Home Actueel Israël Aardbevingen als waarschuwingen

Aardbevingen als waarschuwingen

Verwoestingen in Joodse kwartier tijdens de grote aardbeving van 1927 Klik voor ware grootte
Verwoestingen in Joodse kwartier tijdens de grote aardbeving van 1927

De laatste paar dagen kwamen er opvallend veel aardbevingen over Israël. Zondag waren er twee. Allebei 3,6 op de schaal van Richter en met het epicentrum in het noordelijk deel van het meer van Galiléa.
Zaterdag was er ook een in hetzelfde gebied. De donderdag daarvoor was er een die door heel Noord Israël werd gevoeld.
De 12e oktober werd een zware aardbeving (6,4 Richter) met epicentrum diep in de Middellandse Zee in Noord Israël gevoeld.

De laatste keer dat een grote aardbeving Israël getroffen heeft was in 1927 (6,2 Richter) eiste ongeveer 300 slachtoffers. Dr. Ephraïm Laov van het Comité Voorbereiding Aardbevingen en andere experts waarschuwen dat een aantal kleine aardbevingen vlak na elkaar vaak de voorhoede vormen van een grote aardbeving.
Dr. Avi Shapiro, voorzitter van een Regeringsgroep over Aardbevingen gaf eenzelfde waarschuwing en merkte op dat de meeste moderne publieke gebouwen waarschijnlijk wel een stevige aardbeving zullen kunnen weerstaan. Oudere gebouwen lopen wel een flink risico.

De Bijbel vermeldt heel wat aardbevingen. In de dagen rond het sterven en de opstanding van de Here Jezus waren er minstens twee aardbevingen (Matteüs 27:54 en Matteüs 28:2). In Handelingen 16:26 lezen we hoe Paulus en Silas uit een gevangenis in Filippi tijdens (door?) een aardbeving werden verlost.
Belangrijk voor onze tijd is dat het begin van de “weeën van de eindtijd” gekenmerkt wordt door aardbevingen. We leven nu in de tijd van de “weeën van de Messias”. Deze periode loopt dan snel uit op, wat profeten in de Bijbel noemen “de Dag des HEREN”. Een periode van wereldwijde rampen, onrust, oorlogen en aardbevingen.
Het profetische gebeuren loopt snel door. Net als de weeën van de eindtijd. Dat zien we bijvoorbeeld in Openbaring 6:12-17, waar een enorme aardbeving en de verschrikte reacties van de hele mensheid hierop wordt beschreven. Een grote aardbeving luidt de vreselijke bazuingerichten in (Openbaring 8:5).

In Openbaring 11:13 lezen we hoe Jeruzalem door een grote aardbeving wordt getroffen. In dat hoofdstuk wordt ook de zevende, de laatste bazuin geblazen. Deze bazuin luidt de laatste plagen in. Dit gebeurt door “bliksemstralen en stemmen en donderslagen en aardbeving en zware hagel” (11:19).
Ten slotte, als laatste waarschuwing komt er “een grote aardbeving, zo groot als er geen geweest is, sedert een mens op de aarde was; zó hevig was deze aardbeving” (16:18). Dan pas komt de Heer terug. De Heer bemoedigt ons in zijn profetische toespraak over de eindtijd: “Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en heft uw hoofd op, want uw verlossing is nabij” (Lucas 21:28). Maar er moet nog heel wat gebeuren. Sommigen kijken vol spanning naar de islamitische heiligdommen die al meer dan 13 eeuwen de Tempelberg ontsieren en hopen op een spoedige herbouw van de Tempel. We blijven waakzaam want we zijn gewaarschuwd: “U dan, wees ook bereid, want op een uur waarop u het niet denkt, zal de Zoon des mensen komen” (Lucas 12:40 en Matteüs 24:44)

9 Reactie(s)

 
 
Zacharia 14:4 beschrijft iets wat ook een aardbeving lijkt:

"Op die dag zullen Zijn voeten staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt, ten oosten ervan. Dan zal de Olijfberg in tweeën gespleten worden naar het oosten en naar het westen. Er zal een zeer groot dal ontstaan, als de ene helft van de berg naar het noorden zal wijken en de andere helft ervan naar het zuiden."

Tussen de Olijfberg en de Tempelberg ligt het Kidrondal. Dat dal is, vergeleken met de Middellandse Zee of de Dode Zee, niet eens zo heel diep. Als de Olijfberg van oost naar west openscheurt en de beide helften naar het noorden en het zuiden bewegen, dan zou dat ook wel eens gevolgen kunnen hebben voor de Tempelberg. Als die ook scheurt, donderden die heidense afgodentempels die er nu staan, in het dan ontstane dal. Dus er ontstaat dan vanzelf ruimte voor een nieuwe Tempel voor de Heer.
Ik weet niet of deze uitleg helemaal in de chronologie van de eindtijdsprofet ieën past, maar interessant is het wel.
 
 
In Israël loopt een grote breuklijn die een slenk vormt. In deze slenk stroomt de Jordaan. Deze slenk maakt deel uit van het grote slenkensysteem in Oost-Afrika.
 
 
Beste Jan,

Bij een grotere aardbeving is de kans groot dat het tempelplein met de bijbehorende bouwwerken zwaar beschadigd worden. Herodes heeft het tempelplein laten uitbreiden en wel zo da het bestand was tegen zware aardbevingen. De laatste tijd zijn de fundaties erg verzwakt door onverantwoord bouwen. Wellicht komt er door een aardbeving plaats voor de tempel. Voor meer info: http://bijbelgetrouw.nl/index.php?itemid=1121

PS: interessante serie om fam7

Groet
 
 
@Moi:
Dat van die slenk klopt wel. Maar bedenk dat die van noord naar zuid loopt en een aantal kilometers ten oosten van Jerusalem loopt. Dat die slenk schade aan de Tempelberg zal veroorzaken, lijkt me iets minder voor de hand liggend. Die door Zacharia bedoelde scheuring loopt echter van oost naar west (de berghelften gaan naar noord en zuid). Merk overigens op dat er NIET staat "van west naar oost", maar "van oost naar west", dus richting Tempelberg!

@Jantje:
Leuk om te weten dat Herodes daar al aan gewerkt heeft. Maar ze toen (2000 jaar geleden) echt niet het technisch inzicht om te kunnen berekenen hoe sterk die versterkingen dan wel moesten zijn. En van het meten van de kracht van een aardbeving hadden ze ook nog geen weet, laat staan van kansberekening hoe groot de kans is dat er binnen zoveel tijd zo'n beving komt. En zelfs heden ten dage hebben aardbevingen, onlangs alle kennis en alle computers, nog steeds iets onvoorspelbaars , zowel qua tijdstip als qua sterkte.
 
 
Geachte heer/ mevrouw Hahn,

Toevallig heb ik wel eens hetzelfde gedacht. Volgens mij heb ik wel eens ergens gelezen dat archeologisch onderzoek van de Olijfberg op dit moment al grote scheuren laat zien. Klopt dit?
Daarnaast las ik ergens anders dat de moslims allerlei moskeeen bouwen onder de tempelberg en dat men bang is dat de fundamenten het wel eens kunnen begeven. Klopt dit?
groet
 
 
@seth

Dat van de fundatie klopt seth zie: http://bijbelgetrouw.nl/index.php?itemid=1121
 
 
@Seth:
Of er grote scheuren in de Tempelberg zitten, weet ik niet, maar het zou me niet verbazen.
Wel zijn de "palestijnen" bezig in de Tempelberg allerlei opgravingen te doen en deze te vernietigen, om zodoende alle bewijzen van een Joodse geschiedenis in Israël uit te wissen. Dat dergelijke rabiate acties tot verzwakking van de berg leiden, hoeft niet te verbazen.
De duvel graaft zijn eigen graf...!
 
 
Spreken over aardbeving De Aardsengel Rapaèl spreekt ook over aardbevingen Deze staan in de Bootschappen voor de eindtijd Wim
 
 
Het żal niet meer zolang duren, binnen een periode van 5 jaar żal een ieder in De wereld wakker geschud worden. Ook De Locatie Armageddon żal al noże aandacht krijgen. Wij worden wel in De gaten gehouden door De Almachtige. Meet De kracht eens die aanwezig is waar het Heiligste der Heiligen in de Tempel gesitueerd was, naar zowel beneden als naar boven.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven