Slapende helden

NATO Secretary-General Jaap de Hoop Scheffer delivers a speech during the first World Policy Conference in Evian, French Alps. Photo: AP Klik voor ware grootte
NATO Secretary-General Jaap de Hoop Scheffer delivers a speech during the first World Policy Conference in Evian, French Alps. Photo: AP

De Algemeen Secretaris van de NAVO (Noord Atlantische Verdrags Organisatie), is onze landgenoot Jaap de Hoop Scheffer. Maandag 05.10.2008 sprak hij tijdens een vergadering van een Franse denktank die het buitenlands beleid op wereldniveau bijhoudt.

Zeer opmerkelijk waren zijn opmerkingen over het atoomprogramma van Iran. De Hoop Scheffer is van mening dat de wereld niet in staat is Iran tegen te houden een atoomwapen te produceren. De NAVO heeft geen plannen om in deze situatie een rol te spelen. Toch geeft hij toe dat met het geavanceerde raketprogramma de bom van Iran een gevaar betekent voor de VS en uiteraard ook voor Europa.

Door deze opmerkingen heeft de NAVO nu al een belangrijke rol gespeeld: Want de opmerkingen van de Hoop Scheffer zijn een enorme bemoediging voor Ahmadinejad en de zijnen. Zij trekken onmiddellijk de conclusie: "Zie je wel, Europa en de VS durven niet…." En gaan inderdaad snel en krachtig door. Russische waarnemers stellen de deadline al op 3 tot 6 maanden. De geschiedenis dreigt zich te herhalen. In 1939 was het de Engelse premier Chamberlain die Hitler bemoedigde toen hij zwaaiend met een verdrag met Hitler triomfeerde en zei: "Vrede in onze tijd". Een paar maanden later brak WOII uit.

De minster van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, zei in een interview met het Israëlische dagblad HaAretz dat "Iedereen weet dat Israël niet zal wachten met aanvallen tot het moment dat Iran de bom heeft". Israël wilde al in Mei dit jaar de atoominstallaties van Iran vernietigen, maar president Buch heeft dat tegengehouden. De helden van het Westen slapen. Ze beseffen niet dat Iran met een bom een enorme islamitische chantage op het Westen zal ontketenen. Meer nog dan het terroristische geweld waar nu mee gedreigd wordt en dat nu al min of meer wordt gebruikt. In feite kijkt de wereld naar Israël. In 1981 vernietigde Israël de atoominstallatie van Saddam Hoessein in Osirak. De hele wereld schreeuwde moord en brand in protest maar is nu dankbaar. Zal het nu ook zo gaan? Israël moet wel. Ahmadinejad en zijn "vrome leiders" blijven consequent volhouden dat Israël moet verdwijnen. Tijdens zijn rede voor de VN op 23 September 2008 heeft hij dat nog eens duidelijk laten doorschemeren.

Wij bidden: "Here, God van Israël, bescherm uw volk. Er staat immers geschreven: 'Maar U, HERE, bent een schild dat mij dekt'. Geef uw volk een regering die U dient en in de paden van uw Torah wandelt".

Plaats reactie

U bent van harte welkom om te reageren. Let s.v.p. even op de volgende zaken;

– Uw Email adres is verplicht maar wordt nooit getoond op de website.
– Uw reactie moet worden goedgekeurd. Het duurt dus even voordat uw reactie op de website zichtbaar is.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Meer Recente Artikelen Alle Actuele Artikelen »

Zondag, 14 Apr '19

PALESTIJNSE OORLOGEN

Ook tijdens de verkiezingen in Israël zijn de Palestijnen herhaaldelijk ter sprake …

Woensdag, 27 Mrt '19

HAMAS en Israël

De terroristische aanslag in Utrecht heeft veel aandacht van de pers gekregen. En …

Zaterdag, 26 Jan '19

Een groot gevaar voor de wereldvrede

De profeet Zacharia heeft een groot aantal opvallende profetieën uitgesproken. Over Jeruzalem, …

Dinsdag, 22 Jan '19

Israël

Twee actuele zaken:Momenteel zijn er in en om Israël een paar belangrijke …

Naar Boven