Home Actueel Lezersreacties ANTWOORD OP LEZERSREACTIE: ' ...De voornaamste voorwaarde voor de veiligheid van Israël zijn de grenzen die internationaal werden vastgesteld in 1948, oftewel de grenzen van vóór 1967 ...'

ANTWOORD OP LEZERSREACTIE: ' ...De voornaamste voorwaarde voor de veiligheid van Israël zijn de grenzen die internationaal werden vastgesteld in 1948, oftewel de grenzen van vóór 1967 ...'

Naar aanleiding van onderstaande lezerreactie op 'Van VERRAAD naar WERELDBRAND?'.

Lezerreactie onderaan dit bericht .

Beste heer Hans van Veen,

Dank voor uw reactie.
Het is moeilijk om te reageren, want u haalt zoveel zaken bij elkaar en gooit ze in één reactie op onze site.
Toch wil ik op zes of zeven van al die zaken die vaak niets met elkaar te maken hebben, even ingaan.

 1. Het bestaan van Israël (niet alleen het recht!) staat wel degelijk op het spel. Hitler dreigde en vermoordde 6 miljoen Joodse mensen toen hij de macht ertoe had. Oude kerkvaders dreigden en de hel van de Middeleeuwen voor de Joden kwam toen de RK kerk de macht had. Toen de Spaanse vorsten de macht hadden verdreven ze de Joden uit hun land in 1492. In 1948/49 dreigde de islamitische landen rond Israël en meer dan 600.000 Joden vluchtten met achterlaten van al hun bezittingen uit die landen. Gelukkig hebben Netanjahu en zijn regering meer historische besef en inzicht dan u. Maar uw leven hangt er ook niet van af.
 2. Grenzen van Israël. Er zijn wat meer grenzen vastgesteld. Denk aan de Balfourverklaring met de San Remo conferentie en besluiten van de Volkenbond. Die betroffen zo goed als het hele mandaatgebied dat Engeland beheerde. Die werden beperkt doordat het gebied ten Oosten van de Jordaan aan koning Abdullah I werden toegwezen.
  Voor joden verboden, terwijl het hen was toegewezen. Vervolgens het besluit van de VN van november 1947. Door u genoemd "internationaal vastgesteld" en "waardevaste garantie". Weer gebrek aan enig historisch besef van u. Want die grenzen werden krachtig aangepakt door de legers van vijf omringende Arabische landen. De Onafhankelijkheidsoorlog van 1948/1949. Jordanië pikte toen de wat nu wel genoemd wordt de Westbank in. Grenzen zijn toen niet vastgesteld. Hoogstens wanpenstilstandsgrenzen.
 3. Bijbelse grenzen. Inderdaad worden in de Bijbel verschillende grenzen genoemd van het gebied dat de Almachtige aan Israël heeft toegewezen. Maar in elk geval hoort de Westbank bij het gebied dat de Eeuwige aan Israël heeft toegewezen. Dat Gods besluiten niet in het belang van Israël zouden zijn betwijfel ik. Hoe die grenzen uiteindelijk tot stand zullen komen, ligt in Gods hand.
 4. U noemt terecht veranderende machtsverhoudingen maar wat dat te maken heeft met "bezette gebieden" begrijp ik niet. U mail lezend en herlezend kom ik helaas tot de conclusie dat u indruk probeert te maken door wat kreten uit het kamp van de vijanden van Israël achter elkaar te zetten, zonder enige argumentatie of bewijs.
 5. Bezette gebieden?
  Van wie bezet? Bezette gebieden werden veroverd. Of behoren een ander die.
  Op wie heeft Israël dan die gebieden veroverd?
  Op Jordanië. Niks bezet van de zogenaamde Palestijnen. Van de Palestijnen??
  Wie heeft die gebieden aan de Palestijnen toegewezen? De VN misschien in 1948? Toen bestonden die Palestijnen nog niet eens.
 6. Dat i.s.m. USA/Europa trek ik ook in twijfel. De EU/Brussel is wel zeer Israël-vijandig. Obama/Kerry hebben wel heel duidelijk gemaakt dat zijn Israël niet zullen steunen als Israël de atoomfabrieken van Iran gaan aanvallen. Veel politieke waarnemers en analisten hebben de indruk dat Obama nu Iran heeft geruild als bondgenoot in het Midden-Oosten in plaats van Israël.

Met een vriendelijke groet en nogmaals mijn dank voor het feit dat u mij gelegenheid geeft op een en ander, op veel misverstanden betreffende Israël en de internationale machtsverhoudingen in de gaan. Ten slotte wijs ik u voorzichtig op Bijbelse verbanden die er liggen met de ontwikkelingen in en om Israël. Er zijn geestelijke machten in het spel. Denk alleen maar aan de Islam. Maar ook aan de vele Bijbelse profetieën die vervuld zijn en worden.
Jvb.


Lezerreactie: RE: Van VERRAAD naar WERELDBRAND? - HJC van Veen - donderdag, 28 november 2013 17:59 - Van VERRAAD naar WERELDBRAND?.

Het bestaansrecht van de staat Israël staat niet op het spel door de huidige situatie omtrent het (mogelijk) hebben van kernwapens door Iran. De voornaamste voorwaarde voor de veiligheid van Israël zijn de grenzen die internationaal werden vastgesteld in 1948, oftewel de grenzen van vóór 1967. Dat is de grootste, reële en waardevaste garantie van Israël. En niet de Bijbelse historische grenzen,want is niet in het belang van Israël ! Tevens de huidige machtsverhoudingen veranderen en als Israël zich niet terugtrekt uit de bezette gebieden zal uiteindelijk Israël zich zelf in de hand snijden. De militaire macht van Israël is overweldigend i.s.m. USA/Europa zal een afschrikkend effect voor Iran en dat weten ze (Iran en haar bondgenoten).

9 Reactie(s)

 
 
Bij deze wil ik nog even inhaken op deze zin uit de lezer-reactie:

“De militaire macht van Israël is overweldigend i.s.m. USA/Europa zal een afschrikkend effect voor Iran en dat weten ze (Iran en haar bondgenoten).”

De heren Netanyahu, Obama en Putin denken rationeel, ze bedenken zich wat de gevolgen zijn als ze een oorlog starten. Ze wegen af of ze de strijd zullen winnen of dat het tegendeel waar zal zijn. De leiders van Iran denken echter anders, zij hebben een ideaal. Over dit ideaal zijn verschillende lezingen van het uitmoorden van de Joden tot het starten van een wereldoorlog en van een aanval op Jeruzalem tot het veroveren van de wereld. Deze gruwelijkheden zijn nodig om hun Mahdi terug te laten keren. De Iraanse leiders zijn dus van mening dat zij er alles aan moeten doen om de terugkeer van de Mahdi te kunnen bespoedigen. Niks geen rationele beslissingen, gewoon de knop indrukken.

De hedendaagse “Chamberlain's” laten de wereld weten dat de Iraanse leiders louter goede plannen hebben. We zien hier dus een scenario ontvouwen wat ons doet denken aan de opmaat naar tweede wereldoorlog. Het grote verschil is dat Israël zich dit keer zal verdedigen of misschien zelfs de eerste klap uitdeelt. En of de USA/EU nu wel of niet de zijde van Israël kiest, de Here God zal uiteindelijk Zijn alliantie met het volk van Israël laten blijken.

Vergeet vooral niet te bidden voor Israël en haar volk.

Shalom!
 
 
Ik zou willen vragen of er enig vermelding is van een Palestijns volk in de geschiedenisboe ken. Ik heb een heel oud encyclopedie dat ik van mijn grootvader had geërfd. De encyclopedie was in 1952 gedrukt. Al rééds voor mijn geboorte. Zoals de heer Jan van Barneveld zegt dat de Palestijnen in 1948 nog niet bestonden, is er ook nergens vermelding van een Palestijns volk in de encyclopedie. In de encyclopedie staat alleen te lezen:"Palestina is een Romeins naam (van Hebreeuwse naam Plesjit) voor het land der Israëlieten, omvatte het tegenwoordige Israël, met oostelijk van de Jordaan gelegen gebied." Dat is een zeer betrouwbare vermelding.

Beste Hans, als u gelooft dat een Palestijns volk echt heel lang bestaat, vertel me dan eens dat de Palestijnen een koning vóór Arafat hadden gehad. Hebben ze ook een rijke cultuur gehad? Zo ja, welke taal spraken ze toen? Enzovoorts. Ga maar na dan komt u erachter dat zo'n Palestijns volk niet bestaat!!! Zelfs Arafat en andere Palestijnse leiders hebben zelf toegegeven dat het Palestijnse volk helemaal niet bestaat!!
 
 
God's plan met Israël...

ligt reeds vast. Momenteel wordt Israël steeds meer onder internationale druk gezet. Dit moet zo zijn omdat YHWH zelf zijn raadsbesluiten in een versneld tempo ten uitvoer gaat brengen. Israël wordt op allerlei manieren reeds geestelijk belaagd door de machten der duisternis die de God-vijandige volkeren en natiëen willen opzetten en ophitsen tegen Israël. Maar al dit dient GOD's raadsbesluiten en plannen met Israël en de volkeren/natieën. GOD wil met de natiëen in de nabije toekomstige dagen in het oordeel gaan... en ze verzamelen tegen Israël om aldaar in Israël met hen in het oordeel te gaan. Tevens zal de verdrukking van Israël er toe leiden dat Israël door een fase van beproeving, verdrukking en loutering zal gaan, die resulteert in de redding van het overblijfsel van Israël dat dan zijn gehele hoop en verwachting zet op het ingrijpen van GOD YHWH zelf door de komst van de ware messias oftewel Jezus de Christus, hun en onze Here. Amen.

God's zegen...
 
 
Shalom Jan,
Heb je al op Xandernieuws gelezen, dat Vitens, het grootste waterbedrijf in Nederland, de samenwerking met het Israëlische bedrijf Merkorot heeft beëindigd vanwege "de bezette gebieden"?
Link: http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/12/Regering-Rutte-bevordert-discriminatie-en-deligitimatie-van-Isral
Ons land zakt wel heel diep, wee Nederland...

Vr.gr.,
Inge
Dank je Inge.
Ik had het nog niet gelezen.
Inderdaad een symptoom van een heel ernstige ontwikkeling.
In Openbaring (het Bijbelboek dat over de eindtijd gaat) hoofdstuk 11 lezen we
"De volken waren toornig geworden..."
Minister Timmermans is 'toornig' op Israël.
Het grootste deel van ons land gelooft de Palestijnse leugens en die van de VN en de EU.
Leugens over 'bezette gebieden' en over "bezetters" en over "een Palestijnse staat".
Daarom zijn ze "toornig" als je in gezelschap iets goeds over Israël durft te zeggen.
De tekst uit Openbaring gaat verder: "Maar Uw toorn is gekomen".
Dat zien we nu gebeuren.
Gods waarschuwende oordelen gaan over de hele wereld.
Komen ook over ons land.
Tenzij er een machtig gebedsfront ontstaat.
En steun aan Israël, zoals veel kleine en ook grote "Israëlorganisat ies" gelukkig doen.
Shalom

jvb
 
 
Hier nog een verontrustend bericht. Helemaal fout Brussel!

BRUSSEL - vanaf telegraaf 11-12-13

Europese belastingbetale rs blijken het loon te betalen van ambtenaren in de Gazastrook die sinds 2008 niet meer werken. Tussen 2008 en 2012 ging ruim een miljard euro naar de gebieden, maar het geld komt in de Gazastrook niet terecht waar het moet.

De Europese rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de uitgaven van de EU in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Bij één overheidsinstel ling in de Gazastrook staan 125 mensen op de loonlijst van wie er maar liefst 90 niet werken. Op een andere plek bleek 40 procent geen ambtenaar te zijn.

In een reactie benadrukt de Europese Commissie in Brussel dat er geen aanwijzingen voor wanbeheer of corruptie zijn ontdekt bij de besteding van het EU-geld. De EU gaf sinds 1994 ruim 5,6 miljard euro bijstand aan het Palestijnse volk. De ambtenaren worden door de militante Palestijnse groepering Hamas belet om naar hun werk te gaan.
 
 
Shalom Jan,
Onderstaande brief heb ik via het contactformulie r naar Vitens gestuurd en ik wil jou vragen, deze brief te plaatsen met de oproep aan andere Vitens-gebruikers, om ook een protest te laten horen. We kunnen dit soort dingen niet langer over onze kant laten gaan...
Vriendelijke groeten, I. Breed

Goedemiddag,

Naar aanleiding van uw berichtgeving dat u de samenwerking met het Israëlische bedrijf Mekorot heeft beëindigd, moet ik u meedelen, dat mijn water hier een nare bijsmaak van krijgt...
In 1939 klonk het "Kauft nicht bei Juden", anno 2013 kun je dit vertalen naar "koop niet bij Joden uit Judea en Samaria"(wat overigens volkomen onterecht "bezette gebieden" wordt genoemd, want dit gebied werd door de Volkenbond aan Israël toegewezen, in 1948 door Jordanië veroverd (dus dat zijn de echte bezetters) en in een defensieve oorlog in 1967 terugveroverd door Israël. Zelfs in de Oslo-akkoorden spreekt men niet van "bezette" gebieden, maar van "betwiste" gebieden, wat een wezenlijk verschil is.
Ik vind het zeer jammer, dat ik van jullie afhankelijk ben voor de levering van mijn water, want ik vind deze stap van jullie bedrijf een zeer kwalijke zaak!
En nee, ik ben niet Joods, maar slechts een zeer verontruste Nederlandse burger.
Vr.gr.

I. Breed
 
 
Beste Jan,
met angst en beven volg ik de antisemitische koers die ons VVD/PvdA regime volgt tot dit moment. Het vuile AIV rapport(no. 83) van maart 2013 dat oproept tot boycot van Israel, het verbreken v.d. betrekkingen met Israel en het aanknopen van betrekkingen met het terroristische Hamas in Gaza.De plagen van de God van Israel lieten niet lang op zich wachten, hooglopend ruzie met Rusland. Boycot van onze zuivel producten en snijbloemen door Rusland.
NL werd door S&P afgewaardeerd van onze trotse AAA waardering.
Onze Rabo bank kreeg een boete van 1000 miljoen dollar vanwege het libor gesjoemel. Ik kan nog een poosje doorgaan maar ik noem nog als laastste de hevige Sinterklaas storm die ons land recentelijk teisterde het vloedniveau is nog nooit zo hoog geweest, de afsluitdijken werden uit voorzorg gesloten. Een waarschuwing van de Here die we niet moeten verontachtzamen . Nee dit volk heeft niets geleerd van de vreselijke honger winter van 1945,veroorzaakt door tientallen "toevallige" omstandigheden.
Voor de Here is niets toevallig, 20.000 mensen zijn van de kou en honger omgekomen. Wederom gaan we de Joden boycotten en desinvesteren in Israel terwijl het hypocriete Vitens doorgaat met zijn projecten voor de terreur groep Hamas in Gaza. Maar ik heb grote angst en beven wat er nu over NL gaat komen, daarom roep in op tot een Gebedswake bij het ministerie van Buza. Laat de Here, God van Israel een einde maken aan het antisemitisme in NL.


Dank je Siem voor je duidelijke, goed onderbouwde waarschuwing.

Al die zaken en ontwikkelingen jagen ook mij schrik aan.
Vraag Dorenbosch van Schreeuw om leven maar of hij zo'n gebedswake met betrekking tot\
Israël kan en wil organiseren? Hij doet het vaak in zijn belangrijke strijd tegen abortus.
Maar wel in samenwerking met Christenen voor Israël, Pillars of Fire en andere Israëlorganisat ies.
Zo'n gebedswake hoort echt wel in hun pakket en is inderdaad van groot geestelijk belang.

Shalom

jvb
 
 
Eerder had ik al een brief gestuurd naar Vitens om daar een 'klacht' neer te leggen. Ik had al lang reactie moeten krijgen, na hun responsmail dat ik die zou krijgen. Uiteraard hoorde ik niets meer. Toch is dit ook een manier, denk ik, om regelmatiger een , schriftelijk, protest te laten horen aan instanties die handelen in strijd met zaken als anti-Israel etc. Wellicht is het ook goed om elkaar nu en dan attent te maken op zaken (gebeurt gelukkig veel op deze site genoeg) die speciale aandacht vragen en de manier waarop we allen actie zouden kunnen ondernemen. Op een fatsoenlijke en nette manier en daarbij wijzend naar passages uit God's woord. Daar zal men uiteindelijk niet omheen kunnen. Want..welk argument is sterker dat de argumenten die God ons gegevens heeft in de Bijbel?

Mijn hartelijke dank hr. Prins, voor je goede, rustige en verstandige reactie.

Helemaal mee eens.

Een ding is en blijft erg jammer.
Vitens zal waarschijnlijk te laat merken dat ze een totaal verkeerde keuze hebben gemaakt.
Hetzelfde geldt voor de EU, het Beest in Brussel, dat zich steeds venijniger tegenover Israël opstelt.
Dus ook wij zijn erbij betrokken.
Tenzij, tenzij onze regering de morele moed heeft zich tegen die anti-Israël politiek van Brussel te verzetten.
Zolang het nog kan, want het Beest trekt steeds meer macht naar zich toe.
Voor onze regering blijft niet veel meer over om te beslissen; dat gebeurt wel in Brussel.
Gevaarlijke ontwikkelingen.
Shalom

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven