Home Actueel Lezersreacties LEZERSRACTIE: Voorbeeld brief Vitens

LEZERSRACTIE: Voorbeeld brief Vitens

Graag maken we u attent op onderstaande lezersreactie die we eerder deze week intvignen. U onderstaande als voorbeeld gebruiken voor een protestbrief naar Vitens.

Dit alles na de controverse rondom de beëindiging van de samenwerking met Mekorot door waterbedrijf Vitens.

Contactgegevens Vitens
Vitens N.V.
Postbus 1205
8001 BE Zwolle.
Tel. 0900 0650
www.vitens.nl

Goedemiddag,

Naar aanleiding van uw berichtgeving dat u de samenwerking met het Israëlische bedrijf Mekorot heeft beëindigd, moet ik u meedelen, dat mijn water hier een nare bijsmaak van krijgt...

In 1939 klonk het "Kauft nicht bei Juden", anno 2013 kun je dit vertalen naar "koop niet bij Joden uit Judea en Samaria"(wat overigens volkomen onterecht "bezette gebieden" wordt genoemd, want dit gebied werd door de Volkenbond aan Israël toegewezen, in 1948 door Jordanië veroverd (dus dat zijn de echte bezetters) en in een def ensieve oorlog in 1967 terugveroverd door Israël. Zelfs in de Oslo-akkoorden spreekt men niet van "bezette" gebieden, maar van "betwiste" gebieden, wat een wezenlijk verschil is.

Ik vind het zeer jammer, dat ik van jullie afhankelijk ben voor de levering van mijn water, want ik vind deze stap van jullie bedrijf een zeer kwalijke zaak!

En nee, ik ben niet Joods, maar slechts een zeer verontruste Nederlandse burger.

Vr.gr.

5 Reactie(s)

 
 
Is Vitens neutraal?

http://likud.nl/2013/12/is-vitens-neutraal/
 
 
Een prima initiatief, zo'n brief. Maar helaas staan er wat slordige stijlfouten in. Schrijver begint -- terecht! -- met het bedrijf met "u" aan te spreken, en gaat verderop ineens op het populaire en spreektailge "jullie" over. Dat hoort niet in een niet-persoonlijke brief. Jammer,

Het lijkt wellicht muggenzifterij van me, maar er zullen vast ook andere mensen op het idee komen dat soort brieven te schrijven, ook aan andere bedrijven. Het zou goed zijn als er een beetje rekening gehouden werd met dergelijke stijlaspecten.
 
 
Ik las dat Vitens gezwicht was voor de druk van de Nederlandse Kamerleden en Amnesty International. Waarschijnlijk zit de regering Rutte oo achter de beslissing van Vitens, hoewel Timmermans en andere bewindslieden ontkennen iets te maken hebben met de beslissing. Ze liegen!! Bovendien is Vitens helemaal niet neutraal, zoals Likoed Nederland zich afvraagt. Ik moet jullie attent maken dat Vitens wel actief is in de door Hamas geregeerde Gazastrook. Het roept herinneringen op aan de NSB-ers die samenwerkten met de nazi's. In feite heeft Vitens 'gecollaboreerd' met Hamas!!

Ik steun de brief. Want Vitens moet aangesproken worden. Vitens is niet mijn waterleverancie r. Gelukkig niet, anders zou ik Vitens aanklagen wegens watervergiftigi ng!!
 
 
Als geboren Apeldoorner verbruik ik prive en zakelijk Vitens water. Sinds 2009 werk en woon ik met ons gezin in Israel.
Zwijgen mag niet, dit onrecht en schande is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar. Iedere vorm van redelijkheid en rechtsorde wordt hiermee onderuit gehaald. Ik roep Vitens met grootste urgentie dit besluit terug te draaien. Laten we niet vergeten dat kerst draait om de joodse Verlosser geboren in Betlehem: Hij zegt dat ieder die Hem of aan een van zijn minste broeders (joden) een glas water geeft Eeuwig Leven daarvoor zal ontvangen.... Of gelooft iedereen dat dit slechts sprookjes zijn?
 
 
Zo'n brievenactie, daar valt niets op aan te merken.

Maar ach...al moeten we om Sions wil niet zwijgen, wat bereikt VITENS hier nu mee? Goodwill bij sommige bevolkingsgroep en, maar als je het Volk van God niet zegent als bedrijf....

Kortom, wat zijn de gevolgen van deze domme actie van VITENS tegenover de grootheid van onze God.

Zo'n bedrijf snijdt zichzelf in de vingers, je kunt er op wachten.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven