Kerk

via cip.nl: Het grootste wonder: "Gods oordeel is nog niet losgebarsten"

maandag, 13 december 2010
via cip.nl: Het grootste wonder: "Gods oordeel is nog niet losgebarsten" "Als je me vraagt of ik meer optimistisch dan pessimistisch ben over de toestand van de kerk in Nederland, zou ik eigenlijk vrome taal moeten gaan uitslaan dat Gods genade er nog is. Dat is helemaal waar. Maar toch ben ik uiterst pessimistisch. Ik kan er wel om janken. Naar welke kerk moeten mijn kinderen en kleinkinderen? Waar vinden ze een geestelijk huis?" zegt Jan van Barneveld. …
Lees meer... 9 Reactie(s)
woensdag, 07 mei 2008

Christen leiders 'vieren' het 60j. bestaan van de staat Israël

Een groot aantal Christen leiders, zoals zij zichzelf noemen, heeft ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de staat Israël een gemeenschappelijke verklaring gepubliceerd. De vreugde van miljoenen Joden en Israëli’s zetten zij af tegen de klacht van miljoenen Palestijnen binnen Israël, in de …
Lees meer... 3 Reactie(s)

Het einde van de vervangingsleer

=== Een belangrijk boek ===

Eeuwenlang heeft het Joodse volk geleden onder de leer dat de kerk de plaats en de rol van Israël in Gods heilshandelen heeft overgenomen.

De vervangingsleer is een visie, een dwaalleer die in veel vormen voorkomt in de meeste kerken en onder Christenen. Deze leer bepaalt voor een groot deel het denken over en de houding tegenover Israël. Bijvoorbeeld in de gemeente waar onze dochter komt.

"Pa", zei ze onlangs "in onze kerk wordt nooit over Israël gepreekt". Oorzaak is, meestal onbewust, de vervangingsleer. Een andere groep Christenen die vanuit de vervangingsleer denken en handelen wordt het meest in de grote, traditionele kerken gevonden. Zij ijveren voor de Palestijnen, doen actief mee aan de BDS campagnes (boycot Israël!) en vinden de staat Israël een onding. Aan het einde van dit spectrum staan Christenen die de staat Israël verfoeien en het liefst van de aardbodem zien verdwijnen.

Lees hier meer …

Bestel Het einde van de vervangingsleer via Christenen voor Israel.

Met Israël op weg naar de Eindtijd

=== Geheel herziene uitgave ===

Geheel herziene uitgave van Met Israël op weg naar de Eindtijd

Een belangrijk boek over de Bijbelse en profetische betekenis van de actualiteit rondom Israël

Met Israël op weg naar de eindtijd is een uitwerking en verdieping van de vele seminars die de schrijver in de loop van de jaren door het land heeft gehouden.
Lees hier meer …

Bestel Met Israël op weg naar de Eindtijd via Gospel.nl of Christenen voor Israël.

Eindtijd, Israël en de Islam

=== Een belangrijk, onthullend boek ===

Eindtijd, Israël en de Islam legt de diepste, geestelijke wortels van het conflict in het Midden Oosten bloot.

Onderwerpen o.a.; de eindtijdleer uit de Hadith, Ahmadinejad en Iran, Turkije (Ottomaanse Rijk), de Twaalfde Imam, de Mahdi; de islamitische messias, de droom van Nebukadnezar, etc. etc.
Lees hier meer …

Bestel Eindtijd, Israël en de Islam via Bruna, Bol.com, het Zoeklicht of bij Christenen voor Israel.

Naar Boven