Home Actueel Israël Na Gaza. Wat nu? - ook wij komen aan de beurt ...

Na Gaza. Wat nu? - ook wij komen aan de beurt ...

Bommenwerper boven Dresden - Februari 1945 Klik voor ware grootte
Bommenwerper boven Dresden - Februari 1945

Jan Willem van der Hoeven sprak een paar wijze woorden in verband met de wapenstilstand en de komende “vredesbesprekingen”.

“De oorlog is niet gewonnen. Hamas is niet verslagen. Vrede wordt gesloten met een overwonnen vijand. Met Duitsland werd pas na Wereldoorlog II vrede gesloten toen Duitsland verslagen was. Hetzelfde was het geval met Japan”.

Nu wordt een oude cd weer opgezet en het oude liedje gezongen: Vredesbesprekingen, een zware druk van de VS en de EU op Israël, loze beloften, toegeven van Israël en Hamas, beter gezegd de islamitische, Arabische vijanden zijn weer een stap dichter bij hun doel gekomen.

Welk doel?

Waar ze al sinds 1948 mee bezig zijn: De vernietiging van Israël en het Joodse volk.

Hoe nu verder?

Netanjahu was enorm populair tijdens de Gaza-oorlog. Israël stond bijna als één man achter de premier. Toen de wapenstilstand werd afgekondigd zakte zijn populariteit in elkaar als een doorgeprikte ballon. De mensen wilden eindelijk een einde maken aan de Hamas.

Mahmoud Abbas is weer druk bezig met Israël te pesten, uit te dagen. Nu eist hij dat Israël zich in een periode van drie jaar zich uit de zogenaamde Westbank terugtrekt. Deze eis moet in zijn plan door de VN bekrachtigd worden. De bevolking van Israël is massaal tegen terugtrekken uit de Westbank.

Over annexatie, zoals de Golan en Oost Jeruzalem, is men verdeeld.

Hoe nu verder?

Israël is een land met 5 miljoen premiers; iedereen heeft wel een mening over hoe het moet. Netanjahu wil, bijna koste wat kost, de steun van het Westen houden. Alsof hij die steun echt heeft? De voorgenomen bouw van wat huizen bij Bethlehem liet weer eens zien hoe vijandig de EU en de VS tegenover Israël staan.

De gebalde vuist van Obama

Intussen wordt het net rond Israël steeds strakker gespannen.
Hezbollah staat klaar om mee te doen.
Hamas juicht omdat ze het gevoel hebben dat ze hebben gewonnen.
In elk geval zijn ze niet verjaagd en hebben ze de mediaoorlog gewonnen.

De wrede terroristen van de Islamitische Staat (voormalig ISIS) zijn hard op weg in de richting van Israël. Zwarte IS vlaggen zijn gezien op de Westbank en zelfs op de Tempelberg in Jeruzalem. De terroristen van al-Nusra staan vlak aan de grens bij de Golan.

Maar ook wij komen aan de beurt.

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië heeft het Westen gewaarschuwd dat de westerse landen het volgende doelwit van de jihadisten zijn. Hij roept het Westen op snel op te treden en het terrorisme te bestrijden met “geweld, verstand en snelheid”. Anders “ben ik er zeker van dat ze na een maand in Europa staan en een maand later in Amerika”.
Nu is koning Abdullah niet opeens westers gezind. Hij voelt het zwaard van IS al in zijn eigen nek en wil het Westen voor zijn karretje spannen. Het heeft er alle schijn van dat de VS eindelijk iets wil gaan doen: Obama wil een coalitie vormen tegen IS en andere bloeddorstige jihadisten. Maar president Obama maakt zijn reputatie zelfs in deze ernstige zaak waar. De profeet Jesaja noemde een wereldleider uit zijn tijd, Egypte, “Stilzittende Rahab”. De Engelse NIV vertaling noemde hem “Do-Nothing Rahab”. Hoe toepasselijk op Obama en de VS als wereldleider.
Intussen laten ze de Koerden het vuile, zware werk opknappen. Zelfs Turkije zou meedoen aan die door Obama voorgestelde coalitie.

Kalief Erdogan

Turkije is lid van de NAVO. Wil meedoen in de strijd tegen IS en andere radicale Islam organisaties. Intussen werkt Erdogan hard aan het herstel van het oude Turkse wereldrijk: Het Ottomaanse Rijk dat zo’n 400 jaar land het hele Middenoosten, een groot deel van Oost Europa en Noord Afrika overheerste.
Hij ziet zichzelf als hoofd van een nieuw kalifaat. Zou hij een concurrent van Bakr al-Baghdadi van de IS worden?

Of spelen ze een geheim, gemeen spelletje?

Zonder de hulp van Turkije zou IS nooit zo hard hebben kunnen groeien.
Eind 2013 was er een reportage van CNN die toonde hoe (toen) ISIS terroristen via een Turks vliegveld Syrië werden binnen gesmokkeld. Veel ISIS terroristen hebben de Turkse nationaliteit. Velen van hen zijn en worden in Turkije getraind. Zelfs Amerikanen hebben meegewerkt aan de training van ISIS. Welk gemeen spel hier wordt gespeeld zal later wel duidelijk worden. Immers de theorie van shoebat, dat het rijk van de antichrist een Islamitisch rijk onderleiding van Turkije zal zijn, krijgt weer wat meer waarschijnlijkheid.

Geestelijke strijd

Achter al die wreedheden, al die strijd om de macht zit een geestelijke strijd. Een strijd om Jeruzalem, of anders gezegd, om het koninkrijk van God. De godheid van de Islam tegen de God van Israël.
Jezus zei: “De dief komt niet dan om te stelen en te slachten en te vernietigen” (Johannes 10:10).
“De dief” is de duivel.

Duivels zijn inderdaad de wreedheden die IS en andere terroristen bedrijven. Dat zien we bij al die zogenaamde radicale, islamitische jihadisten. Moordend en vernietigend trekken ze door het Middenoosten en steken ze ook hier de kop op. Alles in de naam van hun godheid. Alles gaat hen om Jeruzalem.
Volgens de Bijbel wordt deze stad de hoofdstad van de wereld. En speelt Israël een leidende rol in het komende Koninkrijk. Het Duizendjarig Vrederijk. Vandaar dat de Islam uiteindelijk op Israël gefocust is.
Maar we hebben gezien wat er met de 3.356 raketten gebeurd is die Hamas op Israël heeft afgevuurd.

Er vielen er 2.648 op Israël’s gebied. Slechts 116 kwamen in een bebouwde kom terecht. 578 Raketten kwamen boven steden en werden door de IJzeren Koepel onschadelijk gemaakt.
Sommige Hamas-strijders hadden het gevoel alsof “Hun (Israël’s) God de raketten uit de lucht veegde”.

God gaat ‘gewoon’ door

Na Gaza; wat nu?

De vijanden van Israël gaan gewoon door met hun vergeefse, wanhopige strijd. Israël moet dus waakzaam blijven. De wereld wordt steeds meer antisemitisch. Wordt helaas rijp voor een nieuwe, grote aanval op Israël. Israël zal daar adequaat en hard op moeten op reageren. De wereld zal dan wel weer kwaad worden. Dat loopt uit op oorlogen om Jeruzalem en om Judea en Samaria die in de Bijbel zijn voorzegd.

Intussen gaat de HERE, de God van Israël gewoon door.

Steeds meer Joden komen terug uit die vijandelijke wereld. Nu zijn bijvoorbeeld Frankrijk en vooral de Oekraïne aan de beurt.

De vijanden van Israël gaan ook door met hun stompzinnige BDS campagne. Maar Israël heeft weinig last van die boycots. Onlangs is er een overeenkomst voor 15 jaar met Jordanië gesloten. Israël zal in die periode voor $ 15 miljard aan gas leveren. Andere klanten staan bij Israël voor de deur. Maar die oorlogen kosten Israël heel wat. Elke raket die door de IJzeren Koepel wordt afgeschoten kost tussen de $ 20.000 en $ 100.000. Het leger van Israël ‘verhuist’ naar de Negev. Is veiliger en geeft meer ruimte.

Wat gebeurt er? Grote internationals verhuizen mee. Zij willen niets missen van de Israëlische technische en elektronische innovaties en huren graag Israëlische jongelui in. De handel gaat ‘gewoon door’.

Wat nu?

De HERE, de God van Israël komt tot zijn doel.

Altijd.

Maar hoe Hij tot Zijn doel komt hangt ook van ons mensen af.

Gaat Israël verder op Gods weg? Zijn er landen die durven achter Israël te blijven staan? Zij zullen gered worden tijdens de wat de Bijbel noemt “de komende toorn”. Blijven Christenen Israël, als onze “oudere broer”, biddend steunen? Dat zal steeds meer moed vragen. In de VS worden er krachtige pogingen ondernomen om de steun van de enorme evangelische groep in dat grote land te ondergraven. Dat lukt ten dele vanwege het gebrek aan grondige Bijbelkennis bij vooral de jonge mensen. Immers Gods woord en gebed zijn de machtigste wapens in de strijd om Jeruzalem, om Israël en om het komende Koninkrijk.

6 Reactie(s)

 
 
Dat Israel in de westerse kerken meer leeft onder de ouderen dan onder de jongeren is een zorgelijke ontwikkeling. Het aantal christelijke jongeren dat zich actief inzet voor Israel zou veel groter moeten zijn, wil de kerk in de komende tien jaar niet vervreemden van haar Joodse wortels.
Wie kan de jongeren liefde voor Israel bijbrengen?


Jorim,

Je stelt een goede vraag.
Het antwoord is even simpel als de vraag stellen.
De Bijbel brengt liefde voor Israël en inzicht in Gods handelen in deze tijd.
Nu komt meteen de volgende vraag: wie brengt jongeren de Bijbel bij?
Wie betrekt Israël in dat Bijbelonderwijs ?
Hier is bij Bijbelleraren een verandering van mentaliteit en focus nodig.
Shalom

jvb
 
 
We zien nu heel duidelijk dat Europa op meerdere fronten wordt gepakt. Ten eerste door Rusland die met economische tegensancties tegen de E.U. komt wanneer die Rusland sancties oplegt vanwege de Russische inmenging in Oekraïne. Ik voorzie dan dat er ook een oorlog komt tussen Rusland en Europa en dat tegelijkertijd IS-aanhangers Europa onder de voet zullen lopen. En verder dat Schotland onafhankelijk wil zijn van Engeland en Europa, wat voor gevolgen moet dat wel hebben. Zo zien we dat Europa klaar wordt gemaakt om de sterke man, de antichrist met open armen te ontvangen. In tegenstelling tot wat Shoebat zegt, denk ik dat de antichrist uit Europa, het Herstelde Romeinse Rijk zal komen.
 
 
Dank broeder Jan voor de op ontspannen wijze, en op bijbelse grond weer,- doorgegeven INFO.
Ook hoor ik u graag op: zondagavond 10.uur op Family7 t.v.
Wel heel merkwaardig dat de rellen van l.l. zondag in Jeruzalem niet in de media verschijnen. De IS vlag werd er ookal gezien in Jeruzalem vertelde u ook al. En zo gebeurt er ook veel met het brengen v/d algemene nieuws-berichten, stikvol fouten,- en/of halve waarheden & hele leugens. Ze slapen helaas nog steeds, en hoort ze snurken.
De aards-leugenaar zit lang niet stil en heeft vee meer potten roet , die hij nog in het eten wil gooien, maar ik pruim dit niet, en doe mijn beklag bij onze levende Heer Jezus Christus, voorspraak en Middelaar tussen mens en Hemelse Vader! Het is bid en waak, opdat ons niets onverhoeds zal overvallen.
God's volle zegen op het arbeidsveld J.v B.
 
 
Op http://www.nu.nl/politiek/3872841/nederland-niet-in-coalitie-gemis-zware-wapens.html lees ik daar het volgende:

“Bij de namen die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vrijdag opsomde staan naast de VS het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken, Turkije, Polen, Canada en Australië. Nederland zou daar heel graag bij willen horen.”

Zou dit al de 10-landencoalitie kunnen zijn die de macht aan de antichrist zal overdragen? Als dat zo is, is de Opname van de gemeente wel heel erg dichtbij gekomen!
 
 
Beste broer Jan.
Erg fijn om uw stukken te lezen. Ze zijn inderdaad niet schreeuwerig en in de meeste gevallen goed onderbouwd of terecht voorzichtig. Maar uw antwoord op de vraag van Jorim Willems vind ik wat te simplistisch. Jongeren horen en zien via de regulieren media een vertekend beeld van Israel. Om dat beeld te veranderen moeten wij hen wijzen op sites zoals die van u, van Franklin ter Horts en de ietwat schreeuwerige site van xandernieuws. Zo kunnen zij de andere kant van het verhaal omtrent Israel lezen en beter begrijpen. Wij moeten de Vader vragen om deze jongeren inzicht en wijsheid te geven in het ware verhaal en in het plan van de Vader. Hij is liefde. Liefde van een onvoorstelbare omvang. Uiteraard is het meest belangrijke dat jongeren de bijbel lezen. Het liefst zonder onderwijs. Gewoon letterlijk lezen en mediteren over hetgeen zij gelezen hebben. De kerken hebben al genoeg gif uitgespuugd met hun uitleg van de bijbel. Puur en onberispelijk lezen, mediteren en er over praten is de enige weg naar de volledige waarheid van Gods woord. Wat er in de wereld gebeurt is datgene wat de bijbel ons verteld wat er zou gaan gebeuren. En het gebeurt ook. Ook nu voor onze ogen. En ja de Islam is de antichrist. Zeker weten. Maar wat dan nog? Wij hebben de bijbel, Zijn woord, Zijn belofte maar vooral Zijn onvoorwaardelij ke liefde. Wij hoeven ons niet druk te maken over wat dan ook. Wel moeten wij bidden en ons geloof recht en zuiver houden. Israel is Zijn Volk
 
 
Dat de IS-strijders in Turkije getraind is, is allang bekend. Het is zo dat de zelfgekroonde kalief van de Islamitische Staat, Bakr al-Baghdadi een gemeen, stiekeme spelletje met de Turkse voormalige premier en huidige president Recep Tayyip Erdogan speelt. Het is ook bekend dat de CIA de islamitische rebellengroepen traint en van wapens voorziet. Dat wist de maker van de veelbesproken Illuminati-kaarten in 1993 rééds allang, toen zijn spelkaarten in 1995 op de markt kwamen. Eén van de Illuminati-kaarten heeft het over de aanslag op de Twin Towers in New York. De afbeelding van de kaart komt exact overeen met de echte foto van de inslag op de toren. Maar dat is nog niet alles. Er staat ook het woord 'Jihad' op een illuminati-kaart dat rééds in 1995 op de markt kwam. We zien nu een werkelijkheid. De Jihad is niet gepland in Saoedi-Arabië. Nee. Wel in Washington, in de geheime occulte kringen van de zogenaamde Nieuwe Wereld Orde (NWO). Zie ook meer informatie over 9/11 en de dood van Osama bin Laden op mijn blog.

Wie het boek van Zbigniew Brzezinski (voormalige veiligheidsadvi seur onder Jimmy Carter) leest, zal ervan schrikken wat de werkelijke plannen van de NWO zijn!!! Het boek "The Grand Chessboard" heeft over Oekraïne, Rusland, het Midden-Oosten en China. "Free Tibet" is ook gepland en zal binnenkort uitgevoerd worden om China kapot te maken. Zoiets verzin ik niet. Niet Israël of Rusland maar Amerika is de echte boosdoener!!
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven