Home Actueel Overig Eindtijd, Israël en de Islam

Eindtijd, Israël en de Islam

Eindtijd, Israël en de Islam Klik voor ware grootte
Eindtijd, Israël en de Islam

Het is niet gewoonte reclame te maken voor mijn eigen boeken. Dit keer een uitzondering omdat het boek “Eindtijd, Israël en de Islam” opeens weer buitengewoon actueel en verhelderend is geworden. De 1e druk verscheen in juni 2009 en was in een paar maanden uitverkocht. De 6e druk verscheen in mei 2014 en is tot op die datum helemaal bijgewerkt. Actueel dus. De stroom vluchtelingen uit het Middenoosten die ons momenteel overvalt is de directe aanleiding waarom ik dit boek onder uw aandacht breng. Iemand zei me: “In dit boek staat precies uitgelegd wat er nu gaande is”. Dit uit te leggen is mijn bedoeling geweest en is het nog steeds. Kort worden de Islam, de doeleinden en de eindtijdleer van de Islam uitgelegd. Tegelijk wordt naast de islamitische eschatologie een beknopt overzicht van de Bijbelse eschatologie gegeven. Frappante parallellen zult u tegenkomen. “Wat u in 2009 beschrijft is precies wat we nu meemaken” merkte anders lezers op. Wat is het geval?

De Islam is niet alleen een religie, maar vooral een politieke ideologie. Met een duidelijk politiek doel: Een wereldwijd kalifaat met de islamitische messias, de Mahdi als kalief en Jeruzalem als hoofdstad. Nu zien we duidelijk hoe Iran, Turkije en een hele reeks jihadistische bendes hard en wreed aan ‘hun kalifaat’ werken.

Interessant en beangstigend is ook te zien hoe nu de derde overval van de Islam op het Westen over ons komt. De eerste overval begon kort na de dood van Mohammed in 632. In 638 was Jeruzalem al veroverd. Daarna vielen Egypte en heel Noord Afrika onder islamitische heerschappij. Vervolgens was Spanje aan de beurt. Toen opwaarts, naar het Noorden. Totdat deze opmars gestuit werd in 722 bij Poitiers door Karel Martel. In de volgende eeuwen waren regelmatig overvallen van jihadistische bendes, meestal uit Noord Afrika. Toen brak het Turks-Ottomaanse wereldwijde kalifaat aan. In 1683 stond een groot Turks leger voor de poorten van Wenen. Angstig dichtbij. Dat vond de Paus ook. Het was een Poolse koning Jan Sobieski die de Turken verjoeg. Dit was de tweede overval. Nu de derde overval. Weer ramt de Islam op de poorten van het Westen. De voorhoede bestond uit gastarbeiders uit Marokko en Turkije die ruim 40 jaar geleden ons land, onze regio werden binnengehaald. Dit is dus de derde overval van de Islam op het Westen. De verraderlijke rol van de EU, het spel van Erdogan van Turkije en het eindtijdrijk van de antichrist komen uitvoerig ter sprake in “Eindtijd, Israël en de Islam”.

Een belangrijk boek, dat u nodig hebt om beter te begrijpen wat er nu gaande is in de wereld.

JvB

Het boek heeft 231 bladzijden.
Uitgegeven bij het Zoeklicht in Doorn. Tel. 0343 413300.
Ook te krijgen bij de meeste evangelische boekwinkels en zelfs bij sommige andere boekhandels
ISBN 978906451123 3. Prijs € 14,95

Bestel bij Bol.com

7 Reactie(s)

 
 
Als geen ander kan ik alle boeken van Jan van Barneveld aanprijzen.
Zowel de inhoud als de manier van schrijven is geweldig.
Wat een bemoediging om zo een broer te hebben die zijn kennis over o.a. Israël heeft met anderen te delen.
Zeer de moeite waard al zijn boeken. Vooral zeer te lezenswaardig is zijn laatste boek: Einde van de vervangingsleer .
Shalom
 
 
In één woord dit zijn geweldige boeken.
Iedere christen zou dit in huis moeten hebben en lezen en doorgeven.
Jan v. Barneveld kan zijn geestdrift voor Israël duidelijk en zeer goed omschrijven en wat het allerbelangrijk ste is, het is allemaal gefundeerd op Gods Woord.
Door het lezen van zijn boeken ga je nog meer achter Israël staan dit is echt fantastisch.
Kopen mensen en lezen.Shalom
 
 
U boeken zijn een welkome aanvulling, wanneer we de profeten lezen.
Maar laten wij niet angstig worden, dit alles moet gebeuren om de hoogmoed van de volkeren neer te buigen en Zijn Grootheid te laten zien. "Is Mijn Arm soms tekort om uw uit te redden, heb Ik u niet uit Egypte geleid?" Shalom Sukkoth"
 
 
Een goeie kijk op de wereld van wat er gebeurt ,ijzer en leem gaan niet samen.
 
 
Hallo Jan, vooropgesteld heb ik je boek niet gelezen, ik lees uberhaubt buiten de Bijbel, weinig boeken meer.Er zal ongekend een hoop waarheden in staan, en dat oa islam een groot instrument is in satans handen, ongetwijfeld. Maar ik ben aan het leren dat onze enige vrees zou moeten zijn; aan diegene die niet alleen het lichaam kan vernietigen maar ook onze geest. In alle Bijbel gebeurtenissen die zijn opgeschreven ten voorbeeld voor ons, wordt er verteld dat Gods volk telkens ongehoorzaam is, en dat JHWH door oorlog / bezetting / overheersing en verbanning, hun aandacht weer op Hem en de Torah wilt vestige. M.a.w. Hoe erg ook, al die verschrikkingen had tot doel dat God iets kon doen omdat de mensen geen andere keuze hadden dan tot Hem te komen. Dan hoor je mensen zeggen 'God is liefde, zoiets doet Hij niet', en idd Hij doet dat niet maar Hij staat het wel toe. Elia kan alleen komen als de mensen weer bereid zijn om terug te keren naar JHWH. Helaas zijn wij hardnekkig, verhard maar willen wij dan doorgaan op onze zelfvernietigen de weg? of willen wij dat Yeshua terug kan komen om Zijn koninkrijk zichtbaar op aarde te laten zijn? Islam duivels ja, maar zo is elk systeem / religie wat ons afhoud om Hem te vertrouwen. ik bid dat Zijn wijsheid weer snel terugkomt, en begrijpme goed, ik ben het met je eens maar zijn wijsheid geeft nog meer inzicht, laat Zijn genade en liefde zien om te voorkomen dat wij onszelf vernietigen, en daar hebben wij geen islam voor nodig.
Shalom
 
 
De reactie van de heer Cees van Rems kan ik van harte onderschrijven. Politiek Den Haag zou het ook moeten lezen...!
 
 
Hallo, mijn naam is Breus Blom en ben halve wegen het boek en lees met aandacht dit boek. Niet altijd makkelijk te begrijpen maar helpt toch ook de bijbel beter te begrijpen. Het is tegenwoordig veel te doen omtrent de Islam in het nieuws. Maar ook weten we dat de media niet altijd zuiver op de korrel genomen moet worden. Bedankt voor dit boek. Lees het met plezier en stof tot na denken over de eindtijd. Mijn Jezus, Mijn Redder (opwekking 461), op Hem vertrouw ik want de toekomst ons ook mogen brengen.
Dank je, Breus Blom,

Voor je sympathieke reactie.
Ik heb dit boek geschreven met de bedoeling dat de mensen begrijpen wat er aan de hand is.
Dat er zoveel Bijbelse profetieën worden vervuld.
Inderdaad, de media zijn vaak helemaal niet zuiver.
Ze praten elkaar na en geven de leugens van bijvoorbeeld de Hamas maar ook van de eigen regering door.
Maar Gods woord is eeuwig en houdt eeuwig stand.
"Uw woord is de waarheid" zei de Here Jezus al.
Je moet het lange artikel op onze site maar eens lezen.
Het heet: "Opdat u begrijpt...."
Dat artikel geeft enkele vuistregels waardoor je onze tijd beter zult verstaan in het
Licht van de Bijbel".

Een hartelijk shalom, beste Breus.

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven