Diaspora

Irena Sendler

dinsdag, 07 april 2009
Vorig jaar is, op 98 jarige leeftijd, Irena overleden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg zij van de Duitsers toestemming om in het getto van Warschau te werken als loodgiedster. Zij had echter een heimelijk motief ... …
Lees meer... 6 Reactie(s)
vrijdag, 25 april 2008

Manasse komt terug

De Opperrabbijn van de Sefardische Joden in Israël, Shlomo Amar, heeft de 6000 leden van een stam in Noord Oost India erkend als afstammelingen van een van de ‘verloren tien stammen’ van Israël. De leden van de Bnei Menashe (zonen van Manasse) waren blij met …
Lees meer... 2 Reactie(s)
dinsdag, 25 maart 2008

Afghanistan en de stammen van Israël

Rabbijn Alijahoe Avigail is al jaren op zoek naar de Tien Stammen. Momenteel komen er steeds meer aanwijzingen dat onder de zich Pathanen in Afghanistan en Pakistan een aantal van die Israëlitische stammen bevinden. Zij besnijden hun kinderen op de 8e dag, terwijl de Islamieten …
Lees meer... 3 Reactie(s)

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Naar Boven