Home Actueel Overig BERICHTJES 4. (Eind juni 2018)

BERICHTJES 4. (Eind juni 2018)

De oorlog met Iran.

De oorlog met Iran is in Syrië al lang in volle gang. Israël voert regelmatig nauwkeurige aanvallen uit op wapenopslagplaatsen, stellingen en zelfs concentraties van troepen van Iran in Syrië

Opvallend is de humanitaire ‘aanval’ op Iran die Israël onlangs is begonnen. Premier Netanyahu heeft een korte video opgenomen waarin hij de bevolking van Iran hulp aanbiedt om “ontelbare levens” te redden. Iran lijdt al jaren onder een zware droogte waardoor grote delen van het land wordt bedreigd en woestijn wordt. Miljoenen Iraniërs moeten uit hun dorpen vertrekken. Israël heeft ook last van droge periodes, maar door hun waterbeheersing geen problemen door die droogteperioden. Netanyahu biedt Iran hun kennis van watertechnologie (druppelirrigatie, ontziltinginstallaties en hergebruik van water) met Iran te delen. Israël heeft een website in het Farsi (de taal van Iran) en Engels ontwikkeld over de watertechnologie en ook onderwijs wordt gegeven. In een groot aantal Afrikaanse landen is Israël al dergelijke waterprojecten begonnen. Met duidelijk succes. Dat doet me denken van wat de profeet Zacharia heeft voorzegd: “Zoals jullie onder de volken een vervloeking bent geweest, o huis van Juda en huis van Israël, zo zullen jullie, doordat IK jullie heil geef, een zegen worden”. Ook op medisch gebied verrast Israël de gezondheidszorg regelmatig met belangrijke uitvindingen en innovaties. De ayatollahs vervloeken Israël voortdurend. Israël probeert die vloeken uit te wissen door te zegeningen. Inmiddels heeft Iran het aanbod van Israël fel afgewezen: “Bemoei je met je eigen zaken”; daar kwam de afwijzing op neer. Maar vanuit de bevolking komen veel positieve reacties en sympathiebetuigingen voor Israël en het Joodse volk.

Netanyahu

Premier Netanyahu heeft een lange, pittige reis langs verschillende Europese leiders gemaakt. Hij had maar één onderwerp zei hij tegen de pers: Iran, Iran! Het gevaar van het atoomprogramma van de ayatollahs, niet alleen voor Israël, maar voor de hele wereld. Het was al duidelijk dat de EU en dus ook veel Europese leiders op veel punten van mening verschillen. Wel zijn ze het eens over dat Iran uit Syrië moet verdwijnen met hun troepen en wapens. Ayatollahs en andere leiders blijven schreeuwen: “Dood aan de Joden, aan Israël en aan de Verenigde Staten”. Maar….Trump komt eraan. Na de doorbraak in de relatie met Noord Korea gaat president Trump zich nu met Iran bezig houden. De bevolking van Iran uit zich niet alleen door demonstraties, maar ook door veel tweets met in allerlei vormen met eenzelfde boodschap: “Wij staan naast Israël”.

Kanselier Sebastiaan

De Oostenrijkse premier Sebatiaan Kurz (31 jaar) bezocht onlangs Israël. Hij ging ook naar “de Muur” in Oud Jeruzalem. Dit is een breuk met de standaard procedure voor Europese leiders die Israël bezoeken. Meestal ‘vermijden’ zij de Joodse wijk in de Oude Stad van Jeruzalem. De EU ziet Oost-Jeruzalem als door Israël gebied. Israël heeft in de Onafhankelijkheidsoorlog Oost-Jeruzalem op Jordanië veroverd en later met het moderne Jeruzalem tot “ongedeelde en eeuwige” hoofdstad van Israël gemaakt. Vandaar dat het zo belangrijk is dat landen hun ambassades naar Jeruzalem verplaatsen. Niet alleen vanuit een politiek standpunt, maar ook vanuit een geestelijk, religieus standpunt. Immers Jeruzalem wordt door Jezus de “Stad van de Grote Koning”, dus van de Messias, genoemd. Het verplaatsen van de ambassade van de VS van Tel Aviv naar Jeruzalem was (en is voor ons land) dus een eerbetoon aan de “Grote Koning“. 
De Kanselier Sebastian Kurz was ook in Yad Vashem. Daar sprak hij zijn schaamte uit over wat in de oorlog de Joden in Oostenrijk is aangedaan. ook gaat Oostenrijk zeven moskeeën sluiten en een aantal imams uitwijzen. Zij zouden het verbod van financiering uit het buitenland hebben overtreden. De Turkse premier Erdogan is woedend en dreigde stappen te zullen ondernemen. Een goede beurt van Oostenrijk! Een interessante vraag in dit verband is hoeveel kerken Turkije inmiddels heeft gesloten.

Kinderen naar de moskee

Een nieuw programmapunt voor excursies voor kinderen in het basisonderwijs is een bezoek aan een moskee. Volgens een bericht in de Telegraaf gaat het om zo’n 3000 scholen. Kinderen zijn/worden verplicht om mee te gaan. Ouders hebben niet het recht om hun kinderen thuis te houden. In Duitsland zijn ouders die hun kinderen wilden tegenhouden aan zo’n moskee-excursie gerechtelijk vervolgd. Ze krijgen een pittige boete. Ook in Engeland en België is een dergelijke ontwikkeling gaande. Hugo Bos van “Cultuur onder vuur” roept op tot burgerlijke ongehoorzaam als het in ons land gebeurt. Deze ‘excursie’ is een signaal over de voortgaande Islamisatie van onze samenleving. Erdogan, de kalief van Turkije, heeft de maatregelen zoals hierboven genoemd ook als een signaal’ genoemd. Een teken van de oorlog tussen het Kruis en de ‘Halve Maan’. In mijn boek “Eindtijd, Israël en de Islam” (7e druk) wordt dieper en ook verhelderend op dit onderwerp ingegaan.

Met een hartelijk shalom

jvb

1 Reactie(s)

 
 
bedankt voor deze nieuwsupdates, bezien vanuit profetisch perspectief. Ga zo door
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven