LEUGENLIPPEN

SPANNINGEN

Het gevaar van oorlog is voor Israël zo reëel en de spanningen zijn dermate opgelopen dat de Israëlische Knesset besloten heeft aan premier Netanyahu de vrije hand te geven om in overleg met  Avigdor Liberman, de minister van Defensie, meteen toe te slaan als het urgent is. Dus zonder verder overleg oorlog met Iran te beginnen. Begin mei is Netanyahu weer naar Moskou gevlogen voor overleg met Putin. Putin is ‘bondgenoot’ van Iran en van de Griezel van Syrië, Assad. Rusland voorziet die twee gezworen vijanden van Israël van geavanceerde wapensystemen. Waar ook Hezbollah, de ‘knecht van Iran’, graag van profiteert. Hezbollah wil niets liever dan de vernietigende kracht van de meer dan 100.000 raketten die in Zuid-Libanon zijn opgeslagen, op Israël loslaten. In Syrië is de oorlog met Iran al lang aan de gang. Als vergelding van elke beschieting van Iran vernietigt de Israëlische luchtmacht een paar militaire basissen van Iran in Syrië. Dat escaleert in een angstig tempo.

Spannende dagen

In de maand mei zijn er een paar opmerkelijke data:

 • Zondag 13 mei loopt de eerste termijn van het atoomverdrag van de Westerse mogendheden met Iran af. De VS heeft zich al teruggetrokken en de oude sancties tegen Iran weer van kracht gemaakt. Frankrijk en Duitsland beweren dat Iran zich braaf aan de voorwaarden van het verdrag heeft gehouden. Gaan de ayatollahs hun tanden laten zien aan Israël en de VS?

Er komen nog een paar spannende dagen:

 • Maandag 14 mei is het in Israël “Jeruzalemdag”. Iran houdt dan een Al-Quds dag. In Teheran houden fanatieke Moslims dan felle demonstraties.
 • Dinsdag 15 mei, de ‘verjaardag’, Israël 70 jaar. Tegelijk wordt de ambassade van de VS in Jeruzalem geopend. Twee gebeurtenissen die Palestijnen tot grote woede zullen opzwepen. De VS heeft al een delegatie van 250 mensen gestuurd. Hamas heeft gedreigd met duizenden burgers massaal Israël binnen te vallen. Een bloedbad wordt gevreesd.
 • Woensdag 16 mei ‘vieren’ Palestijnen hun beruchte Naqba (ramp of catastrofe) dag. De stichting van de staat Israël is voor hen een ramp. Commentaar: Behalve voor de Arabieren in Israël die blij zijn dat ze in Israël wonen. En andere Arabieren onder de Palestijnse Autoriteit in de Westbank, die liever onder Israël gewoon hun werk willen doen.
 • Donderdag 17 mei begin van de Ramadan, de vastenmaand voor Moslims. Die vaak met opstootjes en ander geweld gepaard gaan.

De bom voor Allah

Iran, het oude Perzië, heet in de Bijbel Elam. In de Bijbel staat een interessante profetie over Elam: “Zo zegt de HERE der heerscharen: Zie Ik breek de boog van Elam, de zenuw van hun kracht en Ik breng over Elam vier winden van de vier hoeken van de hemel en Ik verstrooi hen; … Ik breng rampspoed over hen, mijn brandende toorn” (Jeremia 49:35-38). Een paar opmerkingen:

 1. “De boog van Elam”. De Elamieten waren eeuwen geleden beroemde boogschutters. Deze uitdrukking staat nu voor het leger van Iran, voor de Revolutionaire Garde. Dat wordt dus machteloos gemaakt, gebroken.
 2. “De zenuw van hun kracht”. Deze geheimzinnige uitdrukking wordt door elke vertaler anders vertaald. Bijvoorbeeld “de keur van hun gevechtskracht” (HSV). Diverse Engelse vertalingen: “De steunpilaar van hun kracht”. Dat kan in onze tijd “de bom voor Allah” zijn. Die wordt dus gebroken, onklaar gemaakt.

Jammer voor het volk van Iran, afstammelingen van de oude Perzen, die zuchten onder het bewind van de harde Islamitische leiders, de Ayatollahs.

De drie M’s van de EU

Het was grappig te zien hoe de machthebbers van de EU reageerden op de opzienbarende inbraak van de Mossad in een opslagloods in Teheran, waar ze een grote hoeveelheid geheim materiaal buit maakten. Keihard bewijsmateriaal van het feit dat Iran gelogen heeft en zich niet gehouden heeft aan de voorwaarden van het atoomverdrag dat werd gesloten met de Westerse landen. De drie ‘grote M’s’ van de EU, de dames Merkel en Mogherini en dhr. Macron. Ze vonden het ‘niets bijzonders’ wat de Mossad gedaan had. “Zij wisten dat allang”. Vier conclusies:

 1. Hun houding bewijst weer eens hoever de leiding van de EU, hoever ‘Brussel’ weggezonken is in het Islamitische netwerk. Eurabië staat voor onze deuren. De Moslim Wereld Liga eist een verbod op kritiek op de Islam in Europa.
 2. Het maakt voor hen niet uit of Iran een A-bom produceert.
 3. De waarheid speelt geen rol in het denken en regeren van de Brusselse kliek.
 4. De Westerse wereld is verdeeld. Aan de ene kant de VS met Israël. De andere kant is de gammele en gevaarlijke EU die, samen met de Paus, aanleunt tegen de Moslimwereld.

Griezelig allemaal.

Nog meer spanning

Donderdagochtend (10 mei) heeft Iran 20 raketten op de Golan (Israël) afgevuurd. Israël reageerde met, volgens de Russen, met 28 vliegtuigen die ongeveer 60 raketten op doelen van Iran in Syrië, waardoor de militaire infrastructuur van Iran in Syrië zo goed als vernietigd is. Minister Avigdor Liberman reageerde op vragen dat “Vrede in het Midden Oosten pas kan komen als de Messias komt”. Overigens is Rusland gewaarschuwd voordat de tegenaanval van Israël Iran en Syrië trof.

4 Reactie(s)

 
 
We moeten nu echt oppassen, nu Israël 70 jaar bestaat. Ten eerste omdat het getal 70 het Getal van de Voleinding is, ten tweede omdat de Heere Jezus het volgende zegt in Mattheus 24:34: "Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal zeker niet voorbijgaan, totdat al deze dingen gebeurd zijn." Dus de generatie die het ontstaan van Israël heeft meegemaakt, zal ook de Wederkomst meemaken. Een generatie duurt volgens de Bijbel 70 à 80 jaar.
 
 
Al wie de naam van de Here aanroept zal behouden worden, dit geldt ook voor Israël:

vergadert, gij oudsten, alle inwoners des lands, tot het huis van de Here , uw God, en roept luide tot de Here . Wee die dag, want nabij is de dag des Heren ; als een verwoesting komt hij van de Almachtige.

Joël 1 vers 12 tot 15

(Spam check laat me niet het hele citaat plaatsen)
 
 
Al wie de naam Des Heeren aanroept zal behouden worden.
Bij zorgvuldig lezen, geld dit voor de tijd dat onze Heer en Heiland het Koningschap aanvaard heefd en dus als koning in en over Israel regeert ,en door heel Israel herkend en erkend is maar hoevelen of hoe weinigen uit onze kerken willen Hem als zodanig herkennen en erkennen
 
 
Jammer Jan. De "goegemeente" wil de rust van het "broeder" Ribera, Scofield, Darby en Larkin verhaal. Helaas. Ds Glashouwer denkt in de uitzending van Fam7 kennelijk 180 graden anders over de opname voor de grote verdrukking. Of was dat een schijnbeweging?
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Artikelen Alle Artikelen »

Maandag, 13 Mei '19

Wereldvrede

Het grootste gevaar is niet: De spanningen tussen Rusland …

Dinsdag, 19 Feb '19

Wereldvrede

  Het grootste gevaar is niet: De spanningen sussen Rusland en de …

Donderdag, 31 Jan '19

PROFETIE: Het LAND en VOLK van ISRAËL

Profetie (3e aflevering) Oorlogen Sinds het Joodse volk terug is in het land waarin …

Vrijdag, 23 Nov '18

GEHEIMEN ROND NETANJAHU

Het is een raadsel waarom, waardoor of hoe premier Netanjahu al zoveel …

Naar Boven