Home Actueel Overig Olympische Spelen

Olympische Spelen

Vanavond begint het feest.

Dat geeft me de moed u eerst nog even wat spannend en zelfs slecht nieuws door te geven. Een herdenking van de moord op Israëlische deelnemers aan de Spelen in München (1972) zit er uiteraard niet in. Ik hoop dat er tijdens de Spelen niets gebeurt dat in 2016 op dramatische herdacht zal worden. Of nog ergere dingen.

Onderstaande (Engelstalige) video illustreert de dubbele houding en dubbele tong van het IOC tegenover Israël. Is helaas symbolisch voor de houding van zo goed als de hele wereld. Maar God zegt tegen Israël: "Jullie zijn mijn knecht, IK heb jullie uitverkoren en niet versmaad - wees niet bang, want IK ben met jullie...." (Jesaja 41:8)

Nu dan het nieuws.

Moslims in, Joden uit en Zegen weg

Onlangs kwam u een berichtje tegen dat de laatste 819 Joden uit Noorwegen op het punt staan te vertrekken.
In Frankrijk wordt het antisemitisme zo tastbaar gevaarlijk en de aanslagen zijn dermate talrijk dat het voor Joodse mensen onmogelijk is in dat land te blijven.
Engeland gaat steeds meer op een Moslim enclave in Europa lijken. Een moedige niet-Joodse vriend draagt uit solidariteit met de Nederlandse Joden een keppetje. Je wil niet weten wat hij regelmatig te horen krijgt.
In bijna alle Europese landen zijn no-go gebieden omdat daar de Moslims en de sharia de baas zijn. Om de ‘lieve vrede’ doen autoriteiten vaak niets.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom deze ontwikkeling rampzalig is voor ons land en uiteraard voor heel Europa. We kijken even naar Jeremia 29:7. De profeet schreef namens God een brief aan Joodse ballingen in Babel, het “Europa van de oudheid”:

“Zoekt de vrede voor de stad waarheen IK u in ballingschap heb doen wegvoeren, en bidt voor haar tot de HERE, want in haar vrede zal uw vrede gelegen zijn” (29:7).
In de Siddoer, het Joodse gebedenboek, vinden we dan ook op blz. 149 een gebed voor de koningin, het koninklijk huis en onze regering.

Joden weg, gebeden weg, zegen weg. Dat zien we dan ook gebeuren. Ik schreef ‘twee redenen’. Wel, de HERE God zei ook: “Ik zal zegenen wie u zegent en vervloekt wie u vervloekt” (Genesis 12:3 en Numeri 24:9).

Waar zien we dit gebeuren? Let op:

  • Het is voor Joodse medelanders niet veilig meer in ons land. Dus het is steeds droeviger gesteld met de openbare veiligheid in ons land. Vraag maar eens aan opa of oma hoe het vroeger was. Waarom doet u de deur ‘s avonds niet meer open als er gebeld wordt? Enz. Let maar op het nieuws.
  • Wij financieren Paslestijnse terroristen via de EU en direct. Logisch dat wij in onze inkomens worden getroffen. Steun aan Hamas en de Palestijnse Autoriteit is opstand tegen de God van Israël. Logisch dat de EU in een snel erger wordende economische crisis terecht is gekomen
  • Door het terrorisme wordt het leefklimaat in Israël en werd het vroeger voordat de veiligheidsmuur er was, nog meer aangetast. Zo zien we dat het leefklimaat in Nederland en andere Europese landen er beslist niet beter op wordt.

Israël

Nu maar wat korte berichten uit Israël. Goed nieuws en interessant nieuws:

  1. In het Shfela Bekken, Zuid-West van Jeruzalem, zijn leisteenlagen ontdekt die enorme hoeveelheden olie en gas bevatten. Men schat 250 miljard barrels (vaten) olie. De olie reseve van Saoedi Arabië wordt geschat op 260 miljard vaten. Dit komt voor Israël bovenop de grote voorraden gas die ontdekt zijn in de Middellandse Zee, bij de kust van Haifa.
  2. In de Arava vlakte van de Negev woestijn valt slechts 3 cm regen per jaar. De dorpen in die hete vlakte produceren 60% van de voedselexport van Israël en kweken veel vis, vooral siervissen. Weet u het nog....de woestijn zal bloeien en het dorre land zal zich verblijden. Dat zei de profeet Jesaja. Snijbloemen kweken ze daar ook, 10% van de export. Ach ja, het enige waar we echt op kunnen vertrouwen is de waarachtigheid van hetg Woord van God.
  3. Veel Israëli’s zijn het zat dat ze niet eens kunnen bidden op de meest heilige plaats voor het Joodse geloof, de Tempelberg. Ik mocht zelfs mijn Bijbel niet meenemen toen wij bij uitzondering een bezoek mochten brengen aan de Tempelberg. Gisteren, 26.07.2012, was er een conferentie van leden van de Knesset die spraken over het verbod van de Waqf (de Moslim beheersraad over de Tempelberg) om te bidden om die heilige plek. Dit verbod voor niet-Moslims om daar te bidden en geen Bijbel mee te nemen is wel een teken hoe bang de Islam en de geestelijke machten achter de Islam zijn voor Gods Woord en voor de gebeden van Joden en Christenen.
  4. Het is duidelijk dat het hele Midden Oosten op ontploffen staat. In Israël is er een run op gasmaskers. Netanjahu heeft duidelijk gemaakt dat Israël het niet zal dulden als Syrische chemische wapens, zoals mosterdgas en zenuwgas in de handen van (Hezbollah)terroristen zal komen. Rusland en de VS sturen troepen en vlooteenheden naar de regio.
  5. Mahmoud Abbas, de terroristenbaas van de Palestijnse Autoriteit merkt dat de “Palestijnse zaak” door de problemen met Syrië op de achtergrond van de belangsteling van de internationale gemeenschap is gekomen. Dus hij moet iets nieuws verzinnen. Nu dreigt hij met een nieuwe intifada en hij gaat weer, met de zegen van de Arabische Liga naar de VN om erkend te worden als een echte staat.
  6. In Israël gaan er steeds duidelijker en meer stemmen op die verklaren dat de enige en beste oplossing voor Israël en voor de “gewone Arabische man” in de “betwiste gebieden” is dat Israël die gebieden annexeert, zoals het met de Golan en met Oost Jeruzalem is gebeurd. Dit plan is zou internationaal goed te verkopen zijn, ware het niet dat de “Twee Staten Oplossing” een onheilige koe is voor allen die de vernietiging van Israël beogen. Bijbels gezien is het zeer zeker de beste oplossing. Immers de Eeuwige, de God van Israël heeft niet voor niets Judea, Samaria en Benjamin in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog, als een geschenk van Boven bij Israël gevoegd.

Wat nog meer? Over de vervolgingen van Christenen in de door de rebellen “bevrijde” gebieden van Syrië? Het Gate Stone Intituut in de USA spreekt zelfs van genocide. Bij duizenden ontvluchten Christenen uit die gebieden. De grote media zwijgen. Niet voor niets zeggen Moslims vaak: “Eerst Zaterdag en dan Zondag”. Of over de Moslim Broederschap in Egypte? Tijdens de verkiezingen heeft men met geweld hele straten afgesloten om Koptische Christenen te verhinderen om (op de seculiere presidentskandidaat) te gaan stemmen. Dat meldde Al Achram.

Ten slotte wensen wij u een prettige Olympiade-tijd en bidden we dat deze Spelen niet bekend zullen worden als het begin van de “Olympiade-Oorlog van 2012”. Zo spannend is het echt. Dus vergeet niet te bidden. Voor Israël en ook voor ons land. Wij verdienen het niet maar God is een barmhartig God en groot van genade en goedheid. Als er maar gebeden wordt.

Shalom

8 Reactie(s)

 
 
Beste broeder v Barneveld

Bedankt weer voor dit stuk dat zijn weg weer naar meerdere zal vinden.
Maar ik wilde zeggen dat ik dacht dat Noorwegen Jodenvrij zou worden, van Denemarken heb ik het nog niet gelezen.

met vriendelijke groetenBeste Angela,

Je hebt gelijk.
Ik heb het bericht even opgezocht en er staat inderdaad dat "binnen enkele weken zullen de laatste 819 Joden uit Noorwegen vertrekken.

Mijn excuses voor de haast-verschrijving.
Shalom

jvb .
 
 
Als ik de Jeruzalempost lees dan bereid Israël zich voor op oorlog. De bommen zijn ingekocht, het leger is klaar om Syrie in te gaan en de economie word aangepast aan oorlog.

De laatste dagen vraag ik me af of de profetie over Damascus binnenkort in vervulling zal gaan? Dat zou echt verschrikkelijk zijn als dit moet gebeuren, de rapen zijn dan echt gaar.


Een trieste ontwikkeling!

Laten we Gods volk steunen in gebed!

Shalom!


Dag "Jantje",

Zo riep mijn moeder, vele jaren geleden mij na als ik naa r school liep.
Ja, we leven in tinjden dat veel profetieën vervuld worden.
Daaraan kunnen we zien dat de HERE, de God van Israël aan het werk is.
De HERE zegt van tevoren wat HIj gaat doen en doet ook op Zijn tijd, precies wat HIj heeft voorzegd.

Shalom

jvb
 
 
Dom, heel de wereld kan het weten dat Koning Jezus terug zal komen in Jeruzalem en dat Hij vandaar uit de wereld zal regeren in vrede. Daar wil de wereld niet aan en alles wordt er gedaan om dat te voorkomen.
De gevolgen van die weerstand zien we alleen maar toenemen in de onrust die over de wereld gaat....
 
 
Ik heb even gekeken naar het begin van de opening van de spelen. Tot de 'tamtam' ten gehore werd gebracht en daarmee de 'onderaardsen' opgeroepen werden, die dan ook uit de aarde naar boven kwamen. Toen had ik het al wel weer gezien. Zap ...

http://www.stichting-promise.nl/artikelen/eigentijds-occultisme/olympische-spelen-occult.htm
 
 
Laten we ook bidden voor bescherming tijdens de Olympische Spelen! Op sites als Xandernieuws zijn er geruchten dat er tijdens de Spelen een grote aanslag gepleegd zou worden. Laten we bidden dat deze plannen verijdeld mogen worden!
 
 
Beste Jan, alweer ben ik zo verbaasd, hoe jij alle kwesties zo duidelijk weet te verwoorden, nu weer over de OS en alles wat daar voor Israel mee samenhangt.

Ik heb een vraag aan jou:
Hoe kan het zijn, dat er zoveel mensen niet doorhebben , waar het precies om gaat? Die zijn toch niet per definitie dom of zoiets? Mijn eigen zoon, toch een zeer redelijk mens, is de zielgenoot van Dries van Agt en Mw. Gretta, is geheel hun mening toegedaan. Als ik probeer de waarheid over Israel aan hem uit te leggen, keert hij zich af en zegt: "Laten we daar asjeblieft niet over spreken" Hoe kan het dat iemand het gevaar van de Islam helemaal niet aanvoelt? Aan het denken wordt gezet? Wat steekt daar achter, denk je?
Fijn, dat ik deze vraag even aan je kon ventileren, met hart gr van Dicky Groot
ps, vanmorgen op het nieuws: Mitt Romney zei: "Jeruzalem is de hoofdstad van Israel,"
De "Palestijnen" zijn woedend.Dag mevr. Dicky Groot,
De zaak die je aansnijdt is heel gecompliceerd en heel algemeen.
Het probleem betreft niet alleen Israël maar bijna alle gebieden waarover discussie is. `Heel uw Woord is de waarheid` zegt de Bijbel. Maar hoeveel interpretaties zijn er niet? Over de doop, over het avondmaal, over bekering en wedergeboorte. Er is geen onderwerp of men kan er wel een discussiepunt en zelf ruzie over maken. Terwijl de Bijbel toch vaststaat en voor iedereen open is. Feiten en voorvallen worden door iedereen vanuit de eigen achtergrond, vooronderstelli ngen en ervaringen geïnterpreteerd . Als die vooronderstelli ngen sterk zijn, kan geen enkel feit overtuigen. Die worden weggeredeneerd. Die zaak van Israël kun je het beste aanpakken door vragen te stellen. Heeft men het over bezetting, vraag dan op wie Israël die gebieden heeft veroverd. Jordanië dus. Waar waren de Palestijnen toen? Enz. Vraag gewoon door over die Palestijnen. Wat vroeger, voor de bezetting hun hoofdstad? Wanneer en door wie is dat gebied hun toegewezen?
Zo stel je vragen. niet teveel, alleen een paar in de hoop dat ze gaan nadenken. Zo werkt dat ook met de Bijbelse onderbouwing. Waar staat..? Aan wie is het land toegezegd? Enz. niet discussiëren, dat helpt niet.
Succes en geduld toegewenst.

jvb


 
 
Aly Raisman een Amerikaanse Jodin heeft goud gewonnen met haar vloeroefening op het lied Hava Nagila. Zij deed dit ter nagedachtenis aan 1972. Een heel mooi en moedig gebaar. En ze heeft er ook nog goud mee gewonnen. De God van Israël is groot!
 
 
Geachte heer Van Barneveld,

in de voorlaatste alinea schrijft u:"Niet voor niets zeggen Joden vaak: “Eerst Zaterdag en dan Zondag”". Ik vermoed dat u bedoelde: "niet voor niets zeggen moslims vaak...." Of lees ik iets niet goed?

Met vriendelijke groet,

Pieter
Inderdaad Pieter, dat bedoelde ik.
Maar Joden zeggen dat ook vaak als waarschuwing.
"Eerst pakken die antisemieten ons en dan zijn jullie aan de beurt".
Zo was Hitler ook bezig.
Dat zien we ook in Moslim landen. eerst worden de joden eruit gegooid
en dan volgen er onderdrukkende maatregelen en vervolgingen tegen
christenen.
Shalom

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven