Home Artikelen Profetie HET VOORLAATSTE VREDESPLAN

HET VOORLAATSTE VREDESPLAN

 

VERVLOGEN HOOP

Het begon allemaal zo mooi. Mooi voor Israël, mooi voor velen die vol verwachting uitzien naar de vervulling van verschillende Bijbelse profetieën en mooi voor het Amerika van Trump. Tijdens de verkiezingscampagne vlogen vrienden en vijanden van Israël de beloften van Trump om de oren. Kenners van geschiedenis van Israël dachten meteen aan de beroemde Perzische koning Kores (Cyrus 559-529) die in het begin van zijn regering over het Medo Perzische wereldrijk de volgende oproep in zijn koninkrijk liet circuleren: “Hij (de HERE) heeft mij opgedragen voor Hem een huis te bouwen in Jeruzalem”. Dus herstel van de door Nebukadnezar verwoeste tempel van Salomo! Verder wekte hij Joden in zijn rijk op om terug te keren naar hun land. Kores gaf de terugkerende groep Joden zelfs de geroofde tempelschatten mee. U leest deze geschiedenis in de boeken Ezra en Nehemia van de Bijbel.
Toen Donald Trump onverwachts gekozen werd als president van het machtigste land van de wereld waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou Trump de “Kores van deze eeuw” worden?  De door God gekozen wereldleider die meewerkt aan het herstel van Israël? Zijn eerste test betrof de beloofde verplaatsing van de ambassade van de VS van Tel Aviv naar Jeruzalem. Een eerbetoon van de komende Koning van Israël, aan de Messias. Volgens een wet uit 1995 moest dat gebeuren. Volgens een andere wet kon dat besluit door de President telkens voor een half jaar opgeschort worden. Dat is tot grote teleurstelling van velen gebeurd. De tweede termijn van een half jaar is nu bijna voorbij. Trump staat weer voor de keuze: Doen wat hij heeft beloofd of weer opschorten. Trump heeft al gezegd dat hij de verplaatsing van de ambassade laat afhangen van zijn “ultieme vredesplan” waar zijn team, dat bestaat uit zijn schoonzoon Jared Kuzner, zijn hoofdadviseur Jason Greenblatt, Dina Powell ook een adviseur en een paar anderen in diep geheim aan werken.
Maar intussen gebeurde er meer. Israël begon weer te bouwen in Judea en Samaria. Aanvankelijk onder stilzwijgende goedkeuring van Trump. In Oost-Jeruzalem 1.300 woningen. Hier nog eens 1.000 woningen en daar 2.600 woningen voor de nederzettingen in Judea en Samaria. Wetten vlogen door de Knesset. Bijvoorbeeld de Groter-Jeruzalemwet waarbij veel dorpen rond Jeruzalem bij Jeruzalem gingen horen. Jeruzalem zou daardoor meer dan een miljoen inwoners krijgen. Ik noem alleen Ma’ale Adumim, een prachtige voorstad van Jeruzalem en Gush Etzion een historisch plek uit de onafhankelijkheidsoorlog van 1948/1949. Dan was er de legalisatiewet over het legaliseren van veel nederzettingen. En de Amonawet. Maar President Trump had andere, grootse plannen. Een allesomvattend ‘vredesplan’. Hij zette dus Premier Netanyahu (dus Israël) onder druk en die bouwplannen zijn het magazijn van de oude ‘vredeplannen’ gezet. Terwijl bijna iedereen het eens was dat de ‘tweestatenoplossing’ dood was en onderhandelingen daarover weinig zin hadden. Jared Kuzner, Trumps schoonzoon en onderhandelaar, had al opgemerkt dat het vredesproces een mislukking was. Intussen merkten oplettende Midden-Oosten commentatoren op dat Trump in feite in het spoor van de presidenten Obama, Carter, Clinton en Bush Jr. bezig was. Zij waren allemaal mislukt. President Trump rent dus op een gevaarlijk dood spoor.

WAARSCHUWINGEN

Alle Amerikaanse presidenten die vrede tussen de ’Palestijnen’ en Israël wilden forceren door bijvoorbeeld gevaarlijke concessies van Israël te eisen hebben gefaald. Telkens als er druk op Israël werd uitgeoefend kwam er een ramp over de VS. Trump kan hierover meepraten. Maar hij luistert niet en begrijpt het niet. Denk aan de serie verwoestende orkanen die over de VS (en het Caraïbisch gebied) kwamen. Denk aan de vreselijke branden.
En aan de afschuwelijke schietpartijen. In politieke zin gaat er ok veel mis. Noord-Korea daagt de VS uit en bouwt verder aan de bom. China neemt de macht in het Verre-Oosten over van de VS en Rusland in Syrië. “Make America Great” klonk het tijdens de verkiezingscampagnes. Amerika wordt steeds kleiner en loopt aan de hand van Trump naar het einde van het ‘zoveelste’ wereldblok dat op grond van Genesis 12:3 (Gezegend wie u zegenen en wie u vervloekt zij vervloekt.) zijn nek breekt over Israël. Het doet mij verdriet dit te schrijven.

GEVAARLIJKE PLANNEN

Het kleine team van Trump heeft de plannen waar ze mee bezig waren, zorgvuldig geheim gehouden. Het plan was van president Trump was om die plannen tijdens een “grote, indrukwekkende” vredesconferentie openbaar te maken. Ook bijvoorbeeld Saoedi-Arabië heeft, om de chaos wat groter te maken en om de VS een plezier te doen, een eigen vredeplan te gepresenteerd.

Intussen kwamen er berichten dat de presentatie van het ‘ultieme vredesplan’ van Trump werd uitgesteld tot maart volgende jaar. Maar wat gebeurde 12e november? De New York Times publiceerde in een voorpagina artikel details van Trump’s ‘vredesplan in twee fasen’.

Let op en herken de details uit oude vredesplannen en oude druk op Israël.
Fase 1: De fase van "vertrouwenwekkende maatregelen”.

  • Van Israël wordt gevraagd het bouwen in Judea en Samaria te stoppen Van Israël wordt gevraagd openlijk en publiek in te stemmen met een Palestijnse staat.
  • Van Israël wordt gevraagd delen van gebied C aan de Palestijnse Autoriteit over de dragen. Zaken die zelfs de Oslo-akkoorden niet van Israël gevraagd hebben. En zware, gevaarlijke concessies betekenen.
  • Van de Palestijnse Autoriteit wordt gevraagd (1) de veiligheidssamenwerking met Israël weer op te pakken (Na de moordaanslag op de tempelberg en de ruzie om de veiligheidspoortjes heeft de PA die opgezegd). (2). Niet verder te streven naar internationale erkenning (veel landen hebben de niet-bestaande Palestijnse staat al erkend). (3) Terrorisme niet meer te steunen.

Fase 2: Deze fase is zelfs erger voor Israël. Volgens de New York Times is deze fase gebouwd rond de beruchte, mislukte ‘tweestatenoplossing’. Voorgaande presidenten van de VS hebben bewezen dat dit een onhaalbare kaart is.

Veel Israëlvrienden hadden goede hoop, omdat de regering Trump herhaaldelijk had gezegd dat men een Palestijnse staat niet zagen zitten. Ook al vervlogen hoop.

WEE AMERIKA; wee wereld

Als dit plan gepresenteerd wordt hoor ik Israël al roepen VERRAAD! Als de Almachtige, de God van Israël doorgaat met het in praktijk brengen van Genesis 12:3 zal de VS zijn functie als wereldleider verliezen en zal de HERE zijn zegenende en beschermende Hand over de VS terugtrekken. Chaos over heel de wereld. Het internationale financiële verkeer, dat nog steeds voor een groot deel om de US-dollar draait, stort in. We zijn weer eens op  een kritiek punt van de wereldgeschiedenis aangekomen.

21 Reactie(s)

 
 
De genoemde Palestijnse verplichtingen staan al in eerdere akkoorden, maar daar hebben zij zich nooit aan gehouden.
Israel zou dus nieuwe concessies moeten doen, en daar niets nieuws voor terug krijgen van de Palestijnen.

Oftewel - zoals de uitdrukking luidt - het tapijt in de bazar twee keer moeten betalen.
 
 
Lees vooral psalm 118 en met name vers 8t/m 9
 
 
Het zal de V.S. domweg niet eens lukken om een vredesverdrag met Israël en de Palestijnen te sluiten. De V.S. zal haar wereldmacht verliezen en de wereldmacht zal naar E.U. gaan van waaruit de antichrist aan de macht zal komen. Hij zal juist met Israël, de Palestijnen en vele andere landen een vals vredesverdrag sluiten. Zal deze slechterik vanuit Duitsland aan de macht komen nu er daar nieuwe verkiezingen dreigen, omdat het Angela Merkel niet lukt om daar een regering te vormen?
 
 
De Arabische liga heeft recent Hezbolla tot terroristische organisatie bestempeld. Een citaat van nu.nl was als volgt:

"De chef van de Liga, Ahmed Abul Gheit, zei dat de Arabische landen nu geen oorlog gaan voeren tegen Iran, maar zich eerst tot de Veiligheidsraad van VN kunnen richten."

Lijkt mij een ontwikkeling van belang. Gaat Iran, Saoedi Arabie de oorlog verklaren/vernietigen waarna ze zelf aan de beurt komen?
 
 
Na het presidentschap van Trump zal er waarschijnlijk geen Amerikaanse verkiezing meer gehouden worden omdat de wereld klaar is met het land. Als Trump deze machten van het kwaad (Palestijnen, NK, Iran) al niet kan stoppen, wie dan wel?Beste Jesse,

Jij denkt dat er na Trump geen verkiezingen (in de VS) zullen komen.
Beste mogelijk, want als Trump vertrekt zal, vrees ik, in de VS een grote chaos komen.
Ook in het Midden-Oosten.
Iran tegen Saoedi-Arabië of Israël of met Israël
Iran dreigt ook ons met zijn raketten.
Onze gebeden brengen wonderen, ook in de wereld van ‘grote politici’
In het komende artikel meer hierover.
Mijn hartelijke dank voor je reactie.
Shalom
jvb
 
 
Eerwaarde Heer Van Barneveld,

Welk een smart. Politiek heb ik geen kennis maar neem aan hetgeen U schrijft met kennis van zaken.

De vraag die bij mij rijst is de volgende:

is het wel mogelijk dat een President ten uitvoer brengt in Israel hetgeen hij van plan was en toegezegd en beloofd had of wordt dit onmogelijk gemaakt door allerlei invloeden die ik niet kan benoemen?

Wel, we mogen blijven hopen en Bidden.........
het was te mooi om waar te zijn: een Regeringsleider die helemaal voor Israel kiest.......

Met hartelijke groeten,

Wimanja Raadsheer
 
 
Geachte Heer Van Barneveld,

Is het wel mogelijk dat een Regeringsleider zoals in dit geval President Trump kiest voor Israel?
Politiek bezit ik geen kennis maar neem aan hetgeen U schrijft.

Zijn er wellicht teveel invloeden van rondom die het (wederom) onmogelijk maken het toegezegde plan en de belofte waar te maken?

Met vriendelijke groeten,

W. RaadsheerBeste Wilma,
Dank voor je reacties en je vraag.
Je vraagt je af of Trump wel voor Israël kan kiezen.
In de VS wordt president Trump op een uiterst gemene en on-amerikaanse manier
dwars gezeten. Internationaal werken de EU ook tegen. De EU is erg anti Israël.
Maar hij had gewoon zijn belofte de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen
moeten houden. Natuurlijk hij zou gewaarschiuwd zijn voor een complete opstand van
Moslim Arabieren. Die vrees heeft premier Netanyahu ook gedwongen toe te geven aan de Moslim eis de detectiepoortje s bij het Tempelplein weg te halen.
Het zou inderdaad mooi zijn als een politieke leider een echt helemaal voor Israël zou opkomen.
Gebed is heel belangrijk. Ook voor Nederland.
De HEERE, de God van Israël zal Israël helpen. Ook deze keer.
Een hartelijk shalom

jvb
 
 
Op http://www.raptureready.com/2017/11/27/exploring-2018-bible-prophecy-bill-salus/ "Exploring 2018 in Bible Prophecy". Zal wanneer Israël volgend jaar 70 jaar bestaat, een grote oorlog in het Midden-Oosten uitbreken?Beste Moi,

Veel dank voor je reacties. Ik kon echt niet eerder reageren vanwege de ‘zieke pc’.
Jij verwacht een grote oorlog in 2018. Ik ook.
Iran tegen Saoedi-Arabië (en Israël) Of Israël moet ingrijpen nu Iran via Syrië te dichtbij de grenzen van Israël komt. Of een Hezbollah/Libanon oorlog. Of Hamas waagt weer een kansje.
Moge de Eeuwige Zijn volk beschermen en de leiders Zijn wijsheid geven.
Shalom
jvb
 
 
Geachte Heer Van Barneveld,

Kennis van De Heilige Schrift, De Bijbel is van groot belang (zeker in deze TIJD).
Ik weet niet of ik door drukte om mij heen dit zo- even juist heb geformuleerd, met excuses hiervoor.
Het zou wenselijk zijn dat Regeringleiders als zij de dag beginnen in De Bijbel lezen........met Uw leidraad erbij......

Met hartelijke groeten,

W. Raadsheer
 
 
geachte heer van Barneveld,

hoe zeker is het eigenlijk dat er in deze fase nog een 3e tempel komt? En wat voor nut heeft die tempel eigenlijk ?
want de 70 jaarweken zitten er al op en men heeft het wel steeds over een laatste jaarweek die helemaal naar achteren word verplaatst maar Jezus heeft toch spijsoffer doen ophouden na 3,5 jaar nadat hij werd gedoopt?
Of kan het een dubbel zijdige profetie zijn ofzo?
Niet dat ik het allemaal weet maar ik merk dat er echt verschillende zienswijze s zijn over 3e tempel, laatste jaarweek en Antichrist en dergelijke.
Wel denk ik zelf dat Ezechiel 38 in de maak is omdat er duidelijk staat dt het plaats zal vinden in het einde van de laatste dagen.

mvg
Beste Remco,

Een goede vraag.
Er is veel verwarring over die 3e Tempel.
Een paar korte opmerkingen:
1. Lees wat Paulus hierover zegt in 2 Thess. 2:4. De antichrist zal in de tempel plaatsnemen.
Hij zal zich als god verheffen. Hij zal (en dit staat in Daniël) de offerdienst stoppen.
2. Lees de profeet Haggaï 2:7-10 Daar staat een nog niet vervulde profetie. In de eindtijd.
Dan die 70e laatste zeven jaren. Lees de profetie in Daniël 9:26 en 27. He tbegint met het eind van de 69e ‘week (69=62+7). het Offer van de Here Jezus en de verwoesting van Jeruzalem en de Tempel…tot het einde en dat staat in vers 27. Dat offeren mag alleen in de tempel.
Dit is ook weer een zgn. doorgesneden profetie. Jij spreekt over ’naar achteren geschoven’.
Shalom

jvb
 
 
Beste Jan,
Las net dat Trump naar alle waarschijnlijkh eid toch zijn belofte over Jeruzalem gaat inlossen!
Gods zegen,
Groet Bert Hoogendoorn
 
 
"Het zou inderdaad mooi zijn als een politieke leider een echt helemaal voor Israël zou opkomen."

Vergeet niet dat juist de antichrist een Europees politiek leider zal zijn die zich voor zal doen alsof hij de vriend van Israël is. Want Israël zal hem namelijk als de Messias aannemen en met hem dat valse verdrag sluiten welke hij na 3,5 jaar zal verbreken. Grote kans dat hij volgend jaar aan de macht zal komen wanneer Israël 70 jaar bestaat, er een grote oorlog in het Midden-Oosten aan de gang is en de E.U. en Israël wanhopig zullen smeken om vrede.
 
 
Beste Jan,
Wat als Trump zijn belofte werkelijk inlost? Amerika pro Israel met Jeruzalem als hoofdstad, de VN, inclusief Europa, tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israel. Turkije met Erdogan die al eerder heeft geroepen dat Jeruzalem terug moet in de handen van de Moslims. Syrie dat weer onder het regime van Assad (lees Rusland) valt...Zou, op het moment dat Trump zijn woorden waar maakt, de strijd rondom Jeruzalem niet in alle heftigheid kunnen uitbarsten?
 
 
Eerwaarde heer Van Barneveld,

De Gezanten die beschreven zijn in de BIJBEL, zowel in het O.T. als in het N.T. stonden ALLEEN en werden door G'D geleid. Dat is hetgeen denk ik (al is dit het meest moeilijke dat er is) in DEZE TIJD gevraagd zal worden van hen die grote verantwoording hebben ontvangen.

Moge er Gebeden worden voor De Regeringsleider s en Israel......
Mogen zij putten uit Het WOORD......
Moge zij bijgestaan worden en zich gedragen weten door Gebed en doorzien hetgeen tegenwerkt.....

Hartelijke groeten,

Wimanja Raadsheer
 
 
Beste Jan. Elke zondag kijk ik vol interesse naar hetprogramma over de eindtijd. Afgelopen zondag ging het over de profeten Haggai en Zacharia. Je vertelde dat Jeruzalem 2 keer wordt aangevallen. 1 keet door de omringende landen en de 2e keer door de hele wereld. Ik vroeg me af op welke tekst je bedoeld, met name als het gaat om de aanval van omringende landen. Hoor graag. Met vriendelijke groet en Gods zegen. Bert Hoogendoorn
 
 
Met Trump krijgt Amerika een laatste kans om terug te keren naar wat 'The Founding Fathers' van Amerika bewoog: 'One Nation under God'.
Die kans zal m.i. niet worden gegrepen.
De 46e president (niet toevallig 46, 2x23 en '23' staat voor 'oordeel') zal het, nu nog uitgestelde, oordeel over Amerika afroepen.
Niemand zal zich dan behoeven af te vragen over het waarom van dat oordeel.
De weg terug, welke men verwierp, ligt dan immers nog vers in het geheugen.

Gods zegen op je arbeid, Jan!
Cees.
 
 
Beste Cees,
Waar is dat oordeel over Amerika op gebaseerd? Getallen? Waarom is er bij de 23e president, Benjamin Harrison in 1893, dan geen oordeel over Amerika gekomen. Bijbeltekst? Amerika wordt in de Bijbel nergens genoemd. Een land met veel zondige praktijken? Volgens mij kan Europa er ook van van. Bovendien is de keuze van Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen een gedurfde stap en mijns inziens een door God geleidde. Je zou op deze keuze eerder zegen verwachten dan vloek....
Met vriendelijke groet en Gods zegen, Bert Hoogendoorn
 
 
Eerwaarde Heer Van Barneveld,


Laat ons in 2018 blijven bidden voor President Trump en Israel.

Met ZEGENWENS voor U en Uw dienstbaarheid......

W. Raadsheer
 
 
Eerwaarde Heer Van Barneveld,

Er is een tentoonstelling in de voormalige synagoge te Elburg gehouden over duizenden jaren Anti-semitisme door de KERKEN.
Uw boek over Vervangingsleer kan daar zeker een plaatsje krijgen mijns inziens.
Tentoonstelling verhuist binnenkort naar Groningen.
Zeer aan te bevelen als ik zo vrij mag zijn.

Met hartelijke groeten en ZEGEN voor 2018.

W. Raadsheer
 
 
Heel Gods handelen gaat zoals het voorzegd is
Israel moet en zal terug keren, naar het aan hen beloofde land
En alle volken die Dat land en Jeruzalem willen verdelen zullen
terverantwoordi ng worden geroepen in dat land, alwaar reeds een
deel joden rein is gemaakt en heel Israel zal hen daar netjes begra-
ven 7maanden lang en dit zal hen tot eer strekken
Dit is de uitvoering vanPsalm 149 waarna hee[ Israel psalm 150 aanheft
En de Heer zal voor eeuwig koning over hen zijn
 
 
Geachte lezer: Leest de commentaren van ,,Harry2" op forum van
EJBron, onderwerp ,,diep gezonken Nederland".
Daar staat de complete grondoorzaak van alle ellende die we over ons zelf hebben afgeroepen. Doet het copiëren en opslaan voor het verwijderd wordt.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Artikelen Alle Artikelen »

Maandag, 13 Mei '19

Wereldvrede

Het grootste gevaar is niet: De spanningen tussen Rusland …

Dinsdag, 19 Feb '19

Wereldvrede

  Het grootste gevaar is niet: De spanningen sussen Rusland en de …

Donderdag, 31 Jan '19

PROFETIE: Het LAND en VOLK van ISRAËL

Profetie (3e aflevering) Oorlogen Sinds het Joodse volk terug is in het land waarin …

Vrijdag, 23 Nov '18

GEHEIMEN ROND NETANJAHU

Het is een raadsel waarom, waardoor of hoe premier Netanjahu al zoveel …

Naar Boven