Home Actueel Israël De dood van Hallel en de Tempelberg

De dood van Hallel en de Tempelberg

 

Hallel Yaffa Ariel tijdens haar slaap vermoord in haar slaapkamer Klik voor ware grootte
Hallel Yaffa Ariel
Hallel Yaffa Ariel tijdens haar slaap vermoord in haar slaapkamer

Een Palestijnse Moslim terrorist, de 17 jarige Mohammed Taraya drong de 30e juni het huis van de familie Ariel in Kiryat Arba, een dorp vlakbij Hebron binnen.

Met wilde messteken bracht hij hun 13 jarige, slapende dochter Hallel Yaffa om het leven. Hallel werd “de Prinses in het Wit” genoemd. Zij wilde danseres worden. De teenager Mohammed T. is, voordat hij nog meer ellende en leed kon veroorzaken door bewakers doodgeschoten. Dit is één van de vreselijke drama’s die momenteel door de zogenaamde messenintifada over Israël komt. De profeet Jeremia klaagde al: “Wee mij, want ik bezwijk voor moordenaars!” (Jeremia 4:31). Het verdriet snijdt tot diep in hun ziel maar bezwijkt Israël echt?

Twee moeders

De moeder van de geestelijk gedrogeerde Palestijnse teenager verklaarde voor de Palestijnse tv het volgende: “Mijn zoon is een held. Hij heeft mij trots gemaakt”. Het verheerlijken van dergelijke (zelf)moordenaars vooral door Moslim

geestelijke en politieke leiders is een van de aanstichters van dit vreselijke kwaad. Op die manier verklaren zij voortdurend de oorlog aan Israël en het Joodse volk. Vullen hun kinderen met een vreselijke haat en bewijzen dat Israël van hun kant geen vrede kan verwachten.

Rina Ariel, de moeder van Hallel dankte tijdens de begrafenis op de eerste juli God voor de 13 prachtige jaren die zij met Hallel  (“het licht van mijn leven”noemde zij haar) , had mogen meemaken. Bezoekers die zondag (4/7/2016) naar Kiryat Arba kwamen om de familie te troosten, verwachtten een diep bedroefde, ontroostbare moeder te ontmoeten. In plaats daarvan werden zijn welkom geheten met een ontroerende boodschap van hoop.

De boodschap van Rina Ariel

Kiryat Arba is en dorp, nederzetting, als u wilt, vlakbij Hebron. Omringd door broeinesten van Moslim Palestijns terrorisme. Rina Ariel zei tegen de bezoekers: “ Door hier te gaan wonen tonen we aan dat we zullen winnen. Ik ben met een cohen (priester) getrouwd. Ik ben de dochter van een cohen. Door de wijze waarop wij doorgaan laten we zien dat ons opgaan naar de Tempelberg en hard werken aan de (her)bouw van de Tempel onze huizen niet zullen worden vernietigd. Mijn zuster woont op de Olijfberg, vlakbij de Tempelberg. Ik woon ver van de Tempel, bij Hebron. Onze geschiedenis begint in Hebron en zal op de Tempelberg eindigen. Wij moeten (nu) verder gaan met het planten van wijngaarden en de wijn ervan drinken” (lees Amos 9:14). Rina citeerde ook 1 Samuel 15:29. “Ook liegt de Onveranderlijke van Israël niet, want Hij heeft er geen berouw over; want Hij is geen mens dat Hij ergens berouw over zou hebben”.

Zvi Aranoff, de oom van Hallel, Rina’s broer reageerde voor de nieuwssite Breaking Israël News: “Mijn zuster Rina beantwoordt (het geweld) met liefde en licht. Zij wil laten zien wat een Joods antwoord is. Wij vieren de dood niet. Zelfs niet de dood van onze vijand. Het is verdrietig dat de andere kant zo niet is. Zij vereren de dood”.

12 juli 2016, aanstaande dinsdag

De familie Ariel deed een oproep aan heel Israël om dinsdag de 12e juli om half negen bij elkaar te komen bij de Tempelberg. Ze heeft premier Netanyahu van hun plan verteld. Massaal willen ze de tempelberg bezoeken. De heiligste plaats voor het Joodse volk. Waar de Tempel van Salomo stond, waar de Tweede Tempel stond (die in het jaar 70 door de Romeinen verwoest is) en waar het Tempelinstituut en andere organisaties in Jeruzalem de Derde tempel willen bouwen. Yael Kabillo, een tante van de vermoorde Hallel, is voorzitter van de organisatie “Vrouwen van de Heilige Tempel” merkte op: “Wij moeten onze harten opwekken voor het hart van onze Natie, dat altijd de Tempelberg is geweest. Zij (de terroristen) hadden de euvele moed een privé woning binnen te dringen. Wij moeten de moed opbrengen het Huis van God, de Tempel Berg, binnen te gaan, zonder angst, maar met grote moed”. De familie Ariel verzoekt mensen over heel de wereld dinsdag te bidden voor het Joodse volk zodat zij naar hun “Huis”op de Heilige Berg zullen terugkeren.

JvB

 

http://www.breakingisraelnews.com/71304/hallel-ariels-murder-directly-related-muslim-sovereignty-temple-mount-says-mother/#AOqbD8Tbx8FwvpSX.03

 

http://shoebat.com/2016/07/05/horror-in-israel-as-13-year-old-israeli-american-girl-was-stabbed-to-death-in-her-bedroom-by-a-teenage-muslim-savage/utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+shoebat+%28Walid+Shoebat%29

 

Hieronder 2 linkjes van de herdenkingsdienst voor Hallel Ariel gedeeltelijk op de Tempelberg.

 

http://www.timesofisrael.com/family-of-slain-israeli-teen-hold-temple-mount-memorial/#.V4UoYXxwXsQ.email

 

http://www.breakingisraelnews.com/71720/hundreds-ascend-temple-mount-moving-memorial-ceremony-slain-teen-watch/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=1455d4734c-BIN_morning_7_16&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-1455d4734c-86806457#ITmEBKs8vA75u8dK.97

 

7 Reactie(s)

 
 
Ik ben daar misselijk van het verheerlijken van zulke misdaad door de moeder is gruwelijk en laat de haat zien tegen al wat Joods is.Bij de Joden is er een gezegde dat zolang de jood niet op de tempelberg mag de Sjadik niet nog kan komen? Ook de Palestijnse president heeft hier schuld aan ook hij verheerlijkt geweld. Het Midden-Oosten blijft een beerput van geweld en de enige die dat zal oplossen is de naam van Yeshua hij zal recht spreken ! Goed artikel ! Shalom
 
 
hoi jan
wat een mooi verhaal van die moeder het bemoedigd mij kreeg er zelf bijna tranen van in mijn ogen
een verhaal van hoop en dank aan God door die moeder
moest ik in Israel wonen of zijn zou ik zeker aan die oproep van dinsdag meedoen aan de tempelberg
samen troost zoeken bij God
greezt ludwig
 
 
Ha Jan,

Is dat in de ochtend of in de avond...

Toedeloe,
MarinkaHoi Marinka,

Voor zover ik het weet is het 8:30 uur Israëlische tijd in de ochtend.

Shalom

JvB
 
 
Met wilde messteken bracht hij hun 13 jarige, slapende dochter Hallel Yaffa om het leven.

Dit is meer dan misdadig. Het is satanisch. Doet mij pijn.
 
 
Mooi dat temidden van inktzwart kwaad er opeens reacties zijn van licht en hoop en leven.

We leren al verheug je niet over de dood van je vijand
Heb je vijand lief
bid voor wie je vervolgen
zegen wie je vervloekt

Totaal onlogisch voor gevoel en verstand en ons vlees.
We weten het wel en

hebben we ook die hoop en vertrouwen en daden van geloof?!

Help ons Jesjoea met Uw Roeach dat we licht zijn temidden van de duisternis die de aarde bedekt.

Het Licht is sterker dan de duisternis
Wees ons nabij en help ons om vanuit de overwinning en liefde en wasrheid te blijven leven in vertrouwen.
Juist in deze tijd en tijd die over ons komt.
 
 
http://www.breakingisraelnews.com/71920/bin-exclusive-father-slain-girl-performs-priestly-blessing-temple-mount-video/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=7ee4331c02-BIN_morning_7_16&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-7ee4331c02-86338885#gDZG4UGdjLruQGUM.97

Zo bijzonder
 
 
We Horen al vanaf de oprichting van het land Israel dat ze voortdurend bedreigd worden met aanslagen en terrorisme ,en als ze terugslaan krijgen ze meteen kritiek van het westen en de eu,en nu de eu zelf te maken krijg van moslim terrorisme valt het mij op dat Obama,Merkel,Ho llande en Rutte meteen op het nieuws komen om hun steun te betuigen aan de family,en als er in Israel zoiets gebeurd,dan hoor je ze niet?,of heb ik iets gemis???
Beste Rob,


Dank voor je reactie.
Je hebt helaas niets gemist.
Laat ik je nog een voorbeeld noemen:
De VN heeft een Raad voor de Mensenrechten". De UNHRC
De beoordeelt en veroordeelt landen en groepen die de mensenrechten schenden.
In de periode 2006-2015 hebben terroristen van Hamas, Islamitische Jihad, Boko Haram, Hezbollah, al-Qaeda en ISIS in totaal een (1) veroordeling gekregen.
Iran kreeg er vier (4) over zich.
En Israël 57.
Je begrijpt nu wel waarom het met recht en gerechtigheid onder de naties en in deze wereld zo treurig hersteld is. En dat daar oordelen over komen.
Want God is een God van recht.
shalom

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven