Home Actueel Midden Oosten Masab wordt Jozef - Zoon van Hamas leider Christen

Masab wordt Jozef - Zoon van Hamas leider Christen

Cover van de Haaretz Klik voor ware grootte
Cover van de Haaretz

Masab Yousef is de zoon van de bekende, populaire Hamasleider Sheik Hassan Yousef, die lid is van het Palestijnse parlement op de Westbank. Masab was jarenlang de rechterhand en politieke steun van zijn vader. De Israëlische krant Ha’Aretz (lees meer)meldde in de weekend editie eind juni, dat Masab Christen is geworden. Hij heet nu Jozef en woont in Californië.

Hij vreest dat er weinig kans bestaat dat hij ooit naar Ramallah terug zal kunnen gaan. “Ik weet dat mijn leven gevaar loopt en dat ik zelfs mijn vader kan verliezen. Maar ik hoop dat hij begrip kan opbrengen en dat God hem en mijn familie geduld zal geven. En bereidheid hun ogen te openen voor Jezus en voor het Christendom”

Masab maakt ook geen geheim van zijn liefde voor Israël. Hij waarschuwt:

“Jullie Joden moeten je goed bewust zijn van het feit, dat jullie nooit, maar dan ook nooit, vrede zult hebben met Hamas. Islam, de ideologie die hen leidt, staat niet toe dat er een vredesovereenkomst met de Joden komt. Zij geloven de overlevering die zegt dat de profeet Mohammed de Joden bevocht en dat zij om die reden moeten voortgaan met hen tot de dood te bestrijden… Een hele samenleving heiligt de dood en de zelfmoordterroristen….’.

2 Reactie(s)

 
 
Dat hij liefde betoont voor Israël en hen waarschuwt voor de Islam, betekent voor mij, dat hij afstand heeft genomen van de Islam.
Eerder iets over hem gelezen op andere sites, toen twijfelde ik nog even, maar nu geloof ik dat hij oprecht christen is geworden en de Here Jezus heeft aangenomen als zijn verlosser.

 
 
Wat heerlijk om dit getuigenis te lezen! Van een vriend uit Amerika kreeg ik de tip om dit eens op te zoeken. Het is inderdaad groot nieuws, dat een vijand nog steeds in een vriend veranderd kan worden. God werkt door zijn Geest, en dat via het getuigenis van eenvoudige christenen, die Masab Yousef uitnodigden voor een bijbelstudie. Het zaad werd gestrooid en het ontkiemde. En nu draagt het vrucht.... de waarheid van Gods Woord wordt bevestigd! En dat houdt ook in dat alle profetieën over Israel, die nu nog niet vervuld zijn, op Gods tijd (en Hij haast Zich!!) vervuld zullen worden. Laten we het profetische Woord onderzoeken en Jezus Messias als de Bruidegom verwachten want Hij komt spoedig om zijn Gemeente te halen. De gemeente uit Joden en heidenen. En tenslotte zal geheel Israël zalig worden, en dan..... zie de geschriften van Daniël en Johannes! Ik zie ernaar uit!

 

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven