Wereldvrede

Het grootste gevaar is niet:

 • De spanningen tussen Rusland en de Oekraïne. De tanks van beide ‘partijen’ staan wel klaar. Legers zijn gemobiliseerd. De gebruikelijke dreigende taal flink agressief heen en weer. Maar de VS en Rusland kijken wel uit dat het niet op een oorlog uitloopt.
 • De dreigementen van Noord Korea met hun atoomwapens. Ik hoop en denk dat president Trump dit land met de nodige dollars wel tot ‘rede’ zal brengen. Maar ik hoop ook dat hij aan de zwaar onderdrukte Christenen in dat land denkt.
 • De spanningen die China over de wereld uitgiet. Vooral die met de VS.
 • Het gevaar dat van de fanatieke ayatollahs van Iran uitgaat. Zij houden niet op Israël met een totale vernietiging te bedreigen. Allebei hebben ze atoomwapens. Rusland zal Iran steunen en de VS, president Trump steunt Israël.
 • Het gevaar van Chinese uitbreidingsdrift in de regio. Trump zal zich daar liever niet mee bemoeien.

De Palestijnse Autoriteit en Israël

De vertegenwoordiger van president Trump voor de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit (Mahmoud Abbas) Jason Greenblatt klaagt dat de Palestijnen niets doen om de vrede met Israël  te realiseren. Greenblatt klaagt erover dat het vredesproces maar niet op gang is te krijgen. Hij zegt: “Zonder een verdrag lukt het niet”. Nabil Abu Rdene legt uit dat zolang Israël niets aan de nederzettingen doet en zolang de Amerikanen Israël blijven steunen er geen vredesplan gerealiseerd zal worden. Deze impasse is gevaarlijk voor de gewone Palestijnse burgers. Want op een bepaald moment zal Israël de Palestijnse raketten niet meer dulden. Ook het beroemde Israëlische raketafweersysteem “de IJzeren Koepel” dat in feite niet alleen burgers in Israël beschermt, maar indirect Palestijnen (als er niets gebeurt doet Israël ook niets!). Een hopeloze situatie. Uiteindelijk zal grote delen van zogenaamde ‘Palestijnse gebieden’ vrijkomen voor een grote Aliya, bijvoorbeeld de terugkeer van de stam Efraïm wier stamgebied ligt in het gebied waar men een Palestijnse staat wil zien. Of vanwege het toenemende antisemitisme, bijvoorbeeld in Frankrijk en in Engeland, de Joden uit die landen wegjaagt. Die gaan dan naar Israël. Waar moeten we anders heen? Deze vraag komt ook voort vanuit het profetische woord van de Bijbel.

Het blijvende gevaar van Iran

Iran is in Syrië zeer actief. Niet alleen wordt Hezbollah gesteund met nieuwe, nauwkeurige  raketten die in een fabriek bij Sefite worden gemaakt, maar ook legert Iran stap voor stap troepen dichterbij de grenzen van Israël. Deze nieuwe raketten hebben een bereik van 1000km. Overigens is er een verdrag dat de betrokken landen verbiedt dergelijke raketten te produceren. Over de profetische betekenis van deze ontwikkelingen in een volgend artikel.

Verkiezingen in Israël

Op 9 april zijn er nieuwe verkiezingen voor de Knesset in Israël gepland. Een recent onderzoek voorspelt de volgende uitkomst:

 • De partij van premier Netanyahu, de Likoed: 29 zetels
 • De partij van oud-generaal Benny Gantz: 17 zetels
 • Yesh Atid (‘Er is Hoop’):                              11 zetels
 • Gemeenschappelijke Arabische lijst:               9 zetels
 • Nieuw Rechts (olv Naftali Bennett):                7 zetels
 • United Torah Judaïsme:                                7 zetels

Dan zijn er nog een paar religieuze partijen en een communistisch-achtige partijen.

Zegeningen

In Numeri 6:23-27 gebied God de priesters Israël te zegenen. Sommigen van u zullen de woorden van deze zegening herkennen:

 • “De HERE sprak tot Mozes: ‘Spreek tot Aäron en zijn zonen: (de hogepriester en de priesters) Zó zult gij de Israëlieten zegenen: De HERE zegene en behoeden; de HERE doe zijn Aangezicht over u lichten en zij u genadig; de HERE verheffen zijn Aangezicht over u en geve u vrede’. Zo zullen zij mijn naam op de Israëlieten leggen en IK zal hen zegenen”

Tweemaal per jaar spreken de priesters deze machtige zegening over Israël uit. Dat zal binnenkort weer plaatsvinden bij de Muur in Jeruzalem. Vorig jaar waren er tienduizenden Joodse mensen bij de Muur om die zegening te ontvangen.

De HERE moge ook u zegenen!

Shalom

JvB

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Artikelen Alle Artikelen »

Dinsdag, 19 Feb '19

Wereldvrede

  Het grootste gevaar is niet: De spanningen sussen Rusland en de …

Donderdag, 31 Jan '19

PROFETIE: Het LAND en VOLK van ISRAËL

Profetie (3e aflevering) Oorlogen Sinds het Joodse volk terug is in het land waarin …

Vrijdag, 23 Nov '18

GEHEIMEN ROND NETANJAHU

Het is een raadsel waarom, waardoor of hoe premier Netanjahu al zoveel …

Zondag, 07 Okt '18

Het RAADSEL van de TIEN STAMMEN

De geschiedenis van Israël begint, ongeveer 39 eeuwen geleden, bij Abraham, Gods …

Naar Boven