Home Actueel Israël Geruchten van oorlogen

Geruchten van oorlogen

Israeli submarine 'Dolphin' sails along Tel Aviv during special naval maneuvers ahead of Israel's 60th independence anniversary. Klik voor ware grootte
Israeli submarine 'Dolphin' sails along Tel Aviv during special naval maneuvers ahead of Israel's 60th independence anniversary.

In en rond Israël gonst het van “geruchten over oorlogen”. Het meervoud “oorlogen” is niet overdreven.

Begin september eindigt het zogenaamde “bestand” tussen Hamas en Israël. Dan begint ook de Ramadan, de maand van vasten voor Moslims. Het Moslim terrorisme neemt meestal sterk toe tijdens de vastenmaand. Intussen heeft Hamas het “bestand” goed gebruikt. Grote hoeveelheden kogels, raketten, antitankwapens en ander oorlogstuig is via Egypte en tunnels Gaza binnengesmokkeld. Hamas en de verwante terreurgroepen zijn klaar voor een volgende ronde. Israël wacht een “hete september”. De vrouwen en kinderen van Gaza wacht een vreselijke september als ze weer als schild voor de terroristen gebruikt gaan worden.

Gevaarlijker is de dreiging van Iran. Niet alleen Iran. Het Israëlische leger traint in het verdedigen tegen een gemeenschappelijke aanval van Iran, Syrië en Hezbollah. Nu Rusland dwars ligt in verband met verdere VN sancties tegen Iran, dat haastig verder gaat met het verrijken van uranium voor de atoombom, komt er meer druk op Israël om zelf in te grijpen. Minister Conoleeza Rice van de VS heeft gezegd dat de VS Israël niet zal tegenhouden als het besluit Iran voor te zijn. Israël heeft in Duitsland nog twee Dolfijn onderzeeërs gekocht. De vijf Dolfijn-onderzeeërs kunnen atoomwapens vervoeren en afschieten. Verder heeft Israël 60 F 161 vliegtuigen gekocht. Deze gevechtsvliegtuigen kunnen zonder te tanken Iran bereiken.

In zijn 'rede over de laatste dingen' noemt Jezus als een van de tekenen van de naderende eindtijd “geruchten van oorlogen”. Zie Matteüs 24:6. Wat kunnen we doen? “Bidt voor de vrede van Jeruzalem” is de opdracht die via Psalm 122:6 tot ons komt. Dat is belangrijk, want aan het gebed van een rechtvaardige wordt kracht gegeven (zie Jakobus 5:16).

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven