede Nederlandse uitdrukking hiervoor tegengekomen. Israël maakte dit herhaaldelijk mee.

Generaal Moshe Dayan maakte, na de overwinning van de Zesdaagse Oorlog en de herovering van de Oude stad van Jeruzalem, een uiterst vriendelijk gebaar naar de Islam. Hij gaf niet to aan de suggestie van opperrabbijn Goren om een paar bommen te leggen onder de Rotskoepel en de Tempel te herbouwen. Hij gaf het beheer over aan de Waqf, een Moslim beheersorganisatie. Resultaat is dat Joden noch Christenen mogen bidden op het Tempelplein. Ik mocht zelfs mijn Bijbel niet meenemen!

Israël trok zich als een gebaar van goede wil terug uit Gaza en kreeg tienduizend raketten en diepe haat terug.

Israël trok zich terug uit Zuid Libanon met de garantie van de VN dat Hezbollah achter de Litani in Libanon rivier zou blijven. Nu is Hezbollah zo’n viermaal sterker als voorheen, terug aan de Noord grens van Israël.

Appeasement wordt gezien als zwakte en versterkt de strijdlust van de Moslim vijanden. We zien precies hetzelfde gebeuren in veel westerse landen. Zo komt het Kalifaat in de razend tempo dichterbij. Daarbij komt nog het verraard van de EU. Niet alleen verraad van Israël maar ook naar de wereld van de Islam. In haar recente boek “Europa, globalisatie en het komende wereldwijde Kalifaat” legt Bat Ye’or dit proces haarscherp en uitvoerig gedocumenteerd uit. Het jaagt schrik aan.

3. Leven en dood

Gilad Shalit: Eén tegen 1027. Dit geeft aan hoeveel waarde Israël hecht aan het leven van één van hun mensen. Moslims, vooral extremistische Moslims en terroristen kijken hier met verachtig tegenaan.

Die terroristen zijn ervan overtuigd dat zij de oorlog tegen Israël zullen winnen. “Want”, zeggen zij, “jullie hangen aan het leven en wij hebben de dood lief”.

De beruchte ayatolla Khomeini, de leider van Iran die in 1979 de Shah verjoeg, merkte op: “De zuiverste vreugde in de Islam is voor Allah te doden en gedood te worden”.

Israël bidt tot de “God van mijn leven” (Psalm 42:9). De God van Arbaham, Izak en Jakob is “een God van levenden en niet van doden” (Matteüs 22:32). Jezus maakt het verschil heel duidelijk: “De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te vernietigen. Ik ben gekomen opdat zij LEVEN hebben en overvloed” (Johannes 10:10).

4. De VN, Palestina en Israël

Het gevaar van de erkenning van de Palestijnse staat door de Algemene Vergadering van de VN is voorlopig van de baan. Toch heeft het verzoek van Mahmoud Abbas aan de VN een win-win situatie voor Abbas gecreëerd. Want nu breekt er weer een periode aan van enorme druk op Israël.

Het spel van eisen van de Palestijnen en druk van de verraderlijke EU en van Obama en zijn regering op Israël om toe te geven en te gaan onderhandelen zal weer krachtig opgepakt worden. Menselijkerwijs staat Israël voor de keus om onder de guillotine onthoofd te worden (een Palestijnse staat) of als een salami opgesneden te worden (stap voor stap toegeven).

Van Israël worden “vertrouwenwekkende stappen” en “moedige concessies” gevraagd. Hierboven heb ik al een paar van die stappen vermeld. Met de negatieve resultaten. Ons rest hartelijke steun en bemoedigingen naar Israël en vooral voorbede.

“God van Israël, U, die uw volk gegrepen hebt van de einden van de aarde en geroepen uit haar uithoeken... sterk en ondersteun uw volk. Maak de mannen die Israël bestrijden en woedend zijn op Uw volk beschaamd. Grijp Israël’s rechterhand vast en ga door met uw machtige herstel van Uw volk. Doe Uw Aangezicht over hen lichten opdat er verlossing komt. En verkort deze tijd van benauwdheid”.
(Jesaja 41:8-14 en Psalm 80:8).

UW KONINKRIJK KOME!

13 Reactie(s)

 
 
Het gaat allemaal erg snel !
De holocaust ontkenners werken ook op volle toeren...,
..zie bv: http://www.klokkenluideronline.nl/ ...
Je zult niet geloven wat je daar leest !
Vandaag zeer veel meldingen uit heel nederland over chem-trails.
De islam is zogenaamd een vreedzame tolerante godsdienst...., daarom moeten er 1027 terroristen tegenover één onschuldige worden geruild....,.lekker liefdevol die islam....! Het is een gotspe !
Ik ben desalniettemin erg blij dat Gilad vrijkomt !
 
 
Bedankt voor de berichtgeving hr. van Barneveld. Velen hier in nederland hebben niet in de gaten waar de huidige ontwikkelingen in de wereld op uit kunnen lopen. Maar om even op de tweede wereldoorlog terug komen. Zijn volgens u de verschrikkigen uit de tweede wereldoorlog de rede dat de Joden terug zijn gekeerd naar israël, of is het een poging van satan geweest om de terugkeer tegen te houden.Beste Jangerrit,Dank voor je reactie en je vraag.

Satan is er vanaf het bestaan van Israël opuit geweest Israël te vernietigen.

Dat is zijn strategie om Gods doel. Om zijn Koninkrijk op aarde te vestigen, tegen te gaan.

Immers Israël is het volk van het Koninkrijk.

De wet en het Woord van de HEER zullen van Jeruzalem uitgaan.

Satan begon al toen Israël in Egypye was, zo’n 3,400 jaar geleden.

Dat gebeurde door de Babylonische ballingschap en de grtoe ballingschap.

Dat gebeurde tijdens de Middeleeuwen en door Hitler.

Maar de andere kant die jij noemt is er ook.

Gods “gebruikt” zelfs Satan om tot Zijn doel te komen.

Uit de as van de Holocaust kwam de staat Israël tevoorschijn, als “begin van onze verlossing” zegt een Joods gebed.

Bijbels gezien is daar heel wat meer over te zeggen.

Immers alles wat gebeurt heeft een profetische dimensie.

Misschien licht ik dat een andere keer eens toe.

ShalomJvb .
 
 
Citaat:
Toegeven aan de eisen van Moslim-vijanden in de hoop dat men dan verder tevreden zijn en rustig blijven, noemt men appeasement. Ik ben nog geen goede Nederlandse uitdrukking hiervoor tegengekomen.


Vroeger noemden we dat gewoon "slijmen"...
 
 
Ik wil deze hadith (overlevering) graag delen, uit sahih Bukhari:

Volume 8, boek 73, nummer 224:

Overgeleverd door Abu Huraira:

De boodschapper van Allah zei: de meest afschuwelijke naam in het zicht van Allah op de Dag der Opstanding, zal zijn van een man die zichzelf koning der koningen noemt (malik al-amlak).

Ik verzin het niet zelf, staat er blijkbaar echt, in Bukhari, na de Quran de meest autoritatieve bron van informatie.

Beste Leo,Dank voor je reactie.

Ik ken deze hadith niet en helaas heb ik al die boeken niet....mijn boekenkast en zelfs de studeerkamer zal te klein zijn....

Wel weet ik dat de Bijbel en de Naam van Yeshua, de Zoon van de levende God, gevreesd en gehaat zijn door alle vijanden van de God van de hemel en tegelijk vijanden van Gods volk Israël en van bijbelgetrouwe christenen. Die worden dan ook steeds meer vervolgd.

Ook dit zijn tekenen van de tijd.

ShalomJvb
 
 
Ook bedankt voor u uit leg van de tyden het is voor mij niet altyd duidelijk meer maar gelukkig heeft God zijn plan met ons en deze wereld.
En we kunnen nog altyd naar Israel kyken want de verlossing komt uit Sion met onze Heer.
 
 
Heldere analyse. In weinig woorden, duidelijk.

De aanloop naar de tweede wereldoorlog was echter niet erg geestelijk. Men had zo zijn politieke voorkeuren - en vertrouwde verder maar op het Nederlandse leger.

Dat leger schoot te kort. Het is mijn gebed dat wij in de geestelijke strijd nu die is ontbrand, wel opgewassen zullen zijn tegen 's vijands macht.
 
 
Ik kijk uit naar een eventuele verslag van profetie en de tweede wereld oorlog.

Zelf heb ik daar wel eens een studie naar gedaan en er lijkt een direct verband tussen Babylon en Hitler, en dan bedoel ik niet alleen het verband uit de het bijbelboek Ester.

Shalom
 
 
..

Gilad Shalit is vrij !

Maar waar is de verontwaardigin g van de wereld over het feit dat er 1027 terrorristen moeten worden vrijgelaten tegenover één onschuldige soldaat !!??

Hier kijkt men met groot gemak, willens en wetens "overheen " !!!

WIE... van de overheden durft nu schande uit te spreken over de zogenaamde Palestijnen ?!!

van Agt, Gretta,..politicie....., reactie graag !
 
 
Gilat ik ben zo blij voor jou, voor je ouders en je familie! Vijf jaar in een hel geleefd en nu weer bij je geliefden, wat geweldig. Wat een prachtig volk is Israël toch. Zoveel geven voor één waardevol persoon, wat geweldig mooi. Aan de andere kant zijn er weer 1027 potentiële terroristen vrij.

Helemaal met Michael eens. Waar de de verontwaardigin g in de wereld? Waar is het recht? Het is stil, erg stil. Schande wereld!
 
 
Gilad Shalit, is vrij! Hij hoor bij het bij het volk dat Hem is toegewijd en door Hem is uitgekozen. Gilad, hoort bij Gods kostbaarste bezit. Maar ieder die God haat, zullen daarvoor boeten! Deuteronomium 7 vers 6 en 10. Duidelijker kan God niet zijn en wie dit niet ter harte neemt, loopt de kans door God zelf gestraft te worden. Gilad, zijn ouders en het volk van Israël, wens ik de nabijheid en geborgenheid toe van God die rondom zijn volk staat. Laten wij hen niet alleen staan, maar ook rondom hen heen blijven staan en hen zegenen voor de zware toekomst die hen wacht.
 
 
Gilad Shalit is gelukkig vrij, maar daar tegen over dat er een ruil van 1027 mensen staat en dat die vreselijke aanslagen hebben gepleegd op het joodse volk lijkt mij heel wrang voor de nabestaanden.
God heeft gezegd hebt uw vijanden lief, maar menselijk begrip blijft dit moeilijk dat je geliefde is gestorven door dit soort mensen.
Daarom mensen bidt dat God spoedig mag weder keren, en dat er een einde komt aan alle leed, wat de mensen elkaar aandoen.
Want zie over de gehele wereld hoeveel mensen sterven door geweld.
 
 
Appeasement; noem het -aan het lijntje houden-.
Helaas niet alleen van vijanden, maar men houdt zichzelf eveneens aan het lijntje. Tot de 'elastische rek' er uit is en de lijn in tweeën breekt.
Dàn ziet men ook weer het bedrog en de schone schijn van de hele rambam. Althans als ogen geopend zijn, dus helder kunnen zien.
De tol die Israël moet betalen is immer hoog, hetgeen weer gemengde gevoelens met zich mee brengt.

Gilad Shalit en zijn ouders wens 'k veel geluk en gezondheid toe in de komende tijden. Gun hun het geluk van deze verworven vrijheid met 't hele hart!!

Het 'lijntje' verliest 'zijn' elasticiteit toch wel en breekt binnenkort dwars doormidden.
 
 
Citaat:
Toegeven aan de eisen van Moslim-vijanden in de hoop dat men dan verder tevreden zijn en rustig blijven, noemt men appeasement. Ik ben nog geen goede Nederlandse uitdrukking hiervoor tegengekomen.

Andere omschrijvingen : Zelf-islamisering of dhimmitude, (dit laatste komt van een niet nederlands woord "dhimmi" )
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven