Grote Gevaren

Het Iraanse Nucleaire 'Verijkings' Complexte te Natanz Klik voor ware grootte
Het Iraanse Nucleaire 'Verijkings' Complexte te Natanz

De komende weken kunnen we opzienbarende gebeurtenissen in en rond Israël verwachten. Ik noem een paar mogelijke ontwikkelingen.

1. Vredesbesprekingen Syrië

De heren Bashar Assad van Syrië en Ehud Olmert van Israël zijn rond de 14e juli door premier Nicolas Sarkozy naar Parijs ontboden. Quatorze Juillet is de nationale feestdag in Frankrijk. Een herinnering aan de bestorming van de Bastille in 1790. Het begin van de Franse Revolutie. Sarkozy, die nu voorzitter van de EU is en die Frankrijk, en niet te vergeten zichzelf, groot wil maken, zoekt een succes in de gevaarlijke chaos van het Midden-Oosten. Vermoedelijk zal hij proberen vrede tussen Syrië en Israël af te dwingen. Via Turkije zijn er al geruime tijd onderhandelingen aan de gang. Israël zal dan eerst de Sheba Farms (een klein stukje grond van ongeveer 50 vierkante km) aan Libanon moeten geven en daarna de Golan ontruimen. Syrië zal dan een vredesverdrag waarin alleen de gebruikelijke vage beloftes staan, ondertekenen. De ongeveer 20.000 Israëli’s in de Golan zullen moeten vertrekken en de ramp voor Israël is nauwelijks te overzien. Volgens de Bijbel hoort de Golan bij de halve stam van Manasse, het bijbelse Gilead.

2. Militaire Oefening

De grote militaire oefening van Israël wordt algemeen gezien als een waarschuwing aan de wereld. Niet aan Iran. Want Israël is het eerste doel van de atoombommen die Iran aan het maken is en Iran weet heus wel, dat Israël erop uit is om dat desnoods met militaire middelen te verhinderen. De waarschuwing is voor de wereld, met name voor de Verenigde Staten. ‘Als het nodig is doen we het alleen’ lijkt Israël te willen communiceren naar de wereld.

Angstige vooruitzichten. Een oorlog met Iran.

Of Iran laat binnenkort Hezbollah en Syrië op Israël los. Of ze schakelen Hamas in het zuiden in. Of de straat van Hormuz, de belangrijkste doorvoer voor olie, wordt als machtig wapen tegen het Westen ingezet. Niet alleen Israël is in gevaar, maar WO III dreigt. Zoals de agressie van Hitler tegen Oostenrijk en Hongarije de Tweede Wereld Oorlog aan de gang bracht.

3. Iran

De hoofd van het Internationale Atoom Agentschap, de Egyptenaar Mohammed ElBaradei, heeft gewaarschuwd dat een Israëlische aanval op de uranium verrijkingsfabrieken in Iran het hele Midden Oosten in één vuurbal zal veranderen. De VS staat zeer aarzelend tegenover het openen van een derde (naast Irak en Afghanistan) front in Iran. Maar Israël heeft al eerder tegen de wil van de VS gehandeld. Denk aan de aanval op de atoomcentrale in Osirak van Saddam Hoessein in 1981 en aan de Zesdaagse Oorlog in 1967. De wereld zal ook niet gelukkig zijn met een aanval van Israël want dan, vermoeden deskundigen, zal de olieprijs van $ 140 omhoog vliegen naar $ 300 per vat.

De Bijbel zegt: “Bidt Jeruzalem vrede toe”. Wereldvrede hangt nauw samen met de ‘vrede van Jeruzalem’ en de komst van de Vredevorst.

4. Olmert

Israël heeft momenteel de zwakste regering van de 60 jaar van het bestaan. Tegen premier Olmert lopen vijf onderzoeken naar corruptie. Een overgroot deel van de bevolking geen weinig of geen vertrouwen in hem en in zijn regering. We hopen en bidden dat Israël leiders krijgt van mannen en vrouwen ‘naar Gods hart’, zoals Samuel of koning David.

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven