Home Actueel Israël Actualiteiten december 2012 (Inleiding)

Actualiteiten december 2012 (Inleiding)

Klik voor ware grootte
De oude stad van Jeruzalem

De laatste maanden is er heel wat gebeurd waar we aandacht aan moeten geven. Een aantal gebeurtenissen, trends en ontwikkelingen die allereerst voor Israël, maar uiteindelijk voor de hele wereld van groot belang zijn. Als we tegelijk letten op de profetische dimensies van die trends krijgen we ook meer inzicht in de grote gevaren die dreigen.

Niet alleen voor Israël, maar nog meer voor ons.

Voor Israël is er hoop. Want de Almachtige die een groot werk aan Israël is begonnen er daar al meer dan 100 jaar mee bezig is, zal dat werk niet uit Zijn machtige hand laten glippen.

Inmmers tegen Israël zegt God:

“Sta op, wordt verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HERE gaat over u op. Want zie, duisternis zal de aarde bedekken en donkerheid de naties, maar over u zal de HERE opgaan en zijn heerlijkheid zal over u gezien worden” (Jesaja 60:1 en 2).

Er zijn ook geestelijke ontwikkelingen die verband houden met de felle strijd die nu gaande is om de doorbraak van het komende Koninkrijk van God. We zullen de komende dagen de volgende onderwerpen bekijken. Wellicht volgen er nog wel meer want de ontwikkelingen gaan zo snel dat het nauwelijks is bij te houden.
Want de profeet zegt: “IK, de HERE, zal het te Zijner tijd met haast volvoeren” (Jesaja 60:22).

We leven in de tijd van ‘de haast van God’

Onderwerpen

We noemen eerst een paar van de onderwerpen die we willen bekijken.
Er kan echter in die paar dagen nog heel wat gebeuren.

 1. De Grote Verwarring
  Niet alleen de Arabische wereld, maar ook de EU is in verwarring. Heeft dat een profetische betekenis? Een waarschuwing?
 2. Herfststormen in de Arabische wereld
  De Arabische lente is, zonder zomer en vruchten te geven, overgegaan in een ruige herfst. Waar zal dat op uitlopen?
 3. De rol van Turkije
  Steeds meer op de voorgrond speelt Turkije een grote rol. Het streeft openlijk naar een opleving van het oude (Turkse) Ottomaanse rijk.
 4. De Mediterrane Unie
  Het falen van de EU stimuleert de Mediterrane Unie* om na 2008 weer eens de kop boven de stormachtige Middellandse Zee uit te steken. Iets over de Mediterrane Unie en het Beest uit het laatste bijbelboek Openbaring en bij Daniël de profeet.
 5. Het Vaticaan doet ook mee.
  Als het om Jeruzalem gaat wordt het Vaticaan wakker. Wat wil de “Heilige Stoel”?
 6. Israël centraal.
  Iets meer over de grote gevaren en problemen van Israël
 7. Het komende Koninkrijk
  Alles gaat om het komen van de Messias en zijn Koninkrijk. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren.

Bij al die zeven of meer artikelen zullen we proberen de profetische betekenis even te duiden. Het is opvallend en niet voor niets dat het profetische Woord uit de Bijbel zo actueel is. We moeten er goed op letten, adviseert de apostel Petrus ons:

“We achten het profetische Woord des te vaster en u doet er goed aan er op te letten als op een lamp die schijnt op een duistere plaats” (1 Petrus 1:19).
En: Jezus Zelf adviseert ons goed te letten op de tekens van onze tijd (zie Matteüs 16:3).

Iedereen voelt wel aan dat deze tijd nogal ‘duister’ is. Vandaar deze waarschuwing. U kunt over de Bijbel en over Jezus Messias verschillend denken, maar alles wat geschreven is komt uit en wordt vervuld.

* Voor meer informatie over de Mediterrane Unie en voor de rol van Turkije en de Islam in de eindtijd, verwijs ik naar de vijfde druk van mijn boek “Eindtijd, Israël en de Islam”.

5 Reactie(s)

 
 
Heel goed om duidelijke artikelen te schrijven over de situatie van vandaag, er is daar veel behoefte aan. Bij het lezen van schreeuwerige complotsites als Xandernieuws.punt.nl wordt het er ook niet duidelijker op.
Dank Moi, voor je aanmoediging.
We proberen ons ver te houden van allerlei vage zaken en duidelijk een
Bijbelse lijn vast te houden. We moeten blijven letten op het
profetische Woord.
shalom
jvb
 
 
Beste Jan,

Ik zie uit naar je artikelen!

Groet,

Bram
 
 
Beste Jan,
Dank voor je heldere uitleg!
Wat een verademing. Het is een spannende tijd.
We zien uit naar de spoedige terugkomst van Yeshua Ha Mashiach!
Onze Joodse Messias Die aan de Rechterhand van JHWH zit.
Ik heb een vraag; waarom hebben sommige mensen het over Israel als bezetter? Israel heeft in de 6daagse oorlog toch gewonnen. Dan is het hele gebied toch van Israel? Als Frankrijk bijvoorbeeld aanspraak gaat maken op delen van Nederland, wat zegt Nederland dan?
 
 
Vooral wat Europa betreft (Oost en West) moet ik denken aan wat ik vanochtend nog las in 'The Great Prophecies' van G. H. Pember over het ijzer en leem in het beeld van Nebukadnezar (de macht van de overheid en de macht van het volk - democratie). Sinds de Franse Revolutie is er duidelijk een nieuw element bijgekomen. Er was altijd wel een (beperkte) mate van democratie in de periode van de 'twee benen', maar het lijkt alsof we sinds de Franse Revolutie bij de 'voeten' zijn aangekomen. Daar kwam het leem erbij. Toen kwam het element 'democratie' er in zeer versterkte mate bij. Sindsdien zijn 'regering en volk' in Europa in een dodelijke omhelzing met elkaar verbonden. Ze kunnen zich maar niet van elkaar ontdoen, maar ze vormen ook nooit een eenheid. We zien de tien koningen en koninkrijken nog niet, maar bedenk dat de Club van Rome in 1972 al voorstelde om de wereld in tien regio's op te delen. Zelf denk ik dat de tien koningen in Europa opstaan; kan zijn dat hun invloed toch wereldwijd is (gobal village).
 
 
Beste Jan!

Opnieuw ben ik zo verblijd met alles wat je uiteengezet hebt , je heldere beschrijving, waar a.h.w. "geen speld tussen te krijgen is"
Hartelijk dank daarvoor, ik blijf alles wat je vermeldt volgen,
met hart.groeten van Dicky
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven