Home Actueel Overig HAMAS en Israël

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen.

En terecht ook veel meegevoel voor de slachtoffers en vooral voor de nabestaanden. De Islam jaagt velen schrik aan. Dat is onderdeel van de strijd van de Islam: Angst aanjagen.

Ook veel Islamitische medeburgers zijn geschrokken.

Weinig mensen in ons land beseffen dat Israël bijna dagelijks aanslagen op burgerdoelen, op landerijen die op het uit staan geoogst te worden en op allerlei vitale doelen Israël. Hames is berucht om al die aanvallen. Als vooruitgeschoven post van Iran (Hamas wordt van wapens voorzien en gefinancierd 
door Iran) maakt Hamas deel uit van de oorlog met Iran, die in feite al is begonnen. Niets is veilige voor dit geboefte. velen in de wereld zijn verbaasd over de 
terughoudendheid van Israël. En voor de voorzichtigheid waarmee Israël de burgers probeert te sparen. 
Het ziet ernaar uit dat de laatste raketbeschieting vanuit Gaza op een nederzetting de druppel voor Israël zal betekenen die de emmer doet overlopen. 
Temeer omdat deze aanslag vlak voor de verkiezingen in Israël op 9 april.

Netanyahu, is snel teruggekeerd uit de VS, heeft een zeer krachtige reactie op deze aanslag op een boerderij in Mishmeret aangekondigd. 
Het is wonder dat er geen dodelijke slachtoffers waren . Het is opvallend dat er vaak geen dodelijke slachtoffers zijn bij aanslagen door Islamitische terreurgroepen op Joodse doelen.
Het Magan David Adom (Rode Schild van David; het Israëlische Rode Kruis) is gemobiliseerd. Zelfs een aantal reservisten van het Israëlische leger is opgeroepen.

Iemand van het Magen Adem David merkte op dat het een wonder is dat niemand gedood is! Hamas specialiseert zich al jaren op het beschieten van burgerdoelen. Zij graven tunnels vanuit Gaza naar Israël om zo terreureenheden, zelfmoordbommen Israël binnen te smokkelen. Zij organiseren 
gewelddadige rellen (vooral op vrijdag, de islamitische rustdag). Zij gebruiken burgers en kinderen als menselijke schilden. Netanyahu heeft veel wijsheid 
nodig om Hamas uit de schakelen. En…de Arabische burgers van Gaza te verlossen van de Hamas,
Netanyahu is dus onderweg naar Israël Een meerderheid van de Joodse bevolking heeft vertrouwen in Netanyahu. Veiligheid is al jaren het sleutelwoord voor zijn regeringsbeleid. Hij ziet deze raketaanval als een “misdadige aanval op de Staat Israël. Hij heeft gezegd “krachtige te zullen reageren”. De wereld 
zal weer liters krokodillentranen storten bij elk slachtoffer van de Hamas. De VN zal Israël “oproepen tot kalmte”. Pr. Trump zal, hoop ik, achter Israël blijvan staan.

Iran zal ‘wraak’ schreeuwen’ en misschien zelfs een rakettenregen op de Joodse staat afvuren. Wat een begin van WO III zou kunnen betekenen. Immers Rusland staat achter Iran en de VS achter Israël. Waarschijnlijk hebben Trump en Putin al met elkaar gebeld.

Bidt voor de Vrede van Jeruzalem; voor wijsheid en kracht voor Netanyahu; voor goedwillende burgers van Gaza en voor het IDF.

Shalom

JvB

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Vrijdag, 31 Aug '18

Gevaren voor Israël

We staan weer op een gevaarlijk kruispunt. Een deze dagen zal president …

Naar Boven