Home Actueel Midden Oosten PILLAR of DEFENCE (Pilaar of wolkkolom voor verdediging)

PILLAR of DEFENCE (Pilaar of wolkkolom voor verdediging)

Klik voor ware grootte
Soldaten en burgers rennen naar schuilkelder in Neva terwijl luchtalarm afgaat

Eindelijk is de Israëlische regering het zat.
Al jaren leven Israëli’s in het zuiden van Israël in angst voor het ‘rode alarm’... ”er komen raketten aan”.
Daarna hebben ze 15 seconden om naar een schuilkelder of een veilige kamer te vluchten. Al jaren worden en zijn hun kinderen en ook veel ouderen zwaar getraumatiseerd. Iedere regering had dat Gaza-terroristennest al lang uitgeroeid. Iedere beschaafde regering had de Gazastrook al lang bezet, de verantwoordelijke terroristenleiders en hun terroristenknechten gedood of opgepakt en het land uitgezet. Dan zou de situatie tot zegen van goedwillende Palestijnen al snel zijn genormaliseerd.
Maar de Islam en veel westelijke leiders willen dat blijkbaar niet.
Zij zullen het wel merken.
Raketten op Israël betekent ook geweld in onze regio’s. Onlusten en verwarring rond Israël is een voorspel voor onlusten in onze streken. Alles wat daar gebeurt is ook een waarschuwend voorbeeld voor ons.
We zien er al iets van gebeuren.

Israël had in augustus 2005 zijn goede wil al getoond. Het leger en zo’n 8.000 burgers zijn uit de Gazastrook teruggetrokken. Joodse mensen die daar een goed bestaan voor zichzelf en voor veel Palestijnen hadden opgebouwd werden opgeofferd voor de hoop op vrede. Wel, het ging snel mis.
Twee jaar later verdreef de Hamas hun Palestijnse broeders met wreed geweld uit Gaza. Israël kreeg als loon voor hun goede wil dagelijks regens raketten. Eind 2008/begin 2009 heeft Israël door de Operatie Gegoten Lood een voorlopig einde gemaakt aan die beschietingen. Het enige ‘loon’ voor Israël’s goedwillendheid was protest van de VN en vrijwel de hele wereld. Ook dit zal de hele wereld worden toegerekend.
Dus het schieten vanuit Gaza ging verder.
Je vraagt je soms af waar die terroristen uit dat “arme Gaza” het geld voor al die peperdure raketten vandaan halen? Wel, eindelijk is Israël het zat. Vooral na de drie Joodse kinderen die in Kiryat Malachi zijn omgekomen. Waar leest u dat het drie kinderen waren? Er moest eens een Palestijns kind een pink gekrenkt worden!

Een andere reden voor Israël om “Pillar of Defence” te beginnen is de afschrikking. Als Israël zo voorzichtig blijft reageren is dat een signaal voor de moslim terroristen om, juichend vanwege hun overwinningen en dorstend naar Joods bloed, verder te gaan. Een aanmoediging voor Hezbollah en voor de Syrische moslim extremisten, die na met Assad te hebben afgerekend, zich op Israël gaan wreken.

De Bijbel zegt: “Westwaarts zullen zij (Israël) de Filistijnen op de schouders vliegen” (Jesaja 11:14).
En:
“Het huis van Jakob zal zijn bezittingen weer in bezit nemen” (Obadja 1:17).
Zo gaat en en zo zal het gaan. God is bezig zijn volk Israël te herstellen en op hun plaats te brengen. Ook in geestelijke zin. De wereld verzet zich ertegen en zal, helaas, de gevolgen van hun opstand tegen de Almachtige, De God van Israël, ondervinden. En wij, wij hopen dat onze regering, die Rosenthal heeft opgeofferd voor Timmermans, niet tegelijk Israël opoffert en daarmee een stuk zegen van de Almachtige tegenhoudt.
En wij, wij bidden voor Israël en voor een stuk genade voor goedwillende Palestijnen, die er ook nog wel zijn.

7 Reactie(s)

 
 
Vanmorgen een foto gezien van een (zogenaamde)Pal estijnse vader die zijn gewonde zoon in zijn armen hield. Wat blijkt nu, deze foto is een maand geleden in Syrië genomen en deze zoon was dood. Schokkend, maar wel vals! De leugen is weer de wereld ingezonden en zal velen op de wereld weer met de vinger doen wijzen naar Israël. We mogen hopen en bidden dat God zijn volk nabij is, want ook hier in Nederland heeft Mark Rutte, geen klaar antwoordt gegeven op de vraag of hij met zijn kabinet achter Israël blijft staan. Ook van de minister van BZ, kunnen we niet veel verwachten. Maar onze God, is een machtig God en ondanks dat er in Israël doden zijn te betreuren, geloof ik dat Israël , met Gods hulp, weer het land in bezit zal nemen. Bidden voor Israël is nu onze taak.
Hartelijke groet Jan en veel zegen toegewenst.


Dank je, Agatha,De zaak van Israël ligt inderdaad zeer gevoelig bij de God van hemel en aarde, de God van Israël!Hij heeft niet voor niets herhaaldelijk gezegd: "Gezegend wie u zegenen en vervloekt wie u vervloeken."

Ik bid dat God ons land nog de genade en de gunst geeft om Israël tot steun te zijn in deze moeilijke
tijd.
De regering steunt het verzoek van de Palestijnse Autoriteit niet om een hogere status te krijgen, bija een erkenning als staat, bij de VN. Dat is positief. En ook Timmermans heeft het recht tot zelfverdediging van Israël erkend. "Het moet dan wel proportioneel zijn" zegt hij.

Maar wat is proportioneel zijn?
Evenveel raketten op Gaza afschieten als Hamas en zijn kornuiten de afgelopen maanden op Israël hebben afgeschoten?
Dan kan Israël nog heel wat schieten.
Of burgers niet ontzien?
Hamas schoot doelgericht op burgers, wat Israël niet doet. Israël gaat heel voorzichtig te werk.

Gebed is het sterkste wapen waarmee we Israël kunnen helpen en waardoor er ook nog wat hoop voor ons land kan komen.


Shalom
jvb

 
 
Beste Jan!

Sinds de opnieuw opgelaaide spanningen tussen Israel en de Gazastrook deze week , heb ik je boek "Om Sions Wil niet zwijgen" weer uit de boekenkast gehaald en opnieuw ben ik zo blij met alles wat in dat boek staat, want ik ben weer begonnen bij het begin.
Het is zo'n geruststelling , te weten, dat mijn intuïtie me niet bedriegt. Wat jij schrijft over Israel , zo is het, hoe kan het anders zijn?
Het is me in de loop van de tijd ook opgevallen, hoe weinig mensen a. weten hoe of het staat met Israel en b. geïrriteerd zijn, als ik probeer een gesprek daarover aan te gaan. In de eerste plaats hoor ik dat Israel een vreselijk land is, dat een muur bouwt om arme mensen buiten te sluiten en daarnaast een agressor is. Mijn schoondochter is met haar moeder samen net terug uit Israel, bij het informeren voor vertrek daar naartoe, zijn ze naar een voorlichtingsav ond geweest, waar "Palestijnen" vertelden, hoe erg hun situatie in de Gazastrook is. Als ik jouw boek/visie daar tegenoverstel, merk ik, dat men denkt: hou toch op, daar heb je haar weer! Hoe zou de beste manier zijn, anderen de kans te geven, ook Israel in werkelijkheid te leren kennen? Of is mijn probleem vaak ook andermans probleem? Dus: hoe krijg ik anderen zover eindelijk kennis te krijgen over dat unieke land? In ieder geval: bedankt voor je aandacht van het lezen van mijn ingezonden stukje.
Bovendien: dank voor je uitleg over de situatie in Israel deze week.
 
 
Een reactie op het boven genoemde; ik geloof dat Israel met Gods hulp , het land weer in bezit zal krijgen. IK geloof het niet, sterker nog ik weet het ZEKER!!. Eigenlijk lach ik me rot, net als HIJ die ALLES in ZIJN hand heeft. Niets maar dan ook niets zal HEM er tussenuit glippen.Waar het overgrote deel zich absoluut NIET van bewust is, dat ze nl. niet vechten en oorlog voeren tegen het volk en land Israel, maar tegen DE GOD van ISRAEL. Het is ZIJN land. De overwinnaar is al eeuwen bekend. Mijn, uwe, jou, nl. onze GOD van ISRAEL. DE ALMACHTIGE!!!!! !!!!!!! AMEN.

Gr. Jan, en de Rijke Zegen van diezelfde God!!
 
 
Vanavond ook weer op tv, Israël is verantwoordelij k voor alle ellende, gewonde baby met huilende vader en daarom heen een boze menigte. Israël wil geen vrede, de Palestijnen willen dit wel maar Israël wil deze gesprekken niet aangaan. Wat een propaganda... het is niet veel beter als iets voor de tweede wereld oorlog en dit wordt alleen maar erger! De hele wereld die zich tegen Israël keert in combinatie met de crisis, de zogenaamde Arabische lente en dreigende atoombom vanuit Iran, wijst alles ernaar dat onze Heer snel terug komt!
 
 
De raketten komen nu ook al tot aan Jeruzalem. Hoe lang moet Israël nog geduld hebben. Egypte heeft al gedreigd om de hamas te helpen als er een grondoorlog komt.
Ik blijf bidden voor de vrede van Jeruzalem, de Here zal het laatste woord hebben!
 
 
Jan, gisteren stond er een reactie op (argetha?)En ik had ook gereageerd, nu staat er niets meer op. Hoe kan dit ?

Maar desondanks, de Zegen met je werk!!!
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven