Serieuze Grapjes

De UNESCO uit de bocht

De UNESCO is de afdeling van de VN voor Educatie, Wetenschap en Cultuur. Een club van knappe koppen dus. Donderdag 13/10/16 hebben de 58 leden van het bestuur van de UNESCO en belangrijk besluit’ genomen. Een besluit dat in de hemel een interessante en verstrekkende weerklank zal vinden. De UNESCO heeft besloten dat de Tempelberg en de Westelijke Muur (Klaagmuur) in de Oude Stad van Jeruzalem geen historische banden hebben met het Joodse geloof.

De stemming was als volgt:

  • Voor : 24
  • Tegen : 6
  • Onthouden : 26

De zes tegenstemmers waren: VS, Engeland, Litouwen, Nederland, Duitsland en Estland. 
Veel Israëli’s noemen de VN dan ook United Nothing, Verenigde Niks. 
Premier Netanyahu vroeg zich af waar de UNESCO hierna over gaat stemmen. Dat China geen band heeft met de beroemde Chinese Muur? Of dat er geen band bestaat tussen Egypte en de piramides? Het theater van het absurde gaat gewoon door bij de VN. Dit is het tweede besluit van de UNESCO waarin de band van het Joodse volk met de Tempelberg wordt ontkend”. Genoeg grapjes. Historische en archeologische in overvloed die bewijzen dat er in Jeruzalem, op de Tempelberg, een Tempel van de God van Israël heeft gestaan.

Serieus

Er zijn ook heel serieuze kanten aan dit besluit.

  1. De Palestijnse Autoriteit, die deze resolutie, beter gezegd, die deze onzin had ingediend, is van plan deze zaak naar hogere afdelingen van de VN te tillen. Bijvoorbeeld naar de Veiligheidsraad.
  2. Israël verwacht naar aanleiding van deze uitslag weer pittige onlusten in Jeruzalem. Voor de Islam is al-Quds (Arabische naam voor Jeruzalem) een islamitische heilige stad en de al-Aksa moskee op de Tempelberg een heilige plaats. Islamitische geestelijke leiders zullen naar aanleiding van deze resolutie wel weer wat tegen Israël verzinnen. Gevaarlijk is dat.
  3. Wat God zegt over de Tempelberg. Ook wel de Berg Sion genoemd. We noemen alleen maar een paar Bijbelplaatsen: “Want de HERE heeft Sion uitgekozen, Hij heeft het voor Zich als woning begeerd.” (Psalm 132:13) Daar stond 30 eeuwen geleden de Tempel van Salomo. Daar stond tot het jaar 70 na Chr. de tempel die gebouwd is onder leiding van Ezra en Nehemia. Daar zal ook een derde Tempel gebouwd worden. Men is daar druk mee bezig in Jeruzalem.
  4. De laatste oorlogen voordat de Messias komt, zullen om Jeruzalem gaan. Eerst een oorlog van de omliggende volken tegen Jeruzalem en het Joodse volk. Daarna een oorlog van de VN (“alle naties”) tegen Israël en Jeruzalem. Lees dit maar na bij de profeet Zacharia 12:2,3. Zo’n onzinnig besluit heeft dus toch een belangrijke geestelijke en ook eschatologische (eindtijd) betekenis. In de hemel zal wel wat ophef gemaakt worden over dit dwaze besluit van wat opstandige, goddeloze lieden, die niet weten of willen erkennen dat “uit Sion de wet zal uitgaan en het woord van de HERE uit Jeruzalem.” (Jesaja 2:3) De rechtvaardige regels van de HERE, de God van Israël zullen vanaf de Tempelberg afgekondigd worden.

Alle knappe koppen van de wereld zullen hun knieën buigen en dit erkennen. En ook de “gewone koppen” zoals u en ik.

7 Reactie(s)

 
 
Beste Jan,het is om van te rillen wat er op deze aarde gebeurd.
En voor zo ver ik het weet heeft dit besluit het nieuws niet eens gehaald.
Soms geven wij de satan de schuld van alles,maar de God van Israel doet ook de mensen verblinden.wat Jezus zei,ziende blind en horende doof.de slechten erven dwaasheid (spreuken 14:18)een slecht,afkerig, ongehoorzaam hart zal niet verlicht worden.het wordt door God verhard.zo, en niet anders,wordt men ziende blind.
Zijn komst is naar de werking van de satan met alle kracht,tekenen, en wonderen van de leugen en met alle misleiding van de ongerechtigheid in hen die verloren gaan; OMDAT ZIJ DE LIEFDE VOOR DE WAARHEID NIET AANGENOMEN HEBBEN om zalig te worden.en darom zal God hen een KRACHTIGE DWALING ZENDEN,ZODAT ZIJ DE LEUGEN GELOVEN;opdat zij allen VEROORDEELD WORDEN die de waarheid niet geloofd hebben,maar een behagen hebben in de ongerechtigheid "(2 Thess. 2:9-12).
Beste Rob,

Ja, er gebeurenernstig e zaken.
Het is het begin van de weeën van de eindtijd.
Joden noemen het ‘de weeën van de Messias.

Overigens, het Nederlands dagblad bracht zaterdag een vrij uitvoerig bericht over
het werkelijk stompzinning besluit van de UNESCO

Het probleem met de reacties op de artikelen is nog niet verholpen.
Nu zal een volgende deskundige ernaar kijken.

Shalom.

jvb
 
 
Waarom woelen de volkeren en zinnen de natiën op ijdelheid ?Goed dat De GOD van Israël alles stevig in handen heeft , dat kun je van United Nonsens (VN)niet zeggen!Laten we ons verheugen in HEM op een toekomst die onze verwachtingen te boven gaat!De afgodische Islam graaft samen met de United Nonsens (VN )haar eigen graf voor de eeuwigheid !!Gelukkig hebben wij voor deze dwazen zonder GOD nog steeds een boodschap van redding door Yeshua Hamasiach ,de Messias van Israël!!Shalom van Léon van DurenBeste Léon van Duren,

Onze dank voor je reactie.
Helaas kunnen we die niet publiceren.
Niet omdat we het er niet mee eens zijn
Het probleem is dat er iets mis is met het publiceren van de vele reacties.
Er wordt aan gewekt.
Shalom

jvb
 
 
Het plan van de Almachtige zal niet veranderen - bij geen enkele uitslag - bij wat voor stemming dan ook. Dat de sfeer steeds grimmiger wordt weet een ieder - het werk van Zijn hand krijgt steeds meer zijn voltooiing en daardoor wordt de turbulentie steeds sterker. We mogen schuilen bij de Eeuwige in afwachting voor wat komen gaat. Vluchten kan niet meer..... maar kleur bekennen wel - en volgens mij heeft Nederland dit met zijn 'nee' gedaan!
Beste Henk,

Zoals je wel gelezen hebt in mijn artikel over het dwaze maar schadelijke UNNESCO besluit over de Tempelberg en Jeruzalem, was ook in blij met het Nederlandse NEE. zo hoort het.

Kun je ook even uitleggen was “Schuilen bij de Eeuwige” betekent. Praktisch, voor mensen als jij en ik en onze kinderen.

Shalom.

jvb
 
 
Jan,
Wat zijn we toch blij met de stukjes die schrijft. Wat een voorrecht dat er ieder geval nog één man rondloopt in ons land die verkondigt het joodse volk nog steeds Gods oogappel is.
En dat wij(christenen) de joden "moeten" steunen. Wie mijn volk zegent enz..
Ons gebed is dat je nog vele malen Gods volk en ook ons mag bemoedigen.
Breng de dingen die nodig zijn aan het licht.
We zegenen jou en je lieve vrouw vanuit Den Bosch.
Shalom
Cees
 
 
Ha meneer Van Barneveld,

Het wordt allemaal toch wel heel erg duidelijk. Vroeger zeiden ze, dat de boze op kousenvoeten aan kwam zetten. Nu is dat niet meer nodig en zien we de mensenmoordenaa r van den beginne en de vader van de leugens overduidelijk!
Maar: alleen mensen die de Bijbel kennen, zien wat er gebeurt!

Ik heb uw boek "Met Israël op weg naar de eindtijd" in Israël gelezen. En het klopt!
Wat wordt er gebouwd in Israël! Overal zie je enorme gebouwen verschijnen. Ik ben door Haifa, Netanya en (vorige week) Tel Aviv gereisd. Overal zie je bouwkranen.
Ik was werkelijk geschokt, dat het zo overduidelijk is. Ik heb met tranen in de ogen (staande in zee) naar de gebouwen in Netanya gekeken.
En het klopt helemaal: er gebeurt daar iets geweldigs en maar zo weinigen zien het!
Inderdaad; net als in de tijd, dat Jezus hier was. Het gebeurt voor je snufferd ... en soms dendert het naar binnen.
Als je het weet.....

Ook de mensen uit het Noorderland. Het viel ons al langere tijd op, dat er veel Russisch werd gesproken. Wat zijn er veel Russische Joden in Israel!
Niet meer: God, die ons uit Egypte heeft geleid, maar God die ons terug heeft gebracht vanuit het Noorderland.
In Tel Aviv zag ik Joden met een Indiaas uiterlijk. Ik dacht: Hé, Manasse!
Dus: uw stukjes blijven hangen. Uw boek trouwens ook!

Vriendelijke groet,
Arie-Leen
Beste Arie-Leen,

Dank voor je reactie.
Ik hoop dat de webmaster het kan plaatsen.
Hij gaat, met zijn vrouw, een paar dagen met vakantie.

Ik begrijp je ontroering.
Het is wonderlijk met eigen ogen te zien hoe de HERE, de God van Israël Zijn Woord waar maakt.

Hij is gisteren, heden Dezelfde en tot in eeuwigheid.
Voor Hem is niets te groot en niet te klein.

Shalom.

jvb
 
 
Dag meneer Van Barneveld,

Ik had weer niet genoeg aan het aantal tekens...
Vandaar mijn tweede reactie.

Deze zomer was ik ook in het plaatsje Arbel (bij de berg Arbel, boven het meer van Galilea). Wij hadden daar een kamer.
Aan de zoon van de eigenaar vroeg ik waar de Vallei van de Tranen was. Hij was erg verbaasd. Ik was de eerste toerist, zei hij, die ernaar vroeg....

Ik was er per ongeluk op gestuit. Het is een vallei in Syrië, waar een overmacht aan Syrische tanks een verpletterende nederlaag had geleden tegen een clubje Israëlische tanks.
Hij vertelde, dat het de Emeq ha Bacha (vlakte van het huilen) heet. Zijn vader had er gevochten tijdens de Yom Kippur-oorlog in 1973.

Wij zijn er naar toe gereden. Hoog vanaf de Golan hoogvlakte kijk je in Syrië en dus óp de Vallei van de Tranen. Ik had er weleens van gehoord (vroeger) en wist, dat de Syrische tanks (die de opdracht hadden om door te stoten naar Haifa en Tel Aviv) daar een dag hadden gestaan. Gewacht...

Thuis gekomen liet het me niet los.
Per ongeluk (weer...) stuitte ik op een filmpje van You tube. Het heet "Yom Kippur War miracle". In het filmpje lees je de reactie van een Syrische tankcommandant. Hij vertelt waarom hij (en het Syrische leger) een dag hebben gewacht voor de Golan hoogvlakte.
Het filmpje bezorgde mij kippenvel!

Dat was het.


Vriendelijke groet,
Arie-Leen
 
 
Mattheus 10: 34-36 - niet de vrede, maar het zwaard/tweedracht.

In de afschuwelijke Duitse concentratiekam pen tijdens de 2e WO hielden sommige Christenen gezamenlijke kerkdiensten (voor zover dit mogelijk was) verschillende gezindten en allemaal een in Christus. De vrede en de basale levensbehoeften waren deze arme zielen ontnomen, vernietiging lag op de loer, maar ze schuilden wel door deze geïmproviseerde diensten bij God.

Wat ik wilde duidelijk maken: als het dragen van al het leed op deze wereld je te zwaar is geworden, omdat de zoveelste bootvluchteling is verdronken, de zoveelste stad in puin is geschoten, de zoveelste aanslag is gepleegd, door weer een aardbeving mensen levend onder het puin liggen begraven, de 'gesel' van kanker in je familie toeslaat, ongeborenen geen rechten hebben - dan mag je schuilen bij de Almachtige.

Christelijke stromingen, ze zo zijn talrijk in Nederland alleen al over de 600 verschillende kerkgenootschap pen, sekten e.d. dus van eendracht maar te zwijgen - niet de vrede, maar de tweedracht? Door onmin word je soms gedwongen om naar boven te kijken, je vast te houden aan de opgestane, de rots en op die manier mag je bij de Eeuwige schuilen!
Beste Henk,

Dank voor je bemoedigende reactie.

Als je de aanwijzing op de site volgt kun je, als het goed is, de reactie terugvinden.
Wat betreft je opmerking over de kerkdiensten in die vreselijke kampen, mag ik
niet nalaten te wijzen op de trouw, waarmee Joodse kampslachtoffer s in die kampen
doorgingen met het dienen van God. Ook dat is in de hemel niet onopgemerkt gebleven.

Met een hartelijk shalom

jvb
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Artikelen Alle Artikelen »

Maandag, 13 Mei '19

Wereldvrede

Het grootste gevaar is niet: De spanningen tussen Rusland …

Dinsdag, 19 Feb '19

Wereldvrede

  Het grootste gevaar is niet: De spanningen sussen Rusland en de …

Donderdag, 31 Jan '19

PROFETIE: Het LAND en VOLK van ISRAËL

Profetie (3e aflevering) Oorlogen Sinds het Joodse volk terug is in het land waarin …

Vrijdag, 23 Nov '18

GEHEIMEN ROND NETANJAHU

Het is een raadsel waarom, waardoor of hoe premier Netanjahu al zoveel …

Naar Boven