Israël

Klik voor ware grootte
Verkiezingen voor de Knesset
Twee actuele zaken:
Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke zaken gaande. Niet alleen voor Israël maar ook voor heel de wereld.

Het gaat om:

 1. Verkiezingen voor de Knesset
 2. De oorlog met Iran

1. VERKIEZINGEN

Israël is een democratisch land. Het enige in het Midden-Oosten. De verkiezingsstrijd wordt intensief en vaak nogal fel gevoerd. 
Het gaat om de verkiezingen van de 9e april om 120 zetels voor de 21e Knesset (’Tweede Kamer’ in ons land).  
Om u wat meer inzicht in de partijen te geven krijgt u nu een beknopt overzicht van de partijen in de huidige Knesset op grond van de uitslag 
van de verkiezingen van 2015:

Partij Zetels Toelichting of commentaar

 1. Partij Likoed, 30 zetels. De partij van premier Netanyahu.
 2. Partij Zionistischs Unie, 24 zetels. Vroegere Arbeiderspartij, die samen met andere partijen een poging deden Netanyahu weg te krijgen
 3. Partij Joint List, 13 zetels. Een aantal Arabische partijen samen
 4. Partij Yesh Atid, 11 zetels. Er is Hoop. In 2012 door Jaïr Lapid opgericht
 5. Partij Kulanu, 10 zetels
 6. Partij Joods Tehuis, zetels. Partij van of voor de ‘Russen’. Beter gezegd ‘de golf van Russische Joden in Israël
 7. Partij Shas, zetels. Partij van Orthodoxe Joden
 8. Partij Yesrael Beiteinu, zetels. Israël ons Tehuis.
 9. Partij United Thora Judaïsm, zetels. Orthodox
 10. Partij Meretz, zetels. Nogal linkse, seculiere partij

Enkele opmerkingen:

 • U ziet dat het aardig lijkt op de Nederlandse  situatie.
 • De Jeruzalem Post voorziet een overwinning van de Likoed. Dan zal Netanyahu weer premier worden. Maar er is een groot probleem. Als de Procureur Generaal van Israël, Mandelbaum, besluit Netanyahu voor einde deze week (dus uiterlijk op vrijdag, want zaterdag is het Sabbat) aan te klagen voor een van de beschuldigingen die tegen hem lopen kan hij niet verder meedoen aan de verkiezingscampagnes. Zelf doet Netanyahu er er nogal laconiek over. Maar je weet het nooit. Volgens peilingen zal de Likoed dan, dus in het geval van premier Netanyahu wordt uitgeschakeld, vier zetels verliezen.
 • Veel messiaanse Joden hopen en/of denken dat Netanyahu het wel redt. Zij zien Netanyahu als de door God in deze moeilijke tijd is aangesteld om Israël in maar vooral uit deze deze zware, moeilijke tijd te leiden. “Maar” zeggen ze, “het recht moet zijn beloop hebben. Voorop staan”.

Het van groot belang dat Israël na de verkiezingen een regering kiest van mensen die de God van Israël vrezen en Zijn Thora gehoorzamen. Want de (Bijbelse) geschiedenis bewijst dat in dat geval de HEERE, de God van Israël klaar staat Zijn volk te beschermen en te helpen. Maar God zal Zijn volk nooit in de steek laten of laten vallen.

2.  Iran

Iran is het oude Perzië, In de Bijbel wordt dit land Elam genoemd. 
In Jeremia 49:34-39 staat een profetie over Elam (Iran) die best wel eens vervuld zou kunnen worden mocht het inderdaad tot een oorlog komen.
Iran wordt geleid door fanatieke Shiïtische Moslims die ayatollahs worden genoemd. Het is een religieuze islamitische dictatuur waar de bevolking van Iran niet veel van moet hebben.
Rusland is de grote bondgenoot van de regering van Iran en voorziet hen van het meest moderne wapentuig. Met vreest dat de ayatollahs ook over atoomwapens beschikken. 
In elk geval is de terreurbeweging Hezbollah de vooruitgeschoven troepenmacht van Iran. Bewapend en geleid door Teheran.Door de olie hebben de ayatollahs geld genoeg.
Het felle haat tegen Israël. Maar de VS met president Trump staat achter Israël. Weer staan Rusland de VS tegenover elkaar.

Iran heeft een groot deel van Syrië in z’n macht. Die zwaar bewapende troepen van Iran en de voortdurende dreigende taal van de ayatollahs dat ze Israël willen vernietigen zorgen voor veel onrust in Israël. 
De oorlog tussen Israël en Iran is in feite al begonnen maar wordt momenteel alleen nog in Syrië gestreden. 
Regelmatig valt de Israëlische luchtmacht  stellingen van Iran in Syrië aan. Maar niet in Iran zelf. In Israël spreekt men hardop over de mogelijkheid dat Israël preventief Iran aanvalt. Veel waarnemers en deskundigen zeggen dat een oorlog onvermijdelijk is. 
Rusland bewapent Iran en de VS staat achter Israël. 
Staan we de aan de vooravond van WO III??

Moge de HEERE niet alleen Israël en de bevolking van Iran beschermen, maar ook ons. Ook premier Netanyahu heeft veel wijsheid nodig. Hij is premier en ook minister van defensie. 
De wereld staat op een gevaarlijk moment in de geschiedenis.
Onze gebeden spelen daarin een grote rol.

Shalom

JvB

2 Reactie(s)

 
 
Op internet zijn er de laatste maanden geruchten over dat president Trump met Kushner bezig is met een vredesplan voor het Midden-Oosten, ook wel de Deal of the Century. Dit plan zou binnenkort onthuld worden.
 
 
Onlangs zijn we in Israël Jeruzalem geweest. Opvallend was dat er bouwwerkzaamhed en bezig waren op het plein bij de Klaagmuur achter schermen met het concept derde tempel. Helaas kan ik hier niet de afbeelding hiervan meesturen. Ook opvallend dat ze erg druk waren met het aanleggen van wegen en met weg werkzaamheden rond het dal van Meggido.
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Vrijdag, 31 Aug '18

Gevaren voor Israël

We staan weer op een gevaarlijk kruispunt. Een deze dagen zal president …

Naar Boven