Waakzame wachters

Klik voor ware grootte
Netanjahu bij de Kotel voor zijn reis naar Amerika

De wereld is vol van geweld. Meestal wreed geweld. Vooral in het Middenoosten. Te vaak hebben extremistische Moslims een hand in dat geweld. Het gaat is veel gevallen tegen Israël en om Christenen die worden vervolgd. In wezen is het een strijd tegen de doorbraak van het Koninkrijk van God. Om de intense verwachting van de profetie van Jesaja: “Zie een Koning zal regeren in gerechtigheid en vorsten zullen heersen naar recht.” (32:1).

Naar die tijd snakken we zelfs in Nederland. Het machtigste wapen in deze strijd is gebed. In de eerste plaats voor Israël dat in de frontlinie van deze strijd staat. Zelfs Gods plannen en voornemens vinden voortgang onder de gebeden van Zijn volk. Zeker, Gods plannen gaan door. Altijd! Zijn Koninkrijk komt. Dat staat vast. M aar ons is wel geleerd te bidden: “Uw Koninkrijk kome”. Gebed is het machtigste wapen in die strijd. Dus ook in de strijd om Israël. We hebben zelfs een officiële aanstellingsbrief als voorbidders voor Israël gekregen:

“Op uw muren, o Jeruzalem, heb IK wachters aangesteld, die de hele dag en de hele nacht niet zullen zwijgen. Jullie, die de HERE indachtig maken, gun je geen rust. En laat Hem geen rust totdat HIJ Jeruzalem grondvest en het stelt tot een lof op aarde”(Jesaja 62:6,7).

De Eeuwige, de God van Israël ziet uit en luistert naar waakzame wachters op muren van Jeruzalem. Mannen en vrouwen die staan naast de strijders, de wachters aan de grenzen van Israël en patrouilleren in de straten van de steden en dorpen van Israël. Voorbede voor Israël hoort thuis binnen elke gemeente en op elke bidstond. Als dat voor een keer vergeten wordt tijdens een bidstond hoort de leider daar attent op te zijn en te zeggen: “Laat er nog iemand voor Israël bidden”. Want er loeren veel dreigende gevaren op dat kleine toevluchtsoord voor bijvoorbeeld Joden uit franktijk en uit Oekraïne, dat de Almachtige voor Zijn volk heeft bestemd. Om uw waakzaamheid op peil te houden geven we u een korte update over recente ontwikkelingen.

De nieuwe regering

Het is een politiek wonder dat de Likud met Netanjahu, tegen alle verwachtingen in en ondanks de financiële en praktische steun van pr. Obama voor de centrumlinkse partijen gewonnen heeft. Vier dagen voor de verkiezingen stond de Likud vier of vijf zetels achter in de peilingen en Netanjahud won met vijf zetels. Nu hoopt hij de 22e april, op Onafhankelijkheidsdag (de moderne staat Israël is dan 67 jaar) een nieuwe regering te presenteren. Wat zal het worden? Er zijn twee mogelijkheden.

1. Een eenheidsregering samen met de Arbeiderspartij van Herzog. Die zal plooibaarder zijn voor de bedrieglijke druk van de EU, de VN en de VS. De Tweestatenoplossing zal weer uit de vuilnisbakken worden gehaald. Een plan dat de Palestijnen herhaaldelijk hebben afgewezen. Een plan dat zelfmoord voor Israël betekent, omdat er een terroristenstaatje langs onverdedigbare grenzen van Israël zal worden gecreëerd.

2. Een rechtse regering met Naftali Bennett van Joods Thuis. Bennett steunt de ongeveer 300.000 Israëli’s in Judea en Samaria. Hij wil beginnen met het annexeren van een groot gebied waar maar weinig Arabieren (Palestijnen) wonen. Dan is er moshe Khalon van de Kulanu partij, een afsplitsing, maar wel verwant aan de Likud. Avigdor Lieberman is leider van ‘De Russen’, de partij “Israël ons Thuis”. Dan hebben ze nog niet genoeg zetels voor de meerderheid in de Knesset. Men hoopt dat Yaïr Lapid van “Er is hoop” mee wil doen. Anders valt de keus op Arye Deri, van de ultraorthodoxe Ahas partij. Met name de messiaanse joden hopen dat Deri buiten de regering blijft. Interessant is dat de belangrijke journaliste en schrijfster Caroline Glick onlangs een boek heeft uitgegeven: “The Israël Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East”. Op de vraag wat de wereld ervan zal zeggen als Israël Judea en Samaria annexeert reageert Nafatali Bennett: “Ach de wereld veroordeelt ons toch wel, wat we ook doen”.

De nieuwe regering staat voor heel wat problemen. In het buitenland moet Israël de druk van de VS, de EU en de VN van zich afhouden. En het Palestijnse probleem. In het binnenland is daar de strijd tegen de armoede. Immers Israël moet een groot deel van het budget aan defensie besteden.

Waakzaamheid aan de grenzen

In het Noorden, in Zuid-Libanon, is Hezbollah de baas. In 2006 maakte VN resolutie 1701 een einde aan de Hezbollah-oorlog. Hezbollah zou ontwapend worden en alleen het Libanese leger zou in zuid-Libanon aanwezig zijn. Momeneel schat mendat Hezbollah 30.000 zwaar bewapende en getrainde strijders en 170.000 raketten gericht op Israël heeft. Hezbollah is nog te druk met het verdedigen van de Syrische gruwel-leider Bashar al-Assad. Maar als dat karwei geklaard is, gaat het los op Israël

In het Noord-Oosten, langs de grenzen van de Golan zitten diverse bendes Moslim-extremisten, zoals al-Nusra. Zij bevechten elkaar. Maar hun hoofddoel is Israël. Er zijn herhaaldelijk schietincidenten.

In het Oosten ligt Jordanië, waar Israël sinds 1994 vrede mee heeft. Gevaarlijk is de opmars van ISIS-bendes. Opweg naar Jeruzalem!

In de Negev, langs de grens met Egypte, met de Sinaïwoestijn loert de Ansar Bait al-Maqdis troep, verbonden met ISIS op kansen Israël binnen te komen. Maar ze zijn nog te druk met hun oorlog tegen het leger van generaal al-Sisi. Israël bouwt nu een 200km lang veiligheidshek tussen de Negev en Sinaï.

Hamas, in de Strook van Gaza, is druk bezig zich opnieuw te bewapenen en met het trainen van teenagers die volgegoten worden met haat tegen Israël en klaargemaakt worden om te sterven. Vreselijk. Aan herbouw, waar miljarden dollars voor zijn bestemd, wordt niet gedacht.

In het binnenland moet Israël voortdurend waakzaam zijn voor de (zelfmoord)terroristen van Hamas en van Mahmoud Abbas. Deze is druk bezig de internationale wereld van dienst te zijn met diplomatieke en politieke anti-Israël acties. Bijvoorbeeld in de Mensenrechtenorganisatie van de VN en bij het Internationale Gerechtshof in den Haag. Deze “vredespartner” heeft Saoedi-Arabië opgeroepen Israël te bombarderen, zoals ze momenteel doen met de Houthi’s in Jemen.

Atoombommen

Er zijn ongeveer 17.000 atoombommen in de wereld. Een schatting: Rusland (8.000), VS (7.300), Pakistan (120), India (110), Frankrijk (300), Engeland (225), China (250), Noord Korea (???). En Israël? Toen we in de bus langs het hek rond Dimona, waar de Israëlische kerncentrale is, grapte de Israëlische gids: “Kijk, daar liggen de atoombommen die wij niet hebben”. Schattingen lopen uiteen tussen de 80 en 300.

Maar nu Iran. Iran is bezig met de ‘verovering’ van het Middenoosten. Ze hebben al geheel of gedeeltelijk de macht in Libanon, Syrië, Irak en Jemen. Omsingelen als het ware Israël. Niet alleen Israël maar ook Saoedi-Arabië, Egypte en de Verenigde Arabische Emeritaten (VAE) zijn doodsbenauwd voor de Mullah’s-Met-de-Bom in Iran. Vandaar dat er een proliferatie van atoomwapens dreigt. De VAE is al in Julie 2012 begonnen met de bouw van een kernreactor. Saoedi-Arabië heeft ook al plannen in die richting. Dat land heeft 60% van het atoomprogramma van Pakistan bekostigd en denkt ook rechten te hebben op een paar bommen. Maar ook extremistische groepen, zoals IS, loeren ook al op de bommen van het weinig stabiele Pakistan. Een angstige ontwikkelingen. Het “bloed en vuur en rookzuilen” uit Joël 2:30 komt wel erg dichtbij.

Israël is duidelijk van mening dat de G5+1 onder leiding van de VS, door het voorgestelde atoomakkoord Iran het groene licht heeft gegeven om een van de atoommogendheden te worden. Iran heeft al duidelijk aangegeven dat ze ‘niet één installatie zullen sluiten’. John bolton, voormalig ambassadeur van de VS bij de VN heeft gezegd dat er hier politiek een grote fout is begaan: “Israël en de VS of elk afzonderlijk had al jaren geleden de atoominstallaties moet plat bombarderen”. Netanjahu is een voorzichtig leider. Hij heeft ons gebed om wijsheid hard nodig.

Elektronische oorlog

De geheimzinnige hackersgroep Anonymus had aangekondigd dat de de 7e april Israël’s elektronische apparatuur zouden platleggen. Ze spraken over een “elektronische holocaust”. Nu is het zo dat als de websites enz. worden plat gelegd er zeer veelproblemen voor elk ontwikkeld land worden gecreëerd. Er zijn zelfs EMP-bommen gemaakt. Dat zijn bommen die een zeer sterke ElektroMagnetischePuls veroorzaken waardoor alle elektronische apparaten stil komen te liggen en dus alle voorzieningen (Gas, water, licht enz.) stoppen. In elk geval de aanval van Anonymus op Israël is mislukt. Alleen een paar website waren kort muit de lucht.

Waakzame wachters

U hebt weer heel wat argumenten om dagelijks voor Israël te bidden. Er tegelijk om waar mogelijk voor Israël op te komen. Voor de waarheid op te komen. Dat is voor ons hele volk van groot belang. Alle belangrijke figuren uit de Bijbel bidden voor Israël. Denk aan Daniël, Jesaja, Amos, Paulus, Jeremia en Joël. Ik geef u maar twee voorbeelden die het belang voor juist uw gebed onderstrepen.

1. Mozes. Bij de geschiedenis van de grote zonde van Israël met het gouden kalf, zegt de HERE tegen Mozes: “Nu dan, laat MIJ begaan, dat Mijn toorn tegen hen ontbrandt en IK hen vernietig, maar u zal IK tot een groot volk maken” (Exodus 32:10). “Laat Mij begaan” zegt de HERE tegen Mozes. Alsof HIJ toestemming aan Mozes vraagt. Wat een macht legt HIJ in het gebed van Mozes. Deze Mozes laat de HERE niet begaan. Hij bidt en het volk wordt gered.

2. Amos, de profeet weet twee keer een oordeel, dat al begonnen was, door zijn voorbede af te wenden. Lees Amos 7:1-6.

Daarom: BIDT VOOR ISRAËL. Deze waakzame wachters zijn beslissend in de strijd om Israël en het komende Koninkrijk Dat is de grootste steun die u Gods volk kan geven. En zal ook u zegen brengen.

2 Reactie(s)

 
 
Bedankt Jan,

voor dit mooie opwekkende woord dat de Here Yhwh jou, van uit liefde tot Zijn volk en Zijn plannen en raadsbesluiten met en voor hen, op het hart heeft gelegd om met ons te delen.

Hartelijke broedergroet. 2 Kor. 13 ;13. en Israëls toekomst Jes. 60.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven