Home Actueel Midden Oosten PALESTIJNSE OORLOGEN

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake gekomen. De politieke winnaar, president Benjamin Netanyahu wekte de woede van het

Palestijnse leiderschap op toen hij aankondigde dat hij van plan is een deel van de Palestijnse gebieden te annexeren. Bij president Trump kan hij echt we een paar’ potjes breken. Wat zeggen de profeten over deze situatie? Laten we eerst vaststellen dat de HERE, de God van Israël het hele land Kanaän aan Israël heeft toegezegd. Het stamgebied van Efraïm ligt bijvoorbeeld in het hartland van Israël. Waar de Palestijnse Autoriteit heerst. De Golan is het oude Gilead, waar de halve stam van Manasse z’n kudden weidde. Het is daarom van Bijbelse betekenis dat Netanyahu onlangs de Golan geannexeerde heeft. Met een vriendelijk knipoogje van zijn Amerikaanse vriend Trump. En toet woede van Syrië en wat andere Arabische vijanden. Israël heeft de Golan om verschillende redenen nodig. Allereerst als een buffer tegen Syrië en vooral tegen Iran. Ook zijn er heel wat welvarende Joodse nederzettingen in de Golan. Ten slotte hoort dit gebied bij Israël, zoals ik enkele regels hierboven meldde.

Psalm 108 en psalm 60.

Eerst even een paar aanhalingen uit Psalm 108:7-10.

  • “Geef overwinning  door Uw rechterhand” (7) bidt David hier in deze profetische regels. Er komt dus oorlog. In het klein in onze levens. Jezus is Overwinnaar.
  • “Ik wil Sichem verdelen” (8). Sichem is momenteel een belangrijke Palestijnse stad. Nablus heet die plaats nu. Dat wordt dut verdeeld, waarschijnlijk onder Joodse mensen die daar willen gaan wonen. Ik hoop dat er een goede, eerlijke oplossing wordt gecreëerd voor de Arabische bewoners die er nu leven.
  • “Mij behoort Gilead en mij behoort Manasse” (9). Dit is dus de pas door Netanyahu geannexeerde Golan.
  • “Efraïm is de schutse van mijn hoofd” en “Juda is mijn heersersstaf.” (9). Dit is het gebied in het hartland van Israël dat veel Israëli’s “Judea en Samaria noemen. Maar ook het hartland van de toekomstige “Palestijnse staat” met als hoofdstad Ramallah. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken en de laatste kogel niet geschoten en de laatste internationale vergadering nog niet samengeroepen. Een “casus belli” (oorzaak tot oorlog) dus.
  • “Moab is mijn wasbekken, op Edom werp ik mijn schoen”. Het vroegere Moab en Edom bevinden zich in het huidige Jordanië. Israël zal wel oppassen om Jordaans grondgebied te annexeren. Tenzij koning Hoessein II in politieke zin domme dingen gaat doen. Zoals zijn grootvader tijdens de Zesdaagse Oorlog zich bij de Arabische vijanden van Israël aansloot en zo Judea en Samaria (de ‘Westbank’) verloor.
  • “Over Filistea zal ik juichen” (10). Filistea is Gaza, de Hamas dus. De bewoners van Gaza zijn, volgens waarnemers, het bewind van de Hamas als meer dan zat. :”Wij hebben nog liever de Israëli’s hier”, schijnt men in Gaza te denken en zeggen.

De Psalm eindigt: “Met God zullen wij kloeke daden doen” want Hij zelf zal onze tegenstanders vertreden”. God zal het doen, zoals Hij altijd gedaan heeft. Voor u, voor mij, wacht een kroon aan de overzij.

Shalom.
jvb

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Vrijdag, 31 Aug '18

Gevaren voor Israël

We staan weer op een gevaarlijk kruispunt. Een deze dagen zal president …

Naar Boven