Home Actueel Diaspora Manasse komt terug

Manasse komt terug

Een groep Bnei Menashe bij de 'Western Wall Plaza' Klik voor ware grootte
Een groep Bnei Menashe bij de 'Western Wall Plaza'

De Opperrabbijn van de Sefardische Joden in Israël, Shlomo Amar, heeft de 6000 leden van een stam in Noord Oost India erkend als afstammelingen van een van de ‘verloren tien stammen’ van Israël. De leden van de Bnei Menashe (zonen van Manasse) waren blij met deze beslissing.

‘Nu kunnen we naar het Beloofde Land’ was hun commentaar. De ‘Tien stammen’ werden in 722 v.Chr. door de koning Samanassar V van Assur definitief in ballingschap gevoerd. Hun eeuwenlange zwerftocht door Perzië, Afghanistan, Tibet, China naar Noord Oost India wordt uitvoerig beschreven in het boek ‘In the Footsteps of the Lost Tribes’ van dr. Avigdor Shachan.

Een belangrijke datum voor de Bnei Menashe was 1951. Tchalah, een voorganger van de Pinkstergemeente, kreeg een profetie waarin ze werden opgeroepen terug te keren naar het Heilige Land. Toen werden ze niet erkend. Pas in de zeventiger jaren, toen de Bijbel in hun taal werd vertaald, herkenden de Bnei Menashe grote overeenkomsten in hun gewoontes met wat in de Bijbel beschreven staat. Momenteel zijn er al 800 Bnei Menashe teruggekeerd. Interessant is dat de inwoners van de staten Mizoram en Manipur in N.O. India, waar de Bnei Menashe eeuwen hebben geleefd, voor een groot deel Christen zijn. Nog interessanter is het feit dat er nu weer een stap is gezet in de ‘grote ijver’ van de God van Israël voor Zijn volk.

Ook de ‘Verloren Tien Stammen’ komen terug.

VIDEO: A Lost Tribe of Israel Returns to Zion

Bekijk nieuwsitem van 'CBN News'.

http://www.youtube.com/v/fHvUcfB_B0c
Duur 0:02:42

2 Reactie(s)

 
 
Vandaag weer nieuws over Israel;De regering keurt bouw van Joodse nederzettingen goed!!!Volgens de wereldpers is dit íllegaal'!!!Het gaat om de bouw in de westelijke jordaanoever!!! De wereld is duidelijk tegen de GOD van Jakob!!!
Een groot deel van Manasse is al terug.

De rest wacht verlangend in NO India.

Israël, werd mij onlangs meegedeeld tijdens onze reis naar Israël, is voorzichtig, met stille diplomatie bezig de rest van Manasse zo spoedig mogelijk ‘naar huis’ te krijgen. Er schijnen nogal wat diplomatieke problemen te zijn. Uw voorbede zal daar zeker bij helpen. Het is immers Gods plan dat ook manasse en Efraïm terugkomen naar het hartland van Israël waar hun stamgebied was.

Jvb
 
 
De meeste profeten leefden voor of tijdens de val van Jeruzalem, in het jaar 586 voor Christus. Jeremia had dit zelfs meegemaakt,was beroemd onder de Babyloniers en werd door Nebukadnezar vrijgelaten uit de gevangenis; Ze profeteerden dat hun volksgenoten na de langste ballingschap van min. 1800 jaar,van alle windrichtingen van de aarde zullen terugkomen naar Israel,zo trouw is de GOD van Jakob,dit geldt dus ook voor de stam van Manasse!!!!!!!!
 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven