Home Actueel Israël Actualiteiten december 2012 - 2. De herfststormen na de Arabische lente

Actualiteiten december 2012 - 2. De herfststormen na de Arabische lente

De Moslimbroederschap grijpt de macht in Egypte Klik voor ware grootte
De Moslimbroederschap grijpt de macht in Egypte

De Arabische lente begon met de Jasmijnrevolutie in Tunesië. Uit wanhoop omdat hij geen werk kon vinden en bij zijn pogingen tegengewerkt werd door corruptie en bureaucratie stak op 18 december 2010 Mohammed Bouazizi (26) zich in brand. Felle protesten, vooral van de jeugd, braken uit. Half januari 2011 vluchtte de dictator Beb-Ali en 23 oktober 2011 waren er de eerste vrije verkiezingen. De verkiezingen brachten de Ennahda-partij aan de macht. Een partij met nauwe banden met de Moslim Broederschap.

In Algerije begon de ‘Arabische lente’op de 28e december 2010. Aanleiding hier was ook de werkeloosheid, uitzichtloosheid voor de jeugd en de hoge voedselprijzen. Deze ‘lente’ doofde snel uit. Waarschijnlijk was men bang voor een herhaling van de gruwelijke burgeroorlog die tussen 1999 en 2002 ongeveer 150.000 mensenlevens eiste. Daarna volgenden in 2011 demonstraties en gewelddadigheden in een tiental andere Arabische landen.

Resultaten

Is er na de lente een zomer gekomen en daarna een herfst met een goede oogst die erbij hoort? We zullen eens zien.

  1. Dictators.
    Een aantal dictators is verdwenen. Mubarak in Egypte en Khadaffi van Lybië. Ander dictaroriale regiems moesten inbinden. Maar momenteel roept men op het Tahrirplein in Caïro: Weg met dictator Morsi. President Morsi vond het de 4e december veiliger vond om uit zijn paleis te vluchten. In Jordanië broeit het nog steeds. De Moslim Broederschap met steun van Palestijnen grijpt naar de macht. Men dreigt met opstanden. In Syrië gaat de wrede, bloedige strijd nog steeds door. Ik ben verbijsterd over het feit dat de wereld zich druk maakt over 3000 huizen die Israël op woeste gronden en in Jeruzalem (Israël’s hoofdstad) gaat bouwen en weinig of niets doet om het moorden in Syrië, waar al ongeveer 30.000 doden zijn gevallen, te stoppen. Dictators zijn ongewenst. Maar onder de dictators was er meer veiligheid dan nu in de meeste landen waar een politieke lente leek door te breken. Bovendien hadden Christenen en andere religieuze mi nderheden onder die dictators nog enige bescherming en vrijheid.
  2. Momenteel heerst in landen van de Arabische lente geen zomer maar een wilde, koude herfst. Geen hoop voor de jeugd, geen democratie maar vooral grote chaos en verwarring. Egypte kan de bevolking niet voeden en is afhankelijk van Amerikaanse dollars, die de VS niet eens heeft. Libanon leeft onder de druk en een groot gevaar veroorzaakt door Hezbollah. Het zogenaamde “Vrije Syrische Leger” wordt gedomineerd door Moslim Broederschap en voor een groot deel buitenlandse jihadistische groepen. In Lybië strijden volgens sommigen wel 14 stamgroepen om de macht of om een stuk stamgebied. Van democratie en economische voortuitgang is geen sprake.
    Intussen gaat Ahmadinejad vrolijk door met het produceren van een grote atoombom, zo rapporteerde een ongerust IAEA (Internationaal Atoom Energie Agentschap) onlangs. Alleen Israël schijnt te schrikken.
  3. De radicale, extremistische Islam is de enige winnaar die uit de Arabische lente tevoorschijn komt. Zeker, de ‘gematigde’ Moslim Broederschap grijpt overal naar de macht. Maar men moet zich goed realiseren dat de doelen van de jihadisten en de Moslim Broederschap in wezen dezelfde zijn. Men verschilt alleen van strijdmethode. De Moslim Broederschap wil zijn doel bereiken via politieke middelen en via de demografische bom. Zoals Erdogan van Turkije eens heeft gezegd: De baarmoeders van onze vrouwen zijn onze machtigeste wapens. Wij zien dat wapen om eens heen sterker worden. De jihadisten hebben haast en willen hun doel bereiken via geweld. Zelfmoordbommen, aanslagen, zaaien van angst door terreur horen tot hun strijdmethodes. Beiden gaan met kracht voor een islamitische umma (gemaanschap) onder de sharia in alle landen met een Moslim meerderheid.
    Daarna komt de rest van de wereld aan de beurt.

Israël.

Het herstel van het Ottomaanse kalifaat in het Midden Oosten is dus hun eerste doel. Een kalifaat, waar de sharia heerst. Vanuit dat kalifaat moet dan de hele wereld onderworpen worden.
Immers Islam betekent “Onderwerping”.
Het eerste struikelblok dat moet worden opgeruimd is Israël. Inderdaad is Israël de voorpost van wat over is van de westerse beschaving en van onze dure vrijheid. Vandaar dat de steun van de EU en ook van de VS van Obama aan de Moslim Broederschap niet alleen dom maar eigenlijk neerkomt op ‘landverraad’.
Steun aan onze vijanden.
Hoe loopt dat af?
Een vijfde oorlog om Israël?
Een preventieve aanval van Israël op de kerninstallaties van Iran?

Het is in dit verband veelbetekend dat de VN weer een anti-Israël resolutie heeft aangenomen. Met 174 stemmen voor en 6 tegen wordt Israël bevolen openheid aan de IAEA te geven over de atoombommen die ze al dan niet hebben. Dus, als ze die hebben, menselijkerwijs gesproken, hun enige afweer tegen de dreigende agressie en terreur om hen heen opgeven.
Natuurlijk heeft Israël een betere Beschermer. De God van Israël, de Almachtige, is een groot werk in en aan zijn land en volk begonnen en zal niet toelaten dat men zijn werk kapot maakt of zelfs verstoort.
Een angstig uitzicht voor de wereld.

Dit artikel hoort bij de serie "Actualiteiten december 2012".
Bekijk de index van alle artikelen in de serie.

3 Reactie(s)

 
 
Hallo meneer van Barneveld,

Ik heb een vraag. Dat wat er in Jesaja 19 staat geschreven gaat dat over het Egypte van nu en wat er nu allemaal gebeurd daar?

Groeten,

YanivBeste Yaniv,

als bijlage stuur ik je een artikel over Jesaja 19 dat ik onlangs in
het blad Zoeklicht heb gepubliceerd. Ook in Jeremia 46 en Ezechiël 29
staat veel over Egypte, maar volgens mij gaat Jesaja 19 voornamelijk
over Egypte.
Shalom

jvb
 
 
Hallo meneer van Barneveld,

Verder wilde ik nog even zeggen dat ik uw werk enorm bewonder.

Ga zo door.

Shalom en lehitraot,

Yaniv
 
 
Sjaloom Jan van barneveld

U citeerde Ezechiel 29 in reactie nr 2
In vers10staat heel iets opmerkelijks van migdol tot Syene toe
Vlak bij die plaats hebben de Egyptenaren de Aswan dam gebouwt
Israel heeft Egypte gedreigd als die een oorlog tegen israel begint zij deze dam zullen vernietigen en dan zal Egypte vokomen wegspoelen.
Toeval?
Graag hierop jouw commentaar

Groet Hans Straaten
Dag Hans,

Een paar jaar geleden heb ik in een artikel al gesuggereerd dat dit gevaar (dat Israël de Assoeandam bombardeert) Egypte afhoudt van oorlog tegen Israël. Inderdaad zal zelfs Cairo wegspoelen door de grote watervloed worden overspoeld.

Moge de HEER dat verhoeden.
Shalom

jvb

 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven